10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Game reviews

Nintendo Labo: Spelen, ontdekken en coderen

Nintendo Labo robot leeftijd

Woensdag 25 april was voor onze jongens een geweldige dag: toch wel een beetje een dream come true. Ze mochten namelijk op bezoek bij het hoofdkantoor van Nintendo om het allernieuwste Nintendo Labo uit te proberen! En het was van begin tot eind geweldig! 

Nintendo headquarter

“Woooow!! Een Nintendo DS!! En Pokémon Sun & Moon! Woooooo Jesse de Nintendo Switch!!” Ja…toen stonden we dus net 10 seconden binnen, haha. We kwamen namelijk binnen in een kamer vol Nintendo devices, figuurtjes en games. Van Mario tot Pokémon, alles stond er.
Maar we kwamen vandaag speciaal voor het splinternieuwe Nintendo Labo.

Nintendo labo 8 jaar

Nintendo Labo

Nintendo Labo is vanaf vrijdag 27 april te koop in Nederland. Maar wat is het nu eigenlijk? Nou, eigenlijk zegt een filmpje meer dan duizend woorden, want het is zó tof dat je het gewoon even moet zien.

Toen we dit filmpje te zien kregen zaten Daan en Jesse met open mond te kijken. Wow….en nog gaver werd het toen we onze eigen Nintendo Labo auto mochten bouwen. Wat ik wel erg leuk vond om te zien, is dat Daan en Jesse de auto helemaal zelf in elkaar konden zetten. Voor Nintendo Labo heb je geen lijm of plakband nodig, alles kun je in elkaar vouwen. Door het stevige karton blijft het goed vastzitten, maar door de vouwlijnen is het heel gemakkelijk te vouwen en in elkaar te zetten. Ik heb nergens mee hoeven helpen, dus voor een achtjarige is dit prima te doen! Het bouwen van een Nintendo Labo figuur gaat perfect met de zeer duidelijke uitleg die je op je Nintendo Switch aan kunt zetten. Het filmpje legt alles stap voor stap uit met 3D beelden.
De andere pakketten zoals de vishengel of de motor zijn iets lastiger, daarbij is hulp van de ouders waarschijnlijk wel even nodig. En prima, want samenwerken is nog veel leuker dan alleen.

Je kunt je eigen Nintendo Labo figuur versieren met, nouja, met eigenlijk alles! Je kunt je auto pimpen tot olifant, of je plakt hem vol met leuke stickers. Maar je kunt ook écht creatief aan de slag en bijvoorbeeld de piano omtoveren tot een mooie zwart-witte vleugel.

Nachtcamera

Toen de auto in elkaar stond was het tijd om de Nintendo Switch aan te zetten. En wat dus zo gaaf is, is dat je je kartonnen auto echt kunt laten rijden! Je kunt hem besturen en je kunt er een parcours mee rijden. Of een battle tegen een andere auto, wat Daan en Jesse ook wel erg leuk vonden. Leuk extraatje is de camera die erop zit. Zelfs in het pikkedonker kun je de camera gebruiken, zo kan je auto bijvoorbeeld onder je bed controleren of er écht geen monsters zitten ;-). Op je Nintendo Switch scherm kun je bekijken wat de camera op je auto waarneemt.

Nintendo labo robot leeftijd

Vissen met Nintendo Labo

Na het autootje mochten we ook andere Nintendo Labo ontwerpen testen. Een piano, een huisje met huisdier, een motor en Daan en Jesse’s favorieten: de vishengel en een robot. Met de vishengel kun je kleine, grote en heeele grote visse, haaien en roggen uit de zee vangen. Hoe dieper je gaat, hoe moeilijker het wordt. Een flinke uitdaging dus, als je voor de grootste vissen gaat.

Nintendo Labo Robot

De robot was ook een grote favoriet bij de jongens. Je krijgt een heus Nintendo Labo robotpak aan. En wat gaaf is, is dat de robot in het Nintendo Labo spel dus precies jouw bewegingen maakt. Hij loopt als jij stappen maakt, hij slaat als jij slaat, hij vliegt als je je armen spreidt en hij verandert in een auto als je op je knieën gaat zitten. Heel gaaf om te zien én te doen. En mooi dat je kind tijdens dit videospelletje absoluut niet stil zal zitten ;-).

Coderen

Met Nintendo Labo kun je niet alleen spelen, maar ook ontdekken. Je kunt zien hoe Nintendo Labo nu werkt, hoe het gemaakt is en je leert een stukje over coderen. Je kunt zelfs je eigen Nintendo Labo games en processen maken, wat er écht heel tof uit ziet. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat, wanneer je bij de ene controller op de knop ‘input’ klikt, de andere controller, de output, gaat trillen. Of, nog leuker, dat je in een doos bij input een muntje stopt, en er bij een doos met output een snoepje uitrolt! Dit vereist wel wat geduld en oefening, maar het is wel een hele gave uitdaging.

wat is Nintendo labo

Vanaf welke leeftijd is Nintendo Labo leuk?

Nintendo Labo is geschikt voor kinderen van 6 jaar of ouder. Ik denk dat  het voor kinderen van 8 jaar of ouder perfect geschikt is, zeker om er ook mee te gaan ontdekken en het coderen uit te proberen. Er is wat mij betreft geen maximale leeftijd, ook ik wilde dolgraag eens een keer een vis ophengelen, haha!

Nintendo labo review kind

Go or No Go

Daan en Jesse kunnen niet wachten om thuis ook te spelen met de Nintendo Switch en Nintendo Labo, wat ik wel begrijp, want wat is het gaaaaf!! Het mag duidelijk zijn: Een heeele dikke GO!

Feitjes

Nintendo Labo speel je op de Nintendo Switch. De Nintendo Switch shop je voor € 329,- bij bol.com. Er zijn twee Nintendo Labo pakketen. Het mixpakket met de volgende toy-cons: het huis, de auto, de vishengel, de motor en de piano kost € 69,99.
Het Nintendo Labo Robot pakket kost € 79,99.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  • Review • | Nintendo Labo Voertuigenpakket | blogpapa.nl
  22 april 2021 at 14:06

  […] uit de Labo-reeks. Eerder verschenen al het Toy-Con 01: Mixpakket en het Toy-Con 02: Robotpakket; lees hier de review die daarover verscheen op Go or No Go. En nu is er dus het Nintendo Labo […]

 • Reply
  judith
  28 april 2018 at 21:09

  jeetje wat gaaf wat je er allemaal mee kunt doen zeg!

 • Reply
  Mariëlle | Me-licious
  28 april 2018 at 11:31

  ik vind dit zo’n leuk idee de nitendo labo. Toch lekker creatief bezig zijn en digitaal. Het is niet erg goedkoop, maar ik denk dat de kids er wel plezier van hebben.

 • Reply
  Charlotte
  26 april 2018 at 17:49

  Dit zag er op je instagram stories al zo ontzettend gaaf uit zeg! Echt super wat ze tegenwoordig allemaal kunnen maken.

 • Reply
  Daniëlle
  26 april 2018 at 17:15

  Wat ziet dat er allemaal gaaf uit. Wat je er ook mee kunt tegenwoordig is geweldig.

 • Reply
  Maddy
  26 april 2018 at 16:43

  Wat super leuk om er bij te zijn zeg! Dit lijkt me erg leuk maar wel wat prijzig.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.