5 jaar 6 jaar 7 jaar Gastblog Gezelschapsspellen

{ Review } | Rumba Rups: Een swingend behendigheidsspel

Rumba Rups spel review

We spelen vaak (bord)spelletjes met het hele gezin. Een zakje chips op tafel, een goed, maar uiteraard ook competitief, humeur en onze spelletjesavond kan beginnen! Dit keer pakten wij Rumba Rups uit de kast, een spel waarbij vooral oog-hand coördinatie een belangrijke rol speelt.


Ooit een rups zien dansen?

We halen het spel uit de doos en worden meteen aangekeken door een vrolijke rups. Die heeft er duidelijk zin in. Hij heeft 32 uitgestoken handjes die netjes in witte handschoentjes zijn gestoken en hij draagt zes gekleurde vlinderstrikjes. Het is een netjes aangeklede rups, ook belangrijk.

We zetten de Rumba Rups op een plateautje met vier vakjes en vullen elk vakje met kleurige balletjes, iedere speler heeft een eigen kleur. We drukken op een knop en dan kan het spel beginnen! De rumba rups begint te draaien en te dansen op (hoe kan het ook anders) rumba muziek.

Een vaste hand

De opzet is simpel. Je moet jouw balletjes (acht stuks) in de handen van de rups leggen en ervoor waken dat ze niet uit zijn handen vallen door de bewegingen die hij maakt. De eerste die alle balletjes in zijn handen heeft gelegd is de winnaar. Het vereist een vaste hand en een scherpe blik, want de rups draait en danst niet alleen, ook zijn armen bewegen heen en weer.

Een tafelkleed of strandlaken

Het is verstandig om een tafelkleed te gebruiken wanneer je het spel speelt, want de balletjes stuiteren alle kanten op als ze door de rups weg worden gebonjourd. Een kleed of laken voorkomt dat de balletjes van tafel af stuiteren, anders ben je langer bezig met zoeken dan met het spelen van het spel.

De muziek

Een breed oeuvre heeft deze rups niet. Ken je dat deuntje uit de Efteling dat je na dagen nog in je hoofd hoort? Deze rups doet precies hetzelfde. Na een avond spelen ben je er wel voorlopig even klaar mee, althans ik wel. Maar hij lacht er wel vrolijk bij, dat moet ik hem nageven.

Go or No Go

Rumba Rups is een vrolijk spelletje voor het hele gezin en stimuleert vooral het geduld van kinderen. De balletjes worden er vaker af gegooid dan dat ze blijven zitten. Maar verder is het een leuk spelletje om aan te schaffen, al is het alleen maar om die triomfantelijke blik te zien als de winnaar eindelijk alle balletjes op zijn plek heeft weten te leggen.

Feitjes

Leeftijd: 4 – 11 jaar
Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Speeltijd: 15-20 minuten
Prijs: €19,99 en online verkrijgbaar bij bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.