10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Verjaardag & Traktaties

Een Mad Science kinderfeest – het coolste feestje ooit!

Mad Science kinderfeest proefjes ervaringen
Linda - Go or No Go

Daan en Jesse vierden afgelopen weekend hun kinderfeest, want ze werden 10 maart acht jaar! En daar hoorde natuurlijk een stoer kinderfeest bij. En dus moesten we op zoek naar leuke kinderfeestjes voor jongens. Nou, dat is wel gelukt, want we hadden een wel heel gaaf kinderfeest bedacht: Een Mad Science kinderfeest! 

Mad Science kinderfeest review

Mad Science

Daan en Jesse kenden Mad Science al van school. Ieder jaar wordt er op school namelijk een cursus van vier weken georganiseerd waarbij kinderen tegen betaling deel kunnen nemen aan een cursus Mad Science. Deze naschoolse cursus duurt een uur per workshop en laat de kinderen heel veel stoere, enge, leuke en grappige proefjes zien en uitvoeren. Daan en Jesse hebben in januari deze cursus gevolgd en vonden het geweldig! Iedere week kwamen ze thuis met allerlei verhalen en zelfs met proefjes die ze thuis konden doen.

Mad Science kinderfeest ervaringen

Mad Science kinderfeest

Mij leek het erg leuk om met het kinderfeest van de jongens slijm te maken met de kinderen. Dat is nu natuurlijk helemaal hip en kinderen zijn er dol op. Aangezien ik zelf niet de skills heb om een groep kinderen een slijm-workshop te geven, zocht ik op Google naar een workshop slijm maken. En de eerste hit was meteen raak: ‘Mad Science kinderfeest; het coolste feestje ooit’. Op de  site las ik dat er behalve slijm maken nog veel meer mogelijk was. Na even rondkijken of de website was ik super enthousiast en Daan en Jesse reageerden zoals verwacht toen ik vroeg of ze een Mad Science kinderfeest leuk zouden vinden: “Joaaahhhh!!!! GAAF!”

Mad Science kinderfeest was echt heel gaaf

En het was ontzettend gaaf!

Ruim op tijd kwam onze maffe Mad Science professor al aan. Hij bereidde alles voor terwijl de kinderen nog even lekker in de speeltuin aan het spelen waren. En vanaf het moment dat de workshop startte, schoot onze maffe professor in zijn rol op een briljante manier. De kinderen waren direct  geboeid en het was duidelijk dat we heel veel lol konden gaan beleven met onze professor. Maar tussen de lol door was het voor de kinderen ook heel duidelijk wanneer iets bijvoorbeeld even gevaarlijk was, bijvoorbeeld als er een proefje met vuur gedaan werd. Hij  had de volledige groep van dertien kinderen perfect in de hand.

Mad Science kinderfeest huren

De professor ging van het ene proefje naar het andere proefje en er zat een mooie opbouw in. Ook was er een goede afwisseling met kijken naar een proefje en iets zelf mogen doen of beleven. De jarigen werden flink verwend met extra proefjes die ze mochten doen, maar ook de andere kinderen mochten heel veel zelf doen.

Take-home-activiteit

Tijdens je Mad Science kinderfeestje kies je één activiteit die tijdens het Mad Science kinderfeestje door alle kinderen gedaan wordt en die ze aan het einde mee naar huis mogen nemen. Wij kozen natuurlijk voor het slijm maken, maar andere mogelijkheden waren bijvoorbeeld kneedgum, stuiterballen, regenboogbuisjes of een sleutelhanger.

slijm maken kinderfeest

Naast de take-home-activiteit kun je ook een of meerdere aanvullende activiteiten kiezen zoals suikerspinnen maken, een chemische vulkaan maken of draaikolken schieten. Wij kozen voor proefjes met droogijs en dat was een goede keuze; wat kun je daar gave dingen mee doen! De kinderen waren helemaal onder de indruk.

proefjes kinderfeest professor

Het beste feestje ooit!

Wij hadden een Mad Science kinderfeest van anderhalf uur en dat was echt perfect. De kinderen hebben zich geen minuut verveeld, zijn geen minuut vervelend geweest en als er even iemand naar de toilet moest, dan ging die héél snel om niets te missen. Alle kinderen vonden het een geweldig feest en iedereen was super enthousiast. Een paar kindjes zeiden toen ik ze naar huis bracht zelfs dat ze nog nooit zo’n gaaf kinderfeestje gehad hadden. Alle foto’s in deze review waarop de gezichten van de kinderen te zien zijn zeggen ook meer als duizend woorden.
De groep voor een kinderfeestje mag uit maximaal 15 kinderen bestaan, maar je kunt indien nodig altijd overleggen als je toch meer kinderen hebt. Wat ook erg fijn is, is dat je Mad Science feestje óveral gehouden kan worden. Jij kunt met de kinderen naar een locatie van Mad Science gaan, maar zij kunnen ook naar jou toe komen.

Mad Science kinderfeest ervaringen

Feitjes

Er zijn allerlei mogelijkheden bij Mad Science kinderfeestjes. Een Mad Science kinderfeest duurt minimaal een uur tot maximaal 2,5 uur.
Je kunt extra’s erbij bestellen, zoals een Mad Science goodiebag voor alle kinderen (in plaats van alleen voor de jarige) waar allerlei leuke gadgets in zitten om thuis mee te spelen. Ook kun je voor alle kinderen een labjasje bijbestellen zodat de kinderen net echte wetenschappers zijn. Mocht je meer informatie willen over een Mad Science kinderfeest, kijk dan op de website.

Kijk hier voor meer leuke kinderfeestjes voor jongens.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit Mad Science kinderfeest op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.