Huis & Tuin

Kindvriendelijke stopcontacten aan laten sluiten

kindvriendelijke stopcontacten

Heb jij kleine kinderen? Zodra zij ontdekt hebben dat zij zichzelf voort kunnen bewegen, gaan zij op ontdekkingstocht in huis. Ze proberen allerlei deurtjes te openen en steken hun vingers in allerlei openingen en kieren. Spelenderwijs ontdekken is natuurlijk goed, maar dit brengt ook de nodige gevaren met zich mee. Zo kan een klein kind bijvoorbeeld een voorwerp in de opening van een stopcontact steken. Deze kans is zeker aanwezig wanneer alle stopcontacten in jouw woning laag bij de grond zitten. Kinderen kunnen deze namelijk vrij eenvoudig bereiken. En wanneer zij hier een voorwerp insteken, kunnen de gevolgen behoorlijk groot zijn. Wil jij voorkomen dat jouw kind een stroomschok krijgt? Laat dan kindvriendelijke stopcontacten aansluiten.

De veiligste manier

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten stopcontacten te koop. De openingen van de meeste stopcontacten worden echter niet afgeschermd. Een kind kan hier dus makkelijk voorwerpen insteken. Bij een kindveilig stopcontact is dit niet het geval. Hierbij zijn de beide openingen namelijk afgeschermd. Het stopcontact ‘opent’ alleen wanneer er op beide openingen tegelijkertijd druk wordt uitgeoefend. En deze druk moet ook nog eens gelijk zijn. De kans dat een klein kind dit voor elkaar krijgt, is bijzonder klein.

Kindveilige stopcontacten laten plaatsen

Heb jij kleine kinderen en zijn de stopcontacten in je woning aan vervanging toe? Kies in dat geval voor kindveilige stopcontacten. Laat deze bij voorkeur plaatsen door een elektricien. Zoek jij nog een elektricien in Amstelveen of omgeving die dit klusje voor jou uit kan voeren? Neem dan eens contact op met deze elektricien. Een elektricien is namelijk gespecialiseerd in het plaatsen van kindvriendelijke stopcontacten. Met behulp van een vakman weet je dus zeker dat het stopcontact op de juiste manier bevestigd wordt. Jij kunt het stopcontact dus gewoon gebruiken, terwijl je kind er geen voorwerpen meer in kan steken. En zeg nou zelf: dat is wel een rustgevende gedachte toch?

Verschillende mogelijkheden

Het vervangen van al jouw huidige stopcontacten door kindveilige exemplaren kost behoorlijk wat geld. Zeker wanneer jij net nieuwe stopcontacten hebt, zit je hier niet op te wachten. Gelukkig zijn er voldoende andere mogelijkheden om je stopcontact kindveilig te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om afdekplaatsjes of schuifjes voor je stopcontact te plaatsen. Hierdoor wordt het voor kinderen nagenoeg onmogelijk om er allerlei voorwerpen in te steken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je stopcontacten te voorzien van losse pluggen. Dit geniet echter niet de voorkeur. Ten eerste is het voor jou geen pretje. Je moet de pluggen namelijk telkens verwijderen wanneer je het stopcontact wilt gebruiken. Ten tweede zijn de pluggen relatief simpel te verwijderen. Ook een kind kan dit op den duur voor elkaar krijgen. Zodoende is het stopcontact dus alsnog niet kindveilig.

Mogelijkheden bespreken met elektricien

Voor het kindveilig maken van stopcontacten heb je verschillende mogelijkheden. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan doe je er goed aan een elektricien in te schakelen. Hij kan niet alleen kindveilige stopcontacten plaatsen, maar ook kinderbeveiliging aanbrengen op stopcontacten. Daarnaast voorziet hij je maar wat graag van advies. Met behulp van een elektricien weet jij dus direct wat de beste oplossing is. Daar komt bij dat hij het klusje direct voor je uit kan voeren. Op deze manier heb jij binnen no-time kindvriendelijke stopcontacten.

(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.