Huis & Tuin

3 manieren om beton te verwerken in je interieur

Linda - Go or No Go

Een paar jaar geleden keek iemand je raar aan als je het had over een betonnen vloer in je woonkamer. Als je aan beton dacht, dacht je aan garages of bouwplaatsen. Maar dat is tegenwoordig compleet anders. Beton staat voor een industriële look of, als je het goed combineert, een landelijke look. Het geeft een warme look en het voegt karakter toe aan je interieur. En dan hebben we het heus niet over alleen een betonnen gietvloer. Je kunt nog zo veel meer met beton!

Beton tegen de muur

Om te beginnen hoef je niet perse voor bepleistering of tegels te gaan: Er is ook verf met een beton look. Vaak in verschillende tinten. De verf voelt fijnkorrelig aan, net echt. Op deze manier kun je heel makkelijk je muren een beton look geven.
Een andere manier is beton behang. Dat is fotobehang met een beton look. Persoonlijk heeft de verf mijn voorkeur vanwege de structuur.
Tot slot kun je kiezen voor echt beton stuc. Dan heb je het echte werk, dus  dat is natuurlijk ontzettend gaaf. Ideaal voor in de keuken of badkamer, aangezien het vochtbestendig is.

beton hanglampen

Betonnen lampen

Als je de muren van beton iets te rigoureus vindt, kun je ook gaan voor betonnen lampen. Dit zorgt direct voor een geweldige industriële look, zonder dat je je halve huis moet veranderen. Een betonnen lamp past vanwege de rustige kleuren in bijna ieder interieur. Kies je voor een betonnen hanglamp aan een touw en combineer je dit met houten accessoires, dan krijg je meer een landelijke look zoals je ziet op de foto hierboven. Bij Directlampen heb je veel keuze tussen betonnen hanglampen, van klein tot groot en met of zonder touw.

Betonnen accessoires

Je kunt ook werken met betonnen accessoires in het interieur. Je kunt je eigen bloempotten met beton pimpen. Goedkoop én leuk! Tegenwoordig is het ook nog eens heel gemakkelijk, want je hebt zelfs beton in een spraybus! Zo kun je dus gewoon met een spraybus een beton look creëren. Hetzelfde kun je doen met theelichtjes, zeker als je het op meerdere plekken in je huis laat terugkomen. Maak het af met een beton look klok aan de muur en je hebt je industriële of landelijke look helemaal compleet!

Heb jij ook beton verwerkt in je interieur?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    26 april 2018 at 11:43

    Nee, maar ik zou best een betonnen vloer in de keuken willen hebben eigenlijk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.