Opvoeding & Ouderschap

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderwagen?

kinderwagen
Linda - Go or No Go

Tijdens je zwangerschap heb je van die leuke mijlpalen op het gebied van shoppen. Het eerste rompertje kopen bijvoorbeeld, of het eerste rokje of broekje. Het eerste speentje, de eerste flesjes. En natuurlijk ook grotere aankopen zoals de kinderkamer en de kinderwagen. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Het kopen van een kinderwagen houdt vaak iets meer in dan velen denken. Natuurlijk is het belangrijk dat je de wagen mooi vindt, maar er zijn heel veel punten waar je goed op moet letten bij de aankoop van de kinderwagen.

De wielen

Om te beginnen zijn de wielen belangrijk. Hou je ervan om in het bos te lopen of op onstabiele ondergrond, dan zijn grote wielen fijn. Zo loopt je kinderwagen niet vast in het lossere zand. Ben je juist veel meer te vinden in de stad en in de krappe gangen in sommige winkels, dan zijn kleinere zwenkwielen een stuk praktischer. Daarmee kun je makkelijker door de smalle gangetjes manoeuvreren.

Gewicht van de kinderwagen

Verwacht je dat je je kinderwagen vaak in de auto moet tillen, test dan vooraf of het gewicht niet te zwaar is. Niets zo vervelend dan wanneer je zelf de wagen niet in de auto kunt tillen. Daarnaast loopt een lichtgewicht kinderwagen anders dan een zwaarder type. Probeer beide kinderwagens in een winkel eens uit en oriënteer online naar alle soorten kinderwagens. De ervaring leert mij dat je online vaak ook net wat goedkoper uit bent dan in een winkel.

De grootte

In de winkel kan een kinderwagen er prachtig ruim uitzien, maar houdt rekening met je ruimte in huis. Met een eventuele lift, met bochten, met de breedte van de gang of de garage. Zelf hadden wij een tweelingwagen die maar nét door gang en de huiskamerdeur paste. Achteraf had ik dan toch liever een iets compactere gekozen die gewoon goed paste door de deur en de gang.

Verstelbare duwstang

Ben jij niet de enige die met de kleine gaat wandelen, dan is er niets zo praktisch dan een verstelbare duwstang. Daarmee is de wagen in een paar seconden op hoogte aan te passen en kan iedereen die even met de kleine een wandeling gaat maken ook comfortabel wandelen. Opa en oma zullen je dankbaar zijn!

Extra’s

Vaak krijg je bij de aankoop van een kinderwagen een aantal extra’s erbij. Een regenhoes, een voetenzak, een paraplu of een zonnekap zijn soms accessoires die er al bij zitten. Wat ook érg handig is, is een kleine ruimte voor de boodschappen. Super praktisch als je graag naar de winkel wandelt en wat kleine boodschappen kwijt moet in de wagen.

Wat is jouw beste tip voor de aanschaf van een kinderwagen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.