Gastblog Verjaardag & Traktaties Voeding en gezondheid

Kinderfeest tip: Maak van het kinderfeest een kookfeestje!

kookfeestje kinderen workshop huren

Kinderfeestjes, je kent het wel. Super leuk voor je kids, maar een stressmoment voor de ouders. Elk jaar is het weer zoeken naar wat nu weer te doen. Maar voor mijn dochter Florine hadden we dit jaar iets erg leuks én origineels in gedachte! Dit jaar stond er namelijk een kookfeestje op de planning! 

Het is altijd best even nadenken over wat voor feestje je wil vieren, zeker bij een thuisfeestje. Er is zó veel mogelijk, maar je moet het maar net bedenken! Gelukkig is Pinterest your best friend voor allerlei kinderfeestje ideeën! Gelukkig waren we er zelf dit jaar snel uit, want mijn dochter is dol op koken, en dus gingen we voor een kookfeestje.

Een kookfeestje

Sta je zelf graag in de keuken, dan is het super leuk om dit zelf allemaal te regelen en te bedenken. Ben je niet zo’n keukenprinses of vind je het gewoon fijn om een beetje hulp te hebben tijdens een feestje, dan kun je wellicht iemand inhuren.

kookfeestje

Hoe pakken wij een kookfeestje aan?

Eerst kijken we naar de wensen van de jarige job natuurlijk. Hij of zij mag aangeven wat ze lekker vindt en wat juist niet en wat er zeker niet mag missen op het menu. We stemmen het menu dus helemaal op de wensen van de jarige af. En natuurlijk gaan we dan uiteindelijk met alle kinderen heerlijk samen koken. We houden hierbij rekening met diëten en allergieën, dus vraag vooraf aan de ouders even voor de zekerheid of er ergens rekening mee gehouden dient te worden.

Wat koos Florine voor haar kookfeestje?

Florine wilde heel graag starten met met een cocktail. Deze konden ze zelf maken met allerlei soorten ranja’s, sapjes en water. Een leuk cocktailprikkertje met een kersje, en klaar is de cocktail.

Daarbij waren er zoete en hartige hapjes. De kinderen maakten alle hapjes zelf klaar, uiteraard onder onze begeleiding. Sommige kinderen helpen vaker mee in de keuken en anderen niet, maar iedereen heeft de grootste lol tijdens het kookfeestje. Het is natuurlijk ook super leuk om lekker bezig te zijn met allerlei lekkere hapjes, om die vervolgens zelf op te mogen eten!

Ook maakten de kinderen ham-kaas croissantjes, fruitspiesjes met poffertjes, druivenrupsjes, groentefriet met dipsaus, tomatensoep, aardbeien gedoopt in chocolade, een pizzarol en heerlijke oreotaartjes. Want een beetje zoetigheid is natuurlijk ook wel erg lekker tijdens zo’n kookdag!

In totaal zijn we met de kookworkshop 2,5 uur bezig geweest en daarna kwam natuurlijk het beste moment: alles mocht opgegeten worden! En wat kunnen kinderen toch goed eten wanneer ze het zelf gemaakt hebben! Dat blijft leuk om te zien, want dan eten ze echt veel beter! Tip dus voor als je thuis lastige eters heb: laat ze eens mee helpen in de keuken met de bereiding van het eten. Of laat ze hun boterham zelf eens smeren. Het werkt echt!

Het kookfeestje was super geslaagd en het is een leuke, leerzame en lekkere invulling van een kinderfeestje. Ik zou wel aanraden om met minimaal twee mensen het feestje te begeleiden, want er zijn behoorlijk wat handelingen nodig…en de kids vragen regelmatig om hulp natuurlijk.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit leuke kookfeestje op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle
  20 maart 2019 at 06:32

  […] Kookfeestje – Bij Go or no Go gaven ze een kookfeestje. Tijdens dit feestje maakten de genodigden thuis allemaal heerlijke hapjes klaar, die ze daarna mochten opeten. Doe je zoiets liever buiten de deur? Kijk dan eens naar ‘Kennie Koken’ bij Van der Valk, schijnt heel erg leuk te zijn. […]

 • Reply
  MarjonS
  21 maart 2018 at 12:06

  Een kookfeestje klinkt leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.