Food Gastblog Kinderverjaardag

Kinderfeest tip: Maak van het kinderfeest een kookfeestje!

kookfeestje kinderen workshop huren

Kinderfeestjes, je kent het wel. Super leuk voor je kids, maar een stressmoment voor de ouders. Elk jaar is het weer zoeken naar wat nu weer te doen. Maar voor mijn dochter Florine hadden we dit jaar iets erg leuks én origineels in gedachte! Dit jaar stond er namelijk een kookfeestje op de planning! 

Sta je zelf graag in de keuken, dan is het super leuk om dit zelf allemaal te regelen en te bedenken. Ben je niet zo’n keukenprinses of vind je het gewoon fijn om een beetje hulp te hebben tijdens een feestje, dan kan Culima je daar perfect bij helpen!

kookfeestje

Hoe pakken wij een kookfeestje aan?

Eerst kijken we naar de wensen van de jarige job natuurlijk. Hij of zij mag aangeven wat ze lekker vindt en wat juist niet en wat er zeker niet mag missen op het menu. We stemmen het menu dus helemaal op de wensen van de jarige af. En natuurlijk gaan we dan uiteindelijk met alle kinderen heerlijk samen koken. We houden hierbij rekening met diëten en allergieën, dus vraag vooraf aan de ouders even voor de zekerheid of er ergens rekening mee gehouden dient te worden.

Wat koos Florine voor haar kookfeestje?

Florine wilde heel graag starten met met een cocktail.

Daarbij waren er zoete en hartige hapjes. De kinderen kinderen maken alle hapjes zelf klaar, uiteraard onder onder begeleiding. Sommige kinderen helpen vaker mee in de keuken en anderen niet, maar iedereen heeft de grootste lol tijdens het kookfeestje.

Ook maakten de kinderen ham-kaas croissantjes, fruitspiesjes met poffertjes, druivenrupsjes, groentefriet met dipsaus, tomatensoep, aardbeien gedoopt in chocolade, een pizzarol en heerlijke oreotaartjes.

In totaal zijn we met de kookworkshop 2,5 uur bezig geweest en daarna kwam natuurlijk het beste moment: alles mocht opgegeten worden! En wat kunnen kinderen toch goed eten wanneer ze het zelf gemaakt hebben!

Het kookfeestje was super geslaagd en het is een leuke, leerzame en lekkere invulling van een kinderfeestje. Wil je meer informatie over een kookfeestje? Neem dan contact op via culima.koken@outlook.com.

 

Culima

 

Marye is moeder van de 2 smulpapen Pepijn en Florine van 7 jaar. In haar leven staat koken centraal. Met haar bedrijf Culima verzorgt ze kookworkshops voor jong en oud en fungeert ze als kok aan huis. Mensen inspireren en aan het koken zetten, laten genieten van eten, dat doet ze het liefst!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

1 Comment

  • Reply
    MarjonS
    21 maart 2018 at 12:06

    Een kookfeestje klinkt leuk!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.