Game reviews Inspiratie

Jurassic Park Alive: concurrentie voor Pokémon Go?

Jurassic Park Alive
Arno - Go or No Go

Op het hoogtepunt van de hype waren er twee miljoen Nederlanders aan het Pokémonnen. Die hype is er nu wel zo’n beetje af maar toch wordt Pokémon Go nog steeds door zo’n 250.000 mensen dagelijks gespeeld.  De maker van het spel, Niantic, heeft er al meer dan een miljard dollars mee binnengeharkt en ondanks dat ik regelmatig de vraag krijg: “Speel je dat spel nou nog steeds?!” is het dus nog very much alive. En nu krijgen we Jurassic Park Alive.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Pokémon Go is het meest succesvolle spel ooit in het RPG-genre. En zoals te verwachten, wordt dat succes gekopieerd. Zo zijn er allerlei spellen in de maak die hopen mee te kunnen liften op het succes. Niet zozeer van de populariteit van de kleine monstertjes, maar van het spelprincipe van augmented reality. Hierbij wordt de buitenwereld getransformeerd tot spelbord voor je spel. Het spel gebruikt de camerafunctie van je telefoon. Op je scherm zie je dus alles om je heen zoals het werkelijk is, maar in dat beeld zie je plotseling Pikachu langs de kant van de weg zitten. Je gooit hem een Pokébal op zijn bolletje en hupsakee: gevangen. Op naar de volgende: Gotta catch ’em all! Ik krijg meteen zin om erop uit te gaan, powerbank in mijn kontzak en kilometers maken om eitjes uit te broeden, hahaha.

Jurassic Park Alive

Jurassic Park Alive komt binnenkort op de markt. Het spel is dus, net als Pokémon Go, gericht op het vangen van monsters in het wild. Alleen gaat het nu niet om Pokémon maar om heuse dinosaurussen! Eén van de belangrijkste factoren die Pokémon Go zo populair maakten is echter het gegeven dat je fysiek eropuit moet om dingen te vangen in de buitenlucht. En daar stapt Jurassic Park Alive nu juist vanaf: je kunt thuis vanaf de bank een virtuele drone de buitenwereld in sturen om ‘dino-DNA’ te verzamelen en terug naar huis te brengen. Vervolgens kun jij als een mad professor DNA-strengen gaan kruisen om zo bizarre nieuwe dino’s te creëren.

Je kunt je dino’s trainen door ze met andere spelers te laten vechten, net zoals bij Pokémon Go. Ook kun je je selfies maken met de gevangen of gecreëerde dino’s. Met leuke van augmented reality is dat het de dino’s in de werkelijke verhouding kan laten zien. Zo zijn er dino’s die twee verdiepingen hoog zijn; dat zullen je kids zeker indrukwekkend vinden! Jurassic Park Alive is gemaakt door Universal (ook verantwoordelijk voor alle Jurassic films) en het Canadese Ludia, dat al een groot aantal Jurrassic games maakte. Het zal er dus ongetwijfeld allemaal fantastisch uitzien en kloppen met het verhaal. De eerste dino’s die in de game zullen verschijnen zijn allemaal afkomstig uit de nieuwe Jurassic Park film.

Pre-registreren

Je kunt je nu alvast pre-registreren voor de game. Wanneer de game uitkomt krijg je dan een gratis incubator cadeau om je eerste dino-ei uit te kunnen broeden 🙂

Pokémon Let’s Go

Update nov 2018: De populariteit van Pokémon blijft duidelijk vele malen groter. Zeker nu het nieuwe spel Pokémon Let’s Go Pikachu uit is, voor de Nintendo Switch. Lees onze review over dit spel hier.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Oma Will
  18 maart 2018 at 23:29

  Ze kunnen tegenwoordig toch wat.
  Eng hoor met dat gebrul.
  Ik kan mij er niets bij voorstellen.
  Heb trouwens alle Jurassic Park films gezien.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.