Reistips

9 vermaaktips en spelletjes voor een lange autoreis

lange autoreis

Een lange autoreis naar je vakantiebestemming is voor kinderen nu eenmaal saai. Maar je kunt natuurlijk wel op zoveel mogelijk manieren een lange autorit iets dragelijker maken zodat de tijd wat sneller gaat. Hierbij 8 vermaaktips voor kinderen tijdens een lange autoreis.

Vermaaktips voor een lange autoreis

1) Tablet

De meest voor de hand liggende manier en waarschijnlijk ook de populairste manier is door te kinderen te laten spelen op de tablet. Vooral enkele nieuwe spellen-apps installeren voor vertrek, die ze nog niet eerder gezien hebben, zorgt voor extra blijdschap en vermaak. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk geen WiFi in de auto hebt, tenzij je een hele hippe auto hebt natuurlijk. Zonder WiFi kun je niet alle spellen spelen op de tablet, dus niet handig om er een nieuw spel op te zetten waar internet voor vereist is.
Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een oplaadpunt in de auto, zodat je de tablet kunt opladen als hij leeg is. Er zijn externe oplaadpunten te koop, waarmee je ook gewoon meerdere tablets en telefoons tegelijkertijd op kunt laden.

2) Nintendo Switch

Wohh…ik zelf kan me al uren vermaken met dat ding, laat staan de kids. En dus niet alleen op tv zoals je van andere spelcomputers gewend bent, maar ook gewoon echt in de auto! Er zit namelijk een klein scherm bij, waar je de Joy-Con-Controllers (de Nintendo Switch controllers) aan vast kunt klikken. Op het scherm speelt het spel zich af. Echt waanzinnig, je hebt gewoon een kleine gamecomputer in handen. En er zijn ontzettend veel games voor, waaronder het verslavende Mario Odessey en Mario Kart Deluxe. Zeker met Mario Odessey vliegt de tijd echt voorbij, want er is zó veel te ontdekken en te vinden. Het scherm van de Nintendo Switch is super mooi helder en niet te zwaar, waardoor je er fijn mee in je handen kunt spelen. Ook de kinderen vinden dit natuurlijk fantastisch: “Veel vetter als de tablet!”, aldus Daan en Jesse. En dat snap ik hoor, want jeetje, wat een gaaf ding. En dan heb ik het nog niet eens over hoe je speelt met de Nintendo Switch op tv! Maar goed, dat wordt in de auto een beetje lastig natuurlijk ;-).
Twee tips nog: er zijn auto-opladers voor de Nintendo Switch te koop én super handige standaarden voor het scherm van de Nintendo Switch. Je kunt namelijk veel spellen, zoals Mario Kart Deluxe en Mario Odessey met twee spelers spelen. Zo vermaken beide kids zich super in de auto met één scherm in het midden en ieder hun eigen Joy-Con’s.

3) Dvd

Om nog even door te gaan met de schermpjes; een filmpje kijken in de auto is ook ideaal. Je bent al gauw een uur of anderhalf verder na afloop van de film. Wij hebben voorheen altijd dvd schermpjes gehad, maar inmiddels kun je tegenwoordig ook films op de tablet zetten of nog beter; Netflix offline gebruiken. Je kunt hier series en films thuis met WiFi downloaden op de tablet, om ze vervolgens offline te kunnen afspelen in de auto. Wij vinden dit ideaal, omdat ik zo ook gewoon de favoriete series van de kids kan downloaden. Die kunnen ze dan lekker in de auto verder kijken. Om het helemaal af te maken heb ik twee koptelefoons gekocht zodat ze mooi met hun koptelefoon op hun filmpjes kunnen kijken. Lekker rustig voor hun én voor papa en mama.

4) ‘s Nachts rijden

Tot zover dan de schermpjes, want je kunt je kids niet de hele reis op een tablet of Nintendo Switch laten turen. Voordat we overgaan op andere tips dan schermpjes, eerst nog de tip om ‘s nachts te rijden. Wij vinden dit ideaal. De kinderen slapen op de achterbank en je bent zo een uur of 7 verder zodra ze weer wakker worden. Daarmee zit waarschijnlijk je halve reis er al op, en hoef je dus nog de helft met wakkere kinderen.
Natuurlijk ben je zelf ook vermoeid en je moet het wel kunnen en willen, maar ik zou zelf niet anders willen.

5) Spelletjes in de auto

Wij zorgen voor iedere autoreis die langer duurt dan een half uur voor reisspelletjes. Denk hierbij heel simpel aan Pim Pam Pet of ik Autobingo. Ook Qwixx is prima voor in de auto, mits je een plek hebt daar de kinderen de dobbelstenen in kunnen gooien. Ben je je spelletjes vergeten, dan kun je je vast ook wel even vermaken met een ouderwets potje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, maar een beetje afwisseling is ook wel leuk. Natuurlijk heb je nog veel meer reisspelletjes zoals mens erger je niet en ganzenbord. Gewoon even kijken naar leuke online reisspelletjes, of bij de Kruidvat, daar hebben ze zeker in de periode voor de zomervakantie altijd een groot aanbod aan reisspellen.

Leuke reisspellen voor onderweg:

6) Bunchems

Ander leuk speelgoed voor in de auto zijn de bunchems. Met Bunchems kun je heel creatief allerlei soorten figuren en creaties maken, zonder dat je er lijm of wat dan ook voor nodig hebt. De bunchems haken in elkaar en door de vrolijke kleurtjes kun je van alles maken. Een handige meeneemset is de Bunchems ‘on the go easel’. Dit is een klein koffertje met een aantal vakjes waar je de bunchems op kleur in kunt sorteren. Daarnaast zit er een ezel bij met klittenband, waar je je Bunchems creatie op kunt maken. Als je uitgespeeld bent, haal je de bunchems weer van het klittenband af en maak je een nieuwe creatie. Je kunt vooraf wat leuke creaties ter inspiratie uitprinten, dan kan je zoon of dochter ook proberen om deze na te maken. De on the go set van Bunchems shop je hier.

7) Verrassing

Korte tip: je kunt nieuwe spelletjes of speelgoed extra leuk maken door het in te pakken als cadeautje. Zo is het extra leuk om iets nieuws te krijgen natuurlijk! Ook een schattig nieuw knuffeltje of iets anders leuks is leuk om als klein cadeautje te geven tijdens de reis. Onze kinderen worden daar altijd even extra blij van.

8) Raamstickers

Wat een leuke activiteit blijft, is het plakken van autoraam-stickers. Bij bol bijvoorbeeld kun je leuke raamstickers kopen. Je kent ze wel; de autootjes en verkeersbordjes, of allerlei soorten huisjes, poppetjes en diertjes. Daan en Jesse konden daar toen ze een jaar of 5-6 waren echt wel een half uur druk mee zijn. En na een paar uur is het weer leuk om ze te herschikken en anders neer te plakken.

De leukste raamstickers voor in de auto:

9) Lezen

Helaas is het niet voor alle kinderen weggelegd, want je kunt nu eenmaal ziek worden van lezen in de auto. Ik zelf en ook onze kinderen hebben er last van, dus voor ons werkt het niet, maar als je kunt lezen in de auto vliegt de tijd voorbij. Neem een aantal strips of kinderboeken mee die je kids echt leuk vinden en ze lezen zo een eind lekker weg.

Tot zover de vermaak tips voor een snelle maar lange autoreis! Heb jij nog leuke vakantie kadootjes voor in de auto, of leuke spelletjes in de auto voor peuters en kleuters? Als je tips voor een lange autoreis iets dragelijker te maken zijn welkom in de comments.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze vermaaktips voor een lange autoreis op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.