Evenementen Gratis uitstapjes en activiteiten

Tomaten en varkens met de AH Buitendag

AH Buitendag

Tweede Paasdag was de AH Buitendag! Wij gingen op bezoek bij een tomatenkwekerij en een varkensboer. Het was voor ons de eerste keer dat we naar de AH buitendag gingen, maar zeker niet de laatste!

AH Buitendag

Vooraf hebben we ons ingeschreven, dat was wenselijk en bij sommige bezoeken zelfs noodzakelijk. Zo kon je in Lieshout bijvoorbeeld naar bierbrouwerij Bavaria, waar je een rondleiding kreeg. Super leuk en hier gaan we over een jaar of twee jaar graag heen, dan lijkt het me voor de jongens wel leuk al. Vroeger ben ik er eens vanuit school geweest voor een rondleiding. Wat ik daarvan nog weet, is dat ik het heeeel erg vond stinken (hop). En dat ik een lopende band met heel veel flesjes bier heel cool vond, haha.

De tomatenkwekerij

Wij gingen als eerste naar Tomatenkwekerij Vereijken. Grappig om te vermelden dat mijn allereerste bijbaantje bij deze tomatenkwekerij was! Daar begon ik met het vouwen van tomatenkistjes en uiteindelijk promoveerde (haha) ik naar tomatenknipper. Ik werkte er samen met mijn beste vriendin en ondanks de vroege starttijden (7 uur beginnen) hadden we het prima daar. Lekker binnen in de kassen ook, dus we stonden nooit in de regen te werken; i like.
Maar goed, Daan en Jesse kwamen voor de eerste keer in een kas en ze vonden het wel heel interessant. Wel maar voor even hoor, want toen ze hoorde dat er een speurtocht was, vonden ze dat vooral heel leuk. Ze rende overal naar toe om de verstopte paaseitjes te vinden. Ondertussen kregen ze wat mee van de tomaten en toen we in de kassen stonden mochten ze zelfs even op een tomatenkarretje met de directeur. Die liet het karretje helemaal omhoog gaan, super cool.

De varkensboer

Vervolgens gingen we door naar een varkensboer. Poe, dat stonk wel even hoor! Maar gelukkig went de lucht snel en waren de jongens verkocht toen ze mochten knuffelen met een paar lieve biggetjes. Ook hier was een leuke speurtocht uitgezet en een quiz, dus de jongens gingen weer vol enthousiasme aan de slag. Hier was vooral buiten van alles te doen en gelukkig was het heerlijk weer.

Volgend jaar gaan we zeker weer, maar dan wel weer naar andere boeren, brouwerijen of kwekerijen.
Gingen jullie ook naar de AH Buitendag?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.