10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

Halli Galli: Tranen over je wangen en nagelafdrukken

Horror voor je nagels, maar perfect voor je lachspieren: Halli Galli! 

Ken je Halli Galli nog niet? Zeker even doorlezen dan. Dit is zo’n spelletje wat je eigenlijk gewoon in huis moet hebben. Voor de overwachte momenten. Wij speelden Halli Galli bijvoorbeeld op Kerstavond, of beter gezegd in de nacht van Kerstavond (zo rond 01.30) met mijn broer en zijn vriendin en mijn vader en zijn vriendin.
Waarom? Omdat het kon! En wat hebben we gelachen.

Hoe werkt Halli Galli

Bij Halli Galli is het de bedoeling om zoveel mogelijk kaarten te krijgen, eigenlijk alle kaarten van de tegenstanders. Heb je alle kaarten, dan heb je gewonnen.
Je krijgt kaartjes door op de bel te slaan (meppen) zodra er een bepaald getal aan fruitjes ligt. Wij speelden met het getal 5, maar je kunt zelf een getal kiezen.

Iedereen krijgt een stapeltje kaarten en dan mag de eerste speler beginnen met een kaart om te draaien. Daarna volgt de tweede speler, dan de derde, enzovoorts. Als het rondje af is, legt de eerste speler een nieuwe kaart bovenop de kaart die hij eerder had neergelegd.
Maar wanneer mag je nu bellen bij Halli Galli? Als je speelt met het getal 5, mag je op de bel slaan als er 5 van dezelfde soorten fruitjes liggen. Op de kaarten staan alle fruitjes afgebeeld. Bijvoorbeeld 2 citroenen. Vervolgens komt er een kaart bij met 3 citroenen. Dat maakt in totaal 5 citroenen en dus mag er op de bel geslagen worden.

Ervaringen review halli galli

Nepnagels

Voor zowel kinderen als volwassenen geldt dat iedere deelnemer enorm fanatiek wordt. Zo snel mogelijk tellen en als een malle op die bel meppen. Met kinderen houd je je natuurlijk iets rustiger, aangezien ze ook wel de kans moeten hebben om te tellen. In ons geval zien onze jongens het 9 van de 10 keer net zo snel of sneller als ik, dus ik hoef me niet in te houden, haha.
Met volwassenen is inhouden natuurlijk totaal overbodig. Iedereen is bloedfanatiek, wat resulteert in 3-4 klauwen die met een noodgang op die bel willen slaan. En er is altijd wel iemand bij het gezelschap met nepnagels of lange nagels.

Dat kan natuurlijk twee kanten opgaan. Drama voor diegene die de nagelafdrukken in zijn hand krijgt, of drama voor diegene met een afgescheurde nepnagel. En toch is al die drama het waard, want bij iedereen rollen de tranen over de wangen tijdens het spelen van het spel. En nee, niet van de pijn.

Go or No Go

Kortom, zoals gezegd, een spel wat je gewoon in huis moet hebben. Enthousiast? Hier kun je ‘m shoppen voor €14,99. En nee, aan deze review is niets gesponsord aan hoor! Het is trouwens wel een affiliate link. Als dit bericht nu voor jou doorslaggevend is om Halli Galli te kopen, en je doet dat via deze link, krijg ik een klein deel van jouw aankoopbedrag als bonus. Jij merkt er dus niets van, ik wel 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.