Gastblog Inspiratie

Telefoongebruik door kinderen

telefoongebruik kinderen smartphonegebruik

Ze zijn niet meer weg te denken tegenwoordig, mobiele telefoons. Sinds de digitale revolutie is internet verweven met ons bestaan. Van bankzaken tot boodschappen, van studeren tot beeldbellen met een familielid aan de andere kant van de wereld, we hadden het in onze jeugd nooit voor mogelijk gehouden. Mobiele telefoons zijn mobiele pc’s geworden en worden door onze kinderen veelvuldig gebruikt, misschien iets te veel? Laten we het telefoongebruik eens bekijken.

Onderwijs

Waar de schoolklassen vroeger nog vol stonden met kasten vol encyclopedieën, atlassen en andere informatieve literatuur, is deze informatie tegenwoordig met een druk op de knop bereikbaar. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van tablet-onderwijs en ook de communicatie tussen leraren, ouders en leerlingen gaat over het algemeen op digitale wijze, bijvoorbeeld via een app.
Een mobiele telefoon is een handig hulpmiddel om informatie te vergaren, dus naar mijn mening een prima onderdeel als het gaat om onderwijs. Heb je als ouder geen behoefte aan een mobiel abonnement, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld hier de nieuwste sim only acties.

Sociale contacten

Zet twee pubers naast elkaar op de bank en ze groeten elkaar via WhatsApp of snapchat. Social Media is ook niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij en het is een machtig medium geworden voor zowel particulieren als bedrijven. Ik probeer ervoor te zorgen dat mijn kinderen opgroeien met balans tussen werkelijkheid en fictie. Het is niet erg als je een spelletje speelt, maar de fysieke wereld is zoveel mooier, soms is het niet erg om je mobiele telefoon even weg te leggen en een hut te bouwen met vrienden die niet uit pixels bestaan. Ik probeer dat zoveel mogelijk te stimuleren. Ik zie soms kinderen van acht lopen met de nieuwste iPhone. Dat hoeft van mij echt nog niet.

Youtube

Vloggers zijn de nieuwe supersterren. Ze worden aanbeden! Waar wij vroeger naar een concert gingen om onze sterren te bewonderen gebeurt dat tegenwoordig in winkelcentra en andere openbare plekken. De jeugd kijkt hele dagen op hun mobiele telefoon naar Enzo Knol en andere YouTubers. Het hoort bij de tijd van nu.

Privacy en bescherming

Internet is naast leuk en interessant ook soms een gevaarlijke plek. Pesten op school ging nog nooit zo massaal en voordat je het weet zien miljoenen mensen hoe jouw kind wordt vernederd. Ik probeer mijn kinderen bewust te maken van dit feit. Ze hoeven van mij ook niet geconfronteerd te worden met de vreemde filmpjes en challenges die veelvuldig online wordt gezet. Gelukkig bestaan er filters die ouders kunnen instellen op de mobiele telefoons van hun kinderen, zodat je een beetje kunt sturen wat ze niet te zien krijgen.
Ben je op zoek naar een geschikte sim only voor je kind? Bekijk dan hier de beste sim only acties.

Hoe ga jij om met kinderen en internet?

(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.