0 jaar 1 jaar 2 jaar Producten voor kids

{ Review } | Stokke Flexi Bath: een opvouwbaar bad

Xenia

Voor Go or No Go mocht ik de Stokke Flexi Bath reviewen! Ik ben best praktisch ingesteld en met het oog op de vakantie en het mooie weer was ik wel nieuwsgierig hoe onze bijna 2-jarige dit bad zou ervaren. Wij hebben zelf wel een bad en Mayson gaat samen met zijn grote broers of alleen in bad. Gaat hij niet in bad, dan gaat hij gezellig mee onder de douche.

Stokke Flexi Bath, een opvouwbaar bad

Het opvouwbare badje van Stokke is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Er is geen standaard voor het bad, maar je kan hem natuurlijk altijd op een commode of iets dergelijks zetten. Tot de leeftijd van 8 maanden of tot de 8 kilo kun je gebruik maken van een speciaal babyzitje voor in bad, de Newborn Support (Deze zit niet bij het Stokke Flexi Bath inbegrepen en kost € 19,- los).
Op het badje staat een vullijn tot waar je het badje mag vullen voor de allerkleinsten. Voor de grotere kinderen kun je het bad vullen naar wens.

Wat super handig is aan de Stokke Flexi Bath, is dat je hem kan inpakken als pakketje van maar 10 cm breed! Je kan hem dus overal wegstoppen en hij is enorm ruimtebesparend én gemakkelijk om mee te nemen.
Het Stokke Flexi badje heeft een antislip bodem en een stop waardoor het water makkelijk weg kan lopen.

Badderen in het grote bad met de Stokke Flexi Bath

Ik was in eerste instantie verbaasd over het lichte gewicht van dit badje, want hij weegt nog geen 1,5 kilo. Na het uitpakken had ik wel mijn twijfels over de stevigheid, het badje bleef namelijk niet in de juiste vorm staan en was best flexibel. Hoog tijd om hem uit te proberen dus!

Mayson is gek op badderen en vond het bad zonder water al interessant. We besloten om dit flexibele bad in het grote bad te zetten. Handig om zo na het badderen het bad meteen leeg te laten lopen en ook geen waterballet te krijgen naast het badje. Het bad was zo gevuld en Mayson mocht erin. Het gevulde bad nam zijn vorm aan en was stevig in gebruik. Mijn eerste indruk was dat het een klein badje was, maar in de praktijk blijkt het groot genoeg te zijn. Zelfs met al het speelgoed zoals de leuke Stokke Toy Cups wat normaal in het gewone bad mee gaat, kon gewoon mee in dit bad en Mayson had genoeg plek om te spelen en te bewegen.

Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat dit badje veel minder water gebruikt in vergelijking met het grote bad. Ondanks dat je daar maar een klein laagje in laat, verbruikt een groot bad veel meer water.

Het Stokke Flexi Bath is online niet heel gemakkelijk verkrijgbaar, maar gelukkig wel te koop op de website van Babypark.nl

Niet alleen handig om in te badderen 😉

Door zijn compacte formaat en zijn lichte gewicht is het een handig bad om hem overal mee naar toe nemen. Oma heeft geen bad, dus Mayson zal in het vervolg zijn eigen bad meenemen naar oma! We kunnen niet wachten op het mooie weer want ook in de tuin kan er heerlijk met water worden gespeeld in het Flexi Bath. Voor jezelf trouwens ook heel handig buiten want je hoeft geen zwembadje op te blazen ;-).
Ons Stokke Flexi Bath gaat trouwens ook zeker mee op vakantie! Voor de kids om in te spelen en wij als ouders kunnen het ook nog eens gebruiken als voetenbadje!

Go or No Go

Het water begon na een tijdje af te koelen, dus hoog tijd om eruit te gaan. Mayson dacht daar anders over en wilde dolgraag blijven zitten! Mayson geeft dit bad een goeie GO en wij ook!

Een klein nadeel is wat ons betreft dat er geen standaard bij zit, zoals we gewend zijn bij een hard kunststof badje. Uiteraard is dit bad ook niet gemaakt om in een standaard te zetten, vanwege de flexibiliteit, maar daardoor staat hij dus niet op hoogte tijdens het badderen.

klik hier voor meer informatie over het Stokke Flexi bath!

–> Update <–

Wij waren al overtuigd van dit handige badje, maar vanaf nu wordt de Flexi Bath geleverd met een badstop met een warmtesensor. De stop kan van kleur veranderen en geeft op deze manier de warmte van het bad aan. Blijft de stop onveranderd van kleur dan is het bad te koud. Is de stop rood dan is het veel te warm en bij een bordeaux rode kleur is het badje goed op temperatuur.

Niks gaat natuurlijk boven een heerlijke en veilige watertemperatuur! Let er wel op dat deze badstop geen thermometer is. Check ook altijd even zelf met bijvoorbeeld je elleboog of de watertemperatuur veilig genoeg is voor jouw baby!

Als je nu een badje shopt, krijg je de badstop er automatisch bij. De badstop met warmtesensor is ook los te verkrijgen voor 6 euro.

Feitjes

Leeftijd: 0-4 jaar
Kleuren: Roze, blauw, grijs, aqua, geel en wit
Adviesprijs: De normale versie van de Flexi Bath kost € 43,-. De Flexi Bath XL versie kost € 53,00 en is hier te koop.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review op Pinterest bewaren ♥

stokke flexi bath voor kinderen ideaal
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.