Reistips

Tips voor een autovakantie met je gezin

autovakantie
Linda - Go or No Go

Langzaam maar zeker hebben de meeste gezinnen hun vakantie inmiddels geboekt. De een blijft lekker in Nederland, de ander pakt het vliegtuig naar een verre bestemming en weer anderen kiezen voor een autovakantie. Je kunt lekker veel bagage meenemen en in je eigen tempo reizen. En met deze tips maak je je reis nog veiliger en prettiger. 

Wagenziek

Mijn zoontjes worden soms wagenziek. Heel vervelend voor hen, want dan is je reis ineens een stuk minder prettig. Om te beginnen kun je ervoor zorgen dat het niet te warm in de auto is. Soms helpt het om een raar op een kiertje open te doen, zodat er wat frisse lucht binnenkomt. En natuurlijk kunnen zonneschermen helpen om de warmte en de felle zon een beetje buiten de auto te houden. Heb je een airco, dan is dat natuurlijk ideaal om het lekker fris te houden binnen. Wat bij ons trouwens sowieso helpt, is om op dorpswegen en kronkelweggetjes de kinderen niet op de tablet te laten, of te laten tekenen of wat dan ook. Doordat ze dan de bochten niet zien, worden ze sneller ziek. Een filmpje kijken helpt voor het ene kind juist wel (zodat ze ergens anders mee bezig zijn), maar bij ons juist niet.
Neem voor de zekerheid reispilletjes mee tegen wagenziekte, of geef ze al voordat je gaat om te voorkomen dat je kind direct in het begin last heeft.

Veiligheid

Zorg ervoor dat je veilig op reis gaat. Indien je kinderen nog in een autostoel horen, laat ze daar dan ook inzitten. Natuurlijk is het verleidelijk om bij een lange weg rechtdoor de kinderen even uit de gordel te halen, of op de achterbank te laten liggen, maar het is uiteraard niet veilig.
Zorg ook voor het kinderslot op de deuren, ook al heb je al wat oudere kinderen waarbij dit normaal gesproken niet meer nodig is. Het kan geen kwaad.
Zorg ten slotte ook dat je goed verzekerd bent met een goede autoverzekering. Niets zo vervelend dan onderweg stil komen te staan of een ongeluk te maken, zonder dat je auto goed verzekerd is. Je kunt heel simpel online autoverzekeringen berekenen en daaruit kiezen.

Maak het gezellig

Wij kopen voorafgaand aan een lange autoreis altijd kleine cadeautjes waarmee we de kinderen tijdens de reis kunnen verrassen. Een nieuwe film voor in de dvd-speler, een grappig spelletje voor in de auto, enzovoorts. We nemen ook altijd reisspelletjes mee zoals Pim Pam Pet en autobingo. Ook zorgen we voor cd’s met de favoriete liedjes van de jongens. En stop regelmatig even onderweg om even de benen te strekken en je kind zijn of haar energie even eruit te laten rennen.
Fijne reis!                        (Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.