6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Buitenspeelgoed

{ Review } | TornadoTubez: hippe & ‘veilige’ blaaspijp

tornadotubez blaaspijp
Arno - Go or No Go

Ik was er dus zo een… Zo’n klein joch met zo’n geel stuk elektriciteitspijp en een dik pak papieren stroken. Het liefst uit de Troskompas, of de Intertoysgids. Dat dunne, glimmende papier scheurde ik dan in stroken om er vervolgens prachtige lange pijlen van te draaien. De punt nog even vastzetten met wat spuug (of ‘tuf’, zoals wij het noemden) en dan maar schieten. Waarop? Op alles eigenlijk. Een leeg blikje, een verkeersbord, een raam dat op een kiertje stond, de kat van twee deuren verderop. Over dat laatste heb ik terugkijkend wel wat dubbele gevoelens, maar dat beest heeft echt tientallen vissen uit onze vijver vermoord. Dus een pijl in zijn donder leek me wel een passende straf. Ik was een joch met een blaaspijp en een missie.

Blitse blaaspijp

De feitelijke blaaspijp was natuurlijk gewoon een stuk elektriciteitbuis, maar je telde pas mee als je hem flink gepimpt had. Bijvoorbeeld met een vizier van kleine stukjes blaaspijp, gekleurde plakband, een handvat of een mondstuk. We waren er ook heilig van overtuigd dat hoe blitser de blaaspijp, hoe beter hij het deed. Ik vind dat eigenlijk nog steeds wel logisch klinken. Daarom plakten, zaagden en schilderden wij er iedere lente weer op los.

Kindveiligheid en zo…

Het vervelende aan die ouderwetse blaaspijp was dat de pijlen een nogal harde, spitse punt hadden. En de kat van de buren was niet het enige slachtoffer. Er werd namelijk nogal eens een grimmige strijd gevoerd tussen vriendenclubjes, waarbij de blaaspijp regelmatig werd ingezet. Sommige ettertjes deden zelfs een knopspeld in de punt! Ik kan me niet herinneren dat een van mijn vriendjes ooit zo’n pijl in zijn oog heeft gekregen, maar dat was volgens mij écht stom geluk. Om die reden waren onze ouders er dan ook helemaal niet blij mee dat wij kilometers papier draaiden, likten en in het rond schoten. Vorig jaar heb ik, in een nostalgische bui, Daan en Jesse tóch een blaaspijp gegeven. Met strikte veiligheidsinstructies. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ze er nog niet zo wild van waren.

TornadoTubez met ‘Veilige’ Pijlen

Dit jaar probeerde ik het opnieuw, en met beduidend meer succes. En ook nog eens met een blaaspijp waar ik zelf een stuk geruster op ben. De TornadoTubez Combat Set viel hier op de mat en was meteen een groot succes bij onze mannen. De ouderwetse elektriciteitsbuis kreeg een kindvriendelijke make-over: met hippe accessoires die je eenvoudig aan de buis kunt schuiven. Een in hoogte verstelbaar vizier, een handgreep, een magazijn waar zes pijlen in passen en een mondstuk. Maar de beste verbetering: in plaats van papieren pijltjes schiet deze TornadoTubez foam darts (ook wel bekend als NERF-pijltjes). Bij de Combat Set zitten 3 gewone darts en 3 darts met een zuignapje, maar iedere andere (normale) foam dart past er natuurlijk ook in.

Natuurlijk schieten deze pijltjes minder hard en ver dan de ultra-aerodynamische killerpijlen die wij vroeger draaiden. Maar het is nog steeds erg leuk om mee te schieten en het is veel minder gevaarlijk. De kat van de buren zou zich een stuk veiliger voelen.

Toch nog even proberen…

Natuurlijk moest ik toch nog even proberen of het kon. Ik scheurde een reep papier uit een reclamefolder en draaide er een strakke punt aan. Pijltje in de Tornado Tubez, stukje afscheuren zodat hij precies in het mondstuk paste en…. Knallen als een malle!! Hij werkte perfect 🙂 Ik ga het de jongens nog maar even niet vertellen, want die zijn hartstikke tevreden met de foam darts. Maar dit hippe ding gaat dus nog wel enige jaren mee denk ik!

Feitjes

Leeftijd: vanaf 6 jaar. Maar als je papieren pijltjes gaat schieten dan zou ik wachten tot ze zeker een jaar of acht zijn.
Inhoud: de Starter Set bestaat uit een pijp met mondstuk en handvat. Onze Combat Set heeft daarbij een extra handgreep/magazijn, verstelbaar vizier en 6 foam darts.
Adviesprijs: € 9,99 voor de Combat Set. Er is ook nog een uitgebreide Sniper Set, voor € 14,99

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.