Bioscoop Gastblog

Wij gingen naar de grote première van Pieter Konijn!

Wij gingen naar de grote première van Pieter Konijn!

Pieter Konijn kwam in de bioscoop en heel Nederland mocht het weten. Er was een groot Pieter Konijn weekend in de Kinepolis bioscopen en in de Pathé Amsterdam Arena was de grote première. Met een optreden van Fource, vele bekende Nederlanders en natuurlijk de mega leuke film maakten het voor ons tot een onvergetelijke ochtend! 

De grootste Pieter Konijn fan ever

Miya is vanaf de eerste keer dat ze Pieter Konijn op Netflix voorbij zag komen, echt een grote fan van Pieter Konijn. HUILEN toen we hoorden dat Netflix ging stoppen met het uitzenden van de afleveringen, maar gelukkig is dit inmiddels weer veranderd en kunnen kinderen gewoon via Netflix naar onze Pieter kijken. Miya is nog wel eens flink overprikkeld en dan wil ze gewoon even rustig op de bank zitten met Pieter Konijn.
Toen we een tijdje terug de trailer voor deze film voorbij zagen komen, werd de dag van de première meteen in onze agenda gezet. Daar gaan we heen! Niet wetende dat we ook echt naar de grote première mochten gaan, dat was een extra verrassing!

Eigenlijk was het plan om met een vriendinnetje van Miya te gaan, maar toen kwam de uitnodiging en hadden we er spontaan nog een Pieter-fan bij. Mijn dochter van 11! Want wat stond er op de uitnodiging van Universal? Juist: Fource kwam optreden. Keira wist uit te leggen wie het waren. Een groep jongens die een zangwedstrijd op TV hadden gewonnen, en ook de titelsong van Pieter Konijn hadden ingezongen. Blijkbaar ook de knapste jongens ooit. Dus. Bekijk zelf maar:

De première

De première was echt heel leuk geregeld. Overal groene ballonnen en een groene loper. Er waren best veel bekende Nederlanders aanwezig, buiten de stemmencast nog om. YouTubers, Musers, en ook de meiden van Kisses liepen er rond. Heel grappig om te zien was dat er vooraan bij het podium alleen pubermeisjes zaten. Een vrouw merkte nog op dat ze niet zulke oudere kinderen had verwacht bij Pieter. Maar daar kwamen ze ook niet voor… Gillen en hysterisch toen de jongens van Fource opkwamen. Hilarisch. En dan niemand die weet wie Do is. Gevalletje generatie kloof.

Na de presentatie van de stemmencast en het optreden mochten we eindelijk naar het leukste gedeelte volgens Miya. De film! Hier had ze al zolang naar uitgekeken dat ze uiteindelijk tijdens de film te hyper was om hem ook echt te kijken, haha. Ze moest wel 10x plassen en dan wilde ze weer een donut (Dunkin Donuts, je kan het haar ook niet kwalijk nemen) of popcorn. Uiteindelijk hebben we misschien driekwart van de film gezien, maar ze vond het geweldig.

Pieter Konijn

Keira heeft wel de hele film gezien en eigenlijk vonden we hem alle drie zo leuk dat we volgend weekend gewoon rustig nog een keer gaan kijken! En ik weet zeker dat ook de DVD er hier komt, want als Miya iets leuk vindt, dan wil ze het ook 100x kijken..

In de film loopt de strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin helemaal uit de hand. Ze willen allebei in de smaak van hun lieve buurvrouw Bea vallen en maken elkaar daarom het leven zuur. Met echt apenstreken van een konijn, en de snob van een meneer Verhoef is het heel veel lachen. De romance tussen meneer Verhoef en Bea is ook leuk om te zien ontwaken, en dan de kleine Pieter Konijn die bang is om straks verlaten te worden door Bea.. Mooi verhaal erachter! Het deed Keira een beetje denken aan haar thuissituatie, waar mama een nieuwe man kreeg en zij bang was alleen achter te blijven.

Rose Byrne die Bea speelt is ooit gekozen als actrice die mannen het meest sexy vinden, en vrouwen het liefst zouden willen zijn. Perfect gecast dus zou ik zeggen!

Bekende stemmen

De stem van Pieter Konijn is ingesproken door Tommie Christiaan en de zussen Shelly, Amy en Lisa Vol (OG3NE) hebben hun stemmen ingezet voor de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart. Daarnaast hoor je in de film de stemmen van onder meer Do (Bea), Joey Schalker (Thomas Verhoef), Jan Versteegh (Benjamin Wollepluis), Cystine Carreon (afdelingsmanager) en Roué Verveer (Jan Willem de Haan).

Deze film is zeker weten een aanrader hoor!

Feitjes

  • Pieter Konijn is vanaf 28 maart te zien in de bioscoop
  • Speelduur: 95 minuten
  • Wist je dat er ook een Pieter konijn bordspel is?!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.