Fashion & Styling

Kiezen tussen een houtkachel en een gaskachel

houtkachel

Dat ik een koukleum ben, is algemeen bekend bij mijn vrienden en familie. En dat ik van interieur houd, dat is ook bekend. Hoe ideaal is de combinatie van een koud meisje en een prachtige kachel in huis dan? Nou, heel ideaal! En heel mooi. Maar ga je dan voor een houtkachel of een gaskachel? 

Als je op zoek gaat naar een kachel, dan heb je de keuze uit veel verschillende kachels. Je hebt natuurlijk een gaskachel en een houtkachel, een turfkachel, een kolenkachel en een oliekachel. Nu zijn die laatste drie niet zo interessant, maar die andere twee zeker wel!

Houtkachel

De houtkachel is natuurlijk een klassieker. En dat betekent niet dat hij er ouderwets uit ziet, integendeel. De meest moderne kachels zijn gewoon houtkachels. Prachtig om in een nieuw of bestaand huis te verwerken. Een vriendin van me heeft een prachtige kachel in de muur laten bouwen, dat zorgt voor een onwijs mooie sfeer. Als je denkt dat ‘de houtkachel’ gewoon één soort kachel is, dan heb je het mis. Een houtkachel kan bijvoorbeeld een pelletkachel zijn of een gietkachel.

Pelletkachel

Een pelletkachel is om te beginnen goedkoop en makkelijk in gebruik en makkelijk te onderhouden. Allemaal belangrijke punten! Gelukkig is hij daarnaast ook nog eens echt sfeervol én duurzaam. Ook pelletkachels zijn modern en beschikken over een elektrische ontsteking. In een pelletkachel gaan pellets, dat is samengeperst hout.

Gaskachel

De andere optie is een gaskachel. Deze zijn milieuvriendelijk en ze zijn er ook in allerlei moderne uitvoeringen. De gaskachels zijn over het algemeen duurder dan de houtkachels, maar ze behalen ook een hoger rendement  en zijn zuinig. Wat ik zelf bij een gaskachel toch mis, is de sfeer die je krijgt met het branden van het hout in een houtkachel. Dat vind ik toch wel écht heel erg charmant.

Welke keuze je uiteindelijk maakt, is helemaal aan jou. Het is puur een kwestie van smaak. Mijn voorkeur gaat uit naar de houtkachel, en dan in het bijzonder de pelletkachel. En jouw voorkeur?

Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.