Gastblog Museums

Uitstapje met je kids: NEMO Science Museum

nemo science museum
Linda - Go or No Go

Vandaag zijn we samen met onze dochter van 5 jaar naar het NEMO Science museum in Amsterdam geweest. Anders dan een klassiek museum is hier juiste het motto vooral aanzitten en gebruiken. In het museum kunnen kinderen op een leuke speelse manier kennismaken met allerlei wetenschappelijke fenomenen.

Nemo Science Museum: geschikt voor?

Ik zou het museum aanraden vanaf een jaar of 5 dan kunnen ze zich zeker op de eerste twee verdiepingen een paar uur lang vermaken. Maar ook voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is er veel te ontdekken en te leren. Heb je nog kleinere kinderen lees dan de leukste dagjes uit met kinderen van 2 jaar.

Wonderlijke wetenschap

Bij het arriveren op de eerste verdieping vloog onze dochter van hot naar her. Er staan allerlei opstellingen die een bepaald natuurlijk verschijnsel, of chemische reactie gebruiken. Zo is er een glazen bol met daarin een bliksemstraal als je je hand erop legt vertakt die bliksemstraal zich in allerlei zijtakken fascinerend om te zien. Ook erg leuk was de “langzame” schaduw waar je schaduw een tijd lang blijft staan en waar je jouw raarste posities kunt projecteren. Maar er waren bijvoorbeeld ook enorme bakken met zeepsop waar je enorme bellen mee kon maken.

De machine

Verdieping 2 staat in het teken van de machine en het bouwen en maken van dingen. Zo staat er een fabriek waarbij kinderen middels touchscreens diverse onderdelen van een magazijn kunnen spelen. Zo moeten de juiste producten in een vrachtwagen gezet worden. Dit alles gebeurt real time met echte robot armen die allerlei ballen naar allerlei loopbanden verplaatsen. Een ware wirwar van rollende ballen en bewegende robots maakt het een indrukwekkend geheel. Bij een ander onderdeel moet de bestelling in een vliegtuig naar nederland worden gevlogen. Weer verderop wordt gecontroleerd of de producten wel goed in elkaar gezet zijn via een interactieve puzzel. Ook erg leuk was een groot rond rad dat zeer langzaam rond draaide en waar je allerlei kleine driehoekje in kunt plaatsen, onze dochter van 5 heeft hier zich erg lang mee vermaakt.

Leven in het Heelal

Het museum is opgedeeld in verschillende verdiepingen waar er op elke verdieping een ander thema heerst. Zo is er een thema “Leven in het Heelal” waar je alles te weten komt over het reilen en zeilen in het heelal. Bekijk onderstaand leuk filmpje voor een impressie:

Voor wat oudere kids

Wij waren met er met onze 5-jarige dochter maar vanaf 6 jaar kun je samen met je kind meedoen met scheikundige proefjes. Ook erg leuk voor handige papa’s of mama’s is de werkplaats waar je samen iets moois kunt maken met allerlei tandwielen en gereedschap.

Kettingreactie

Erg leuk was de kettingreactie waarbij zoals de naam al doet vermoeden een cascade aan reacties aan elkaar worden geknoopt. Een beetje de droom van elke jongen. Het geheel wordt gestart door 1 van de aanwezige kinderen door een klein dominoblokje een zetje te geven. Daarna worden er allerlei onderdelen in beweging gebracht waaronder een draaiende bureaustoel tot een opstijgende raket.

Personeel

Het personeel maakt de ervaring extra leuk. Zo stonden we bij de glazen bol met bliksem waarbij een gezellige jonge man onze dochter een lamp liet vastpakken waardoor deze vanzelf aanging. Een totale verbazing voor onze dochter (en pappa en mamma). Ook het personeel bij de kettingreactie was amuserend en vriendelijk.

Minpunten

Ik kan eigenlijk geen enkel minpunt bedenken, zelfs de prijs van 16.50 euro is meer dan de moeite waard. Als ik dan toch moet zeuren was het op een gegeven moment wel erg druk. Mocht je op een zondag gaan zorg er dan voor dat je om 10:00 voor de deur staat dan kun je in ieder geval overal goed bij zonder lang in de rij te hoeven staan.

Meer inspiratie

Klik hier als je op zoek bent naar meer leuke museums om te bezoeken met een peuter!


Ik ben Ferdi van der Horst 34 jaar, getrouwd en vader van onze 5 jarige dochter. Op mijn website Pappablogt schrijf ik over alles wat mij als vader bezig houdt. zo geef ik tips op het gebied van opvoeding of speelgoed en schrijf ik zo nu en dan een verslag van de uitjes en reizen die we als gezin maken.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.