10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen Game reviews

{ Review } | Vtech Kidizoom Action Cam 180

Arno - Go or No Go

Oké, ik geef toe: ik wordt nogal snel enthousiast van gadgets. Maar echt: als ik zo’n doos mag openmaken en er komen kabeltjes uit en adapters, boekjes, onbekende accessoires en als laatste Het Ding zelf, dan wordt ik zo blij als een kind. Ik ben één van die zeldzame mensen die de handleiding gaat zitten doorlezen, gewoon omdat ik het leuk vind. Wanneer ik dan ga nadenken over wat ik in de review wil vertellen ontdek ik meestal wel een paar kritiekpuntjes en tegen de tijd dat ik achter mijn laptop zit, is mijn enthousiasme alweer wat getemperd tot normale proporties. Lees hoe dat ging bij de Vtech Kidizoom Action Cam 180. 

Hij is mooi!

Om te beginnen: wat een cool ding! Ik verwachtte eigenlijk een apparaat dat vooral robuust en een beetje lomp zou zijn (zodat de kids het niet meteen zouden kunnen slopen), met twee joekels van knoppen: ‘foto’ en ‘video’. Dat bleek al meteen onterecht. De Kidizoom is erg elegant vormgegeven: klein en compact maar toch handzaam. De knoppen zijn precies groot genoeg voor zowel kids als volwassenen en voorzien van een duidelijk pictogram. In totaal zitten er 6 knoppen op, wat misschien veel lijkt totdat je leest wat hij allemaal kan 🙂 Het toestel is voorzien van een helder LCD-kleurenscherm en uiteraard een oplaadbare ingebouwde accu. Met behulp van een micro-USB kabel kun je hem aan je computer koppelen om foto’s te downloaden of om hem op te laden.

Foto’s maken

Uiteraard kun je met de Kidizoom foto’s maken. De resolutie is natuurlijk niet te vergelijken met een (semi-)professionele camera, maar zijn 640×480 pixels (0,3 Megapixel) voldoen prima voor het doel van dit apparaat: kinderen stimuleren om zelfstandig leuke, spannende en gekke foto’s maken. Ze kunnen zelf grappige filters en effecten toepassen, intervalfoto’s maken, er zit een zelfontspanner op en door de lens om te draaien kunnen ze de perfecte selfie maken. Het interne geheugen van 128 MB lijkt misschien niet zo groot, maar het biedt ruimte aan zo’n 600 foto’s. Het geheugen is overigens nog uitbreidbaar met een micro-SD kaartje van 1 tot 32 GB.
Vooral de filters zijn een groot succes bij de jongens.

Video’s maken

De videocamera kan filmen in 3 resoluties: 160×120, 320×240 of 640×480 pixels. Voor deze laatste is een extra geheugenkaartje vereist, maar ook voor de lagere resoluties is een geheugenkaartje wel aan te raden. In de handleiding staat een helder schemaatje dat per resolutie uitlegt hoeveel video er ongeveer op past. Filmen op de laagste resolutie is prima voor de kids zelf, om een keertje terug te kijken en daarna weg te gooien. Als ze echt leuke dingen beginnen te filmen die je wil bewaren om later nog eens terug te kijken op een groter scherm dan is het zonde om niet even een geheugenkaartje aan te schaffen en hem op de hoogste resolutie in te stellen.

Animatie-studio

Naast ‘gewone’ filmpjes maken, kun je met de Action Cam 180 ook nog terecht in de animatie-studio: je kunt stop-motion filmpjes maken, filmpjes met een ‘supersnel’ effect (denk aan Benny Hill) en slowmotion filmpjes voor die extra dosis drama bij die spectaculaire back-flip. Toen Daan en Jesse dit hadden ontdekt gingen ze echt helemaal los! Superleuke effecten met weliswaar geen hoge resoluties (320×240 pixels) maar wel een absolute garantie voor heel veel plezier.

De filmpjes zijn van prima kwaliteit, niet geweldig maar goed genoeg.

Hoezo ‘Action Cam 180’?

Nou ja, die ‘180’ zit hem dus in het feit dat je de cameralens van voor naar achter kunt klappen. Maar wat maakt dit nu een ‘Action Cam’? Nou, in de doos vind je niet één, maar twee koppelstukken: eentje met een buisklem en eentje met een click-on systeem. Met de buisklem kun je de Kidizoom Action Cam 180 binnen een minuut monteren op een fiets of crossfiets, of eigenlijk iedere willekeurige buis.
Het click-on systeem bestaat uit 2 delen: een klein plat plaatje dat je op elk gewenst vlak oppervlak kunt plakken of schroeven, en een adapter die je daar in kunt klikken. De camera schroef je simpel vast op de adapter en voilà! Op deze manier kun je de camera bevestigen op een skate- of snowboard, of zelfs op een helm of je dashboard. Wanneer je de camera eraf klikt blijft alleen het plaatje zitten; niet interessant voor boeven dus!

Waterpret

Absoluut één van de leukste features van dit toch al leuke apparaatje: er zit een waterdichte behuizing bij! Volgens de doos is deze tot op 2 meter diep waterdicht voor circa 30 minuten. Wij hebben hem getest in het zwembad van Camping ‘De Paal’ dus niet helemaal tot de volle 2 meter, maar we hebben er ontzettend veel plezier mee gehad en na anderhalf uur (niet steeds onder water natuurlijk) was hij nog steeds perfect waterdicht. De foto’s onder water zijn superleuk geworden en de jongens vonden het geweldig om onder water selfies te maken en te filmen. Doorslaand succes!

Wat ook heel gaaf is, is dat je onder water dus kunt filmen. Als je dat doet tijdens het zwemmen met een zeemeerminstaart (wat mij dus écht te gek lijkt!), heb je een enorme vaart en dus een super gaaf filmpje denk ik zo!

Spelletjes spelen

Van mij persoonlijk hadden er geen spelletjes op gehoeven. Ik was juist zo blij dat de Kidizoom kids activeert en weghaalt bij al die schermpjes. Maar; we hebben hem een week lang getest en ik snap het! Als je in het zwembad zit en ze hebben hard gespeeld en ze mogen even ontspannen dan is het best handig dat ze hun Kidizoom kunnen pakken in plaats van een tablet. Of mijn telefoon… Er staan 3 spelletjes op: Snorkel Schat, Eénwieler Race en Jungle avontuur en dit zijn absoluut veilige spellen. Dus: geen geweld, geen criminaliteit of andere onwenselijke dingen maar gewoon vrolijke spelletjes in vrolijke kleurtjes. En guess what? Het zijn nog écht leuke spelletjes ook!

Go or No Go?

Eerder dit jaar kreeg de Vtech Kidizoom Smart Watch DX al een royale ‘Go!’ op Go or No Go maar deze Action Cam 180 gaat daar voor mij nog eens dik overheen! Ideaal om kids op een veilige manier te laten kennismaken met elektronica en hun creativiteit te stimuleren met al die filtertjes, muziekjes, stop motion optie etcetera. Maar bovenal: dit apparaatje stimuleert ze om flink in beweging te komen! Die coole actievideo’s kun je immers pas maken als je op de fiets springt, of op je skate-/snow-/hoverboard, of als je gaat zwemmen.

De Vtech Kidizoom Action Cam 180 mét alle beschreven accessoires is voor € 37,99 te koop op Bol.com.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  { Review } | VTech - KidiZoom Action Cam HD - Go or No Go
  26 juni 2020 at 12:01

  […] mee op pad te sturen. VTech kwam met het idee om een action cam te maken speciaal voor kinderen. De Kidizoom Action cam. Dit bleek een succes want inmiddels is er een vernieuwde versie op de markt. De KidiZoom Action […]

 • Reply
  De LEUKSTE cadeaus voor een 4-jarig meisje - Go or No Go
  9 januari 2020 at 06:31

  […] geven? Ook dan is er veel keuze voor cadeaus voor een 4-jarig meisje. Een populair cadeau is de Kidizoom, een camera met tal van mogelijkheden en functies. Maar ook de KidiGo is populair. Dit is een […]

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 augustus 2017 at 16:05

  Hartstikke leuk ding zeg! Die kun je prima op een verjaardag cadeau doen lijkt me zo.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.