Inspiratie

De drie vakantielanden waar ik van droom

cuba vakantieland landen thailand
Linda - Go or No Go

Waar ik van droom? Om met mijn man ooit nog eens naar een prachtig en ver land te reizen. Het land ontdekken, de mooiste plekjes bekijken en te genieten van de cultuur. Er zijn drie landen die mij ontzettend aantrekken en waarvan ik hoop dat ik er minimaal één, maar veel liever nog twee of drie ooit van zal gaan zien. 

Thailand

Nadat een vriendin van mij naar Thailand gereisd is en ik haar fotoalbum zag, was ik direct verkocht. Thailand trekt jaarlijks 16 miljoen toeristen en dat is niet voor niets; het is een prachtig land met onwijs veel mooie bezienswaardigheden. Het voordeel van Thailand is dat het het hele jaar door mooi weer is, dus je bent niet gebonden aan de zomerperiode. Ik zou in Thailand ervoor kiezen om een auto te huren en het lang door te reizen, op zoek naar de mooiste plekjes van het land. Ik zou zeker Chiang Mai niet overslaan, een van de bekendste plaatsen in Thailand. Hier is de natuur zo prachtig dat het bijna niet echt kan zijn. Ik zou het onwijs graag met mijn eigen ogen willen zien en beleven. Voor een stukje ontspanning zou ik met onze huurauto zeker doorrijden naar Koh Phi Phi, waar de parelwitte stranden en blauw-groene zee je tegemoet komen.

Cuba

Voor een hele andere cultuurbeleving zou ik graag naar Cuba willen. Cuba kenmerkt zich door de ‘gewoonheid’. Cuba is gewoon gebleven en de Amerikaanse invloeden zoals reclameborden en de McDonald’s kom je hier niet tegen. De koloniale gebouwen en de vele prachtige gekleurde huisjes in het land zou ik stuk voor stuk willen zien en een must is een auto huren Cuba. Het liefst een huurauto in de vorm van een felgekleurde oldtimer, want daar staat Cuba natuurlijk ook om bekend. Het voordeel van een auto huren is dat je lekker vrij bent om te gaan en staan waar je wil in het land en zo ook op minder bekende plekjes terecht kunt komen. Je kunt het huren van een auto in Cuba vooraf al regelen zodat de auto op het vliegveld voor je klaar staat bij aankomst in Cuba. Als je je auto voor Cuba bij Tui Cars huurt, heb je ook nog eens de mogelijkheid tot gratis annulering, mocht het nodig zijn. Cuba is in ieder geval een ontzettend authentiek land en het perfecte land om met je gehuurde auto te ontdekken.

Maleisië

Net zoals voor Thailand geldt ook voor Maleisië dat ik het land leerde kennen doordat een vriendin van me drie weken naar Maleisië op vakantie ging. Vooral de enorme en indrukwekkende tempels spreken mij aan, met de enorme boeddha’s erbij. Ook de bevolking van Maleisië is authentiek en een wereld van verschil met Europa. Op 13 kilometer van de bekende stad Kuala Lumpur bevinden zich de Batugrotten. Voor de hindoes in Maleisië is dit een van de heiligste plekken van het land. Maar liefst 270 treden brengen je naar de tempels die zich in de grotten bevinden. Ook voor Maleisië geldt dat het het hele jaar door een heerlijk klimaat is, dus als je de winter in Nederland even wil ontvluchten, is Maleisië wat mij betreft een perfecte optie.

(Foto van Cuba via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.