10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar

Spelregels: Hoe werkt het LEGO Ninjago Ruilkaartenspel

arena lego ninjago tcg

Vanaf 1 maart 2018 is er weer een nieuwe rage! Vanaf nu ligt namelijk het LEGO Ninjago Ruilkaartenspel in de winkel. Je kunt de LEGO Ninjago ruilkaarten niet alleen sparen en ruilen, je kunt er ook een heel leuk spel mee spelen. Wij leggen de spelregels van het LEGO Ninjago ruilkaartenspel aan je uit.

LEGO Ninjago ruilkaartenspel

Met dit nieuwe ruilkaartenspel kunnen kinderen tussenm de 5 en 12 jaar ontzettend veel plezier beleven. Er zijn 159 figurenkaarten, 60 actiekaarten en voertuigkaarten en 36 puzzelkaarten. In totaal zijn er dus 255 verschillende kaarten. De figurenkaarten vormen de basis van het spel. Daarbij kun je de actiekaarten en voertuigkaarten gaan gebruiken om het wat spannender te maken. Tot slot zijn er nog de puzzelkaarten, maar die kun je niet gebruiken in het spel. Als je 9 puzzelkaarten samen hebt, heb je een grote afbeelding. Als je ze vervolgens omdraait, vormt de achterkant van de puzzelkaarten een nieuwe arena waar je het spel op kunt spelen. Sommige van deze kaarten hebben extra effecten, waardoor de arena’s extra uitdagend worden. Daarnaast kun je met deze kaarten de arena zo groot maken als je wil en dus extra lang spelen als je veel kaarten hebt.

LEGO Ninjago ruilkaartenspel starterspakket

In het starterspakket (€7,99) van het LEGO Ninjago Ruilkaartenspel zit een luxe verzamelalbum, twee speelarena’s (een kleine en een grote), een zakje ruilkaarten, een zeldzame kaart, de regels van het spel en een XL kaartenoverzicht. Belangrijk feitje: alles is in het Nederlands, wat heel erg fijn is! Het starterspakket heb je nodig om het spel te kunnen spelen. Als je het spel gaat spelen, leg je de arena-poster neer. Hierop wordt het spel gespeeld. Het LEGO Ninjago ruilkaartenspel speel je met twee spelers en bij voorkeur heeft iedere speler minimaal 20 figurenkaarten. Je kunt ook wel met iets minder kaarten spelen, maar hoe meer, hoe leuker.
Iedere speler krijgt een stapel kaarten en legt deze op het ‘stapel’ vak. Vervolgens pakken de spelers drie kaarten in hun hand.

Lego ninjago verzamelalbum

Hoe werkt het LEGO Ninjago ruilkaartenspel?

Als een speler aan de beurt is, trekt hij een kaart van zijn stapel. Vervolgens legt hij een kaart neer op een leeg vak in de arena, met de afbeelding naar zich toe. Op de kaarten staan scores voor ‘aanval’, ‘verdediging’, ‘kracht’ en ‘snelheid’. Als de tegenstander nu een kaart naast die van de andere speler legt (met de afbeelding naar zichzelf toe), kan hij kiezen of hij het gevecht wil aangaan. Stel: Speler 1 heeft een aanval van 80. Speler 2 legt een kaart neer met aanval 90, naast de aanval van speler 1. Vervolgens zegt speler 2 dat hij een duel wil met speler 1. Speler 2 wint omdat zijn aanval (90) sterker is dan die van speler 1 (80). Speler 2 mag nu de kaart van speler 1 een halve slag draaien, zodat de afbeelding naar hem toe ligt. Zo is duidelijk dat de kaart nu van hem is.
Zo speel je alle vakken in de arena vol. Zijn alle vakken vol, dan tellen de spelers hoeveel kaarten met de afbeelding naar hem toe liggen. Diegene die de meeste kaarten naar zichzelf toegedraaid heeft liggen, wint.

Er kunnen ook speciale actiekaarten en voertuigkaarten gebruikt worden. Dan komen er extra acties in het spel. Zo kun je bijvoorbeeld de kaarten van de stapel van de tegenstander bekijken en deze in een andere volgorde terugleggen. Daarmee kun je bijvoorbeeld de sterkste kaart onderop leggen. Een andere actie zou kunnen zijn dat je tegenstander blind een kaart uit zijn hand weg moet leggen.

lego ninjago arena ruilspel

Handige tips

  • Als je met vriendjes gaat spelen, kan het gebeuren dat de kaarten door elkaar raken. Hiervoor zijn er handige kaarthoesjes beschikbaar in verschillende kleuren.
  • Als de winkel bij jou in de buurt of online geen kaarten op voorraad heeft of je mist nog een specifieke kaart, dan kun je die vanaf april 2018 online bestellen bij een speciale kaartenservice! Super tof om zo je collectie compleet te maken. Zodra dit live is, zullen we de link hier delen.

Go or No Go

Ik denk dat hiermee een nieuwe rage geboren is. Het zijn mooie, stevige kaarten en het spel dat je er mee kunt spelen is uitdagend, leuk en verveeld niet snel. De prijzen van de zijn toegankelijk, aangezien je voor 1 euro al een booster kunt kopen met 5 losse kaarten.
Ook om ze te sparen zijn ze erg leuk, zeker met het bijbehorende verzamelalbum waarin alle kaarten passen zodra je ze compleet hebt.
Kortom: LEGO Ninjago Trading Card Game krijgt absoluut een GO!

Feitjes

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Speelduur: een ronde duurt ongeveer 5 minuten, maar onze jongens zijn er zo 30 – 60 minuten per keer zoet mee
Prijs:
– Een enkele booster bevat 5 LEGO Ninjago ruilkaarten (waarvan 1 holografisch) en kost €1,00
– Een multipack of boosterpack bevatten 5 boosters met 25 kaarten en 1 exclusieve gouden speelkaart en kosten €5,00
– Het starterspakket bevat een verzamelalbum, twee speelarena’s, de spelregels en een grote poster met een overzicht van alle kaarten en kost €7,99
– Een aantal gouden kaarten worden de komende periode verspreid via diverse LEGO Ninjago magazines.

arena lego ninjago ruilkaartenspel
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.