3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Educatief Gastblog

{ Review } | Tiptoi Het klokje rond & Mijn Eerste Letters

Mary-Lou

Geduld hebben is niet de sterkste eigenschap van de kleuter en mij. Toch moesten we dat wel een beetje opbrengen bij het reviewen van tiptoi® Het klokje rond en Mijn leer- spel- avontuur Eerste Letters van Ravensburger. Voor het spelen is de aanschaf van een tiptoi® stift noodzakelijk. Deze stift moet je voorzien van batterijen, aansluiten op de computer, de software erop downloaden en als laatste het spel er op laden wat je graag wilt gaan spelen. Een kind kan de was doen, echt! Achteraf viel het dus allemaal reuze mee, maar ja wat ik al zei; geduld…

Tiptoi® Het klokje rond

Met het klokje rond leert je kind klokkijken en gevoel voor tijd ontwikkelen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een klok en 24 gebeurtenis- en kenniskaarten. De tiptoi® stift geeft de opdracht om de klok op een bepaalde tijd te zetten. Steeds als je kind een wijzer op de juiste plaats zet, klinkt een signaal. Vervolgens is het de bedoeling dat bij deze tijd de juiste kaart wordt gekozen. Op de kaarten staan gebeurtenissen van de familie Klokkemaker afgebeeld. Zoals bijvoorbeeld ‘s ochtends samen ontbijten of ‘s avonds in bed liggen.

Aan de slag

Het spel met de klok trok meteen haar aandacht. Ze is nu volop bezig met klok kijken. Omdat ze nog maar 4 jaar is, houden we het eenvoudig bij hele uren. Omdat het echt haar interesse heeft, was ik benieuwd of dit spel hierbij zou aansluiten. En dat doet het! Het spel gaat een stapje verder dan wat ze kan, maar op een dusdanige manier dat het haar aardig lukt om bij te benen. Toch blijft het lastig om de juiste kaarten aan de aangegeven tijd te koppelen. Ook voor mij moet ik eerlijk zeggen. Het voorbeeld van samen ontbijten wat ik eerder aangaf, vindt bijvoorbeeld om 9 uur in de morgen plaats en als je deze koppelt aan 7 uur is dat fout. Toch doet Ravensburger er, in de makkelijke modus, alles aan om een hoge foutentolerantie te bereiken. Meerdere kaarten zijn namelijk juist en dit draagt bij aan een succesgevoel voor je kind.

Feitjes

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 6-9
Adviesprijs: Het klokje rond kost €19,99 en onder andere te koop bij Bol.com.

Tiptoi® Mijn Leer- Spel- Avontuur | Eerste letters

In dit interactieve boek is het de bedoeling dat je aan de slag gaat met letters. Je kind leert rijmen, letters herkennen, lettergrepen tellen, woorden samenvoegen en nog veel meer. Uiteraard wordt dit allemaal opgebouwd en leuk gemaakt. Echt spelenderwijs leren! Met meer dan 30 leerspellen is Mila nog wel even zoet. Er zijn verschillende modi. Aangeraden wordt om elke pagina eerst te verkennen en daarna een spelletje te spelen.

Doen, leren en plezier hebben

En dat doen we dan ook. Het verkennen van een bladzijde vindt Mila erg leuk. Geen spelregels, gewoon doen, daarvan leren en plezier hebben is wel aan haar besteed. Ook de liedjes spreken erg aan en worden steeds opnieuw afgespeeld. Dat afspelen heeft ze snel onder de knie. Op elke bladzijde vindt je een soort bedieningspaneel die je met de tiptoi® stift kunt bedienen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een spel starten of de boel even stopzetten. Ook is het mogelijk om het laatste wat de tiptoi® stift sprak, te laten herhalen. Handig als iemand, je kleine broertje bijvoorbeeld, er doorheen kletst. 😉

Feitjes

Aantal spelers: 1
Leeftijd: 4-6
Adviesprijs: €19,95 en onder andere te koop bij Bol.com.

Het klokje rond

Go or No Go

Wij zijn fan van tiptoi®! Kort en krachtig, maar uiteraard ga ik iets uitgebreider vertellen waarom ik dat vind. Het interactieve en spelenderwijs leren vind ik als moeder erg fijn. De stift die apart aangeschaft moet worden, kun je als een nadeel zien, maar deze voegt zoveel toe. Elk spel heeft overigens verschillende moeilijkheidsniveau’s. Zo kun je het opbouwen en blijft het boek, spel of puzzel, ook voor de oudere kindjes, leuk! Ook Mila is erg enthousiast. Een stift die kan praten, zingen en opdrachten geven is natuurlijk ook wel erg bijzonder.

Tip: De tiptoi® stift kost los €36,99. Er zijn echter verschillende startersets verkrijgbaar voor circa €40,00. Een starterset bevat de tiptoi stift én een spel!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.