5 jaar 6 jaar 7 jaar Educatief Game reviews Gastblog

{ Review } | Kidizoom Smart Watch DX van VTech

2017 wordt voor kids het jaar om fit, sterker en slim te worden! Hoogste tijd dus voor een sportieve leefstijl vond VTech. Met dit gave klokje, de Kidizoom Smart Watch DX, gaat dat wel lukken ook!

Kidizoom Smart Watch vol mogelijkheden

Wij ontvingen deze uitgebreide Smart Watch voor een review. De uitgebreidheid van de smartwatch is meteen een van de grote voordelen! Van spelletjes, tot klokkijken en van dansen tot stappen tellen. Foto’s en video’s maken en bewerken, meten via je vingerafdruk welk monster je bent óf je stem vervormen.

Kidizoom Smart Watch monster

Uitdaging en afwisseling genoeg. Het scherm reageert goed en snel en is geschikt voor de kleine vingertjes van kinderen, maar ook ik kon er prima mee uit de voeten. Ik heb Thomas eerst zelf alles laten ontdekken, daarna zijn we samen aan de slag gegaan. De meeste dingen op de smartwatch wijzen zich vanzelf, zonder te lezen.

Kidizoom Smart Watch kind 7 jaar

Spelletjes en klokkijken

Met de spelletjes die je op de Smart Watch kunt spelen leren kinderen over winnen en verliezen. Ze spelen tegen de watch of met z’n tweeën tegen elkaar. Met Boter, Kaas & Eieren leren ze vooruitdenken en strategisch denken. Bij Supersnowboard was ik enorm verbaasd over hoe Thomas meteen wist wat er moest gebeuren.
Hij kan zelf het niveau kiezen. De drie niveaus houden zo ook de uitdaging er in en de spelletjes zijn daardoor geschikt voor de jongere én de wat oudere kinderen. Lukt het een keer niet, dan leren ze doorzetten en nog eens proberen.

Door de gesproken tijd leren kinderen al spelend effectief klokkijken. De horlogefunctie is alleen al handig voor het buitenspelen. Hij kent de cijfers, dus al weet hij niet precies wat half vijf inhoudt, wanneer ik zeg 16.30 uur, weet hij echt wel wanneer hij thuis moet komen. De tijd kun je trouwens ook 3D laten weergeven.

Er zijn acht ingebouwde spellen én je kunt nog meer spellen en klokweergaves downloaden via Explore@ Park!

Kidizoom Smart Watch kind 6 jaar

Bewegen met de V-tech Kidizoom

De stappenteller motiveert om zoveel mogelijk te doen en liet Thomas door het huis heen rennen om te zien hoeveel stappen hij gezet had. Het duurde ook echt wel even voor hij ermee klaar was. Ook voor buiten is het heel cool om te meten hoeveel stappen je gezet hebt tijdens het spelen.
De smartwatch geeft een topscore weer en dat daagt uit om steeds meer te doen. Ook de hardloopmeter geeft aan hoe snel het ging en motiveert en daagt uit om te bewegen!

De V-tech Kidizoom laat zien hoe snel je loopt. Nu gaat het lopen in huis niet zo snel, maar hij bleef zichzelf uitdagen. Als je kiest voor mens en je stopt met rennen, laat de Kidizoom zien als welk dier je rende. Supergrappig.

Ook zit er een bewegingsspel op: Jij danst, ik spring. Met het bewegingsspel doe je de bewegingen op je smartwatch na. Dat is nog wel lastig wanneer je én je armen moet bewegen én je watch moet checken om te zien wat je moet doen.

Met supersprong spring je en registreert het horloge wat je deed.

Kidizoom Smart Watch leuk voor 5 jaar?

Ingebouwde camera

In de Smart Watch DX zit ook een ingebouwde camera. Hiermee kun je zelf foto’s maken én bewerken. Een erg leuke functie, want kids kunnen zelf kiezen waar ze foto’s van willen maken en hebben de telefoon van papa of mama niet nodig. Ook kun je video’s opnemen met het horloge.
Foto’s en video’s kun je bewerken met kaders, verschillende effecten en filters.

review Kidizoom Smart Watch

Gadget voor kinderen van 5 – 12 jaar

De Kidizoom Smart Watch DX is een onwijs leuke gadget voor kinderen van 5 – 12 jaar. Mijn dochter van vier vermaakte zich er overigens ook prima mee en redde zich heel goed zelf!

De Kidizoom Smart Watch DX heeft een touchscreen met hoge kleurenresolutie. Het is geschikt voor een polsomtrek van 13 – 20 cm en heeft dus verschillende uitgebreide features.

Hij wordt geleverd met oplaadkabel, hiermee kun je de foto’s en video’s ook overzetten op de computer. De smartwatch heeft een interne accu en een intern geheugen van 256 MB, dat is ruimte voor ongeveer 1600 foto’s of 30 minuten video.

Kidizoom Smart Watch review

 Go or No Go

Volgens Thomas zijn de ‘gekke stemmetjes’ en ‘gekke gezichtjes’ het leukst. Met de gekke stemmetjes neem je je stem op en laat de Kidizoom van Vtech hem op de gekste manieren terug horen. Volgens hem krijgt de Kidizoom Smart Watch DX een dikke GO!

Niet geheel onbelangrijk, je kunt de watch via instellingen zachter zetten en het geluid kan er ook helemaal af! Daarom kan ik helemaal meegaan in de GO.

Feitjes

Leeftijd: 5-12 jaar
Kleuren: Verkrijgbaar is paars en blauw
Spatbestendig en duurzaam design.
Adviesprijs: €54,95 en te koop bij onder andere bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 6-jarige jongen - Go or No Go
  21 februari 2020 at 09:57

  […] jouw kind toe aan een horloge? Dan is dit een super leuk idee. De Kidizoom Smartwatch DX2 is namelijk zoveel meer dan alleen een horloge! Je kan er foto’s en video’s mee […]

 • Reply
  Joandi Loes Tholen
  30 maart 2017 at 21:06

  Ik heb er al van gehoord maar persoonlijk ben ik echt niet te vinden voor al die gadgets bij kids. Ik vind helemaal niets mis met gewoon buiten spelen en door dit soort gadgets hebben ze toch meer zin om dat niet te doen naar mijn gevoel. Maar ik vind het een leuk artikel! Zeer leuk geschreven

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  30 maart 2017 at 14:01

  Wat een leuk ding, mijn zoon zou er de hele dag foto’s mee maken.

 • Reply
  serafina
  30 maart 2017 at 08:59

  superleuk voor kids! zelf wilt m’n oudste zoon graag een fiets nu, en m’n jongste wilt een v-tech laptop! hahaha kinderen e 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  24 maart 2017 at 11:07

  Dat lijkt me een leuke speledingetje! Ik kende al wel de Kidizoom. Daar hebben mijn kinderen veel plezier van gehad.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.