Gastblog

Inbrekers te slim af met een slim alarmsysteem

alarmsysteem
Linda - Go or No Go

Een maatschappij zonder inbrekers is haast niet voor te stellen, en in de dagelijkse realiteit is dit eigenlijk gewoon onmogelijk. Het beste wat je kunt doen is jouw woning beveiligen op een wijze zodat het voor inbrekers niet meer aantrekkelijk is om het risico te nemen bij jou thuis in te breken. Met een Wifi alarmsysteem kun je met enkele relatief eenvoudige apparaten en diensten iedere woning veiliger maken, op basis van een preventieve aanpak. Wat er mogelijk is met een slim Wifi alarmsysteem, en hoe je diverse veiligheidsmaatregelen kunt combineren lees je op deze pagina.

Hoe werkt een Wifi alarmsysteem?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen, door gebruik te maken van een Wifi alarmsysteem kun je diverse apparaten en diensten aan elkaar koppelen. Dat maakt beveiliging veel eenvoudiger om te implementeren, en je kunt er zelfs de woning comfortabeler mee maken. Wifi is een draadloos netwerk waarmee je diverse apparaten met elkaar verbinding kunt laten maken, een router zoals de TaHoma van Somfy zorgt ervoor dat alle signalen op de juiste wijze verwerkt worden. Het spreekt voor zich dat ieder Wifi alarmsysteem uitgerust moet zijn met een goede encryptie. Naast het slot op de deur moet jouw router ook goed afgesloten zijn voor digitale inbrekers.

Welke mogelijkheden zijn er met een slim alarmsysteem?

Wanneer je een Wifi alarmsysteem hebt geïnstalleerd kun je daar diverse toepassingen aan koppelen. Hier zijn enkele mogelijkheden die vaak toegepast worden bij het beveiligen van de woning:

IP Camera

Een Wifi alarmsysteem werkt lokaal, het creëert een netwerk in huis, niet daarbuiten. Zo kun je een camera aansluiten op het lokale netwerk, maar die beelden kun je niet zien wanneer je op kantoor bent. Met een IP Camera is dat wel mogelijk, de beelden die worden opgenomen zullen via een (beveiligd) IP adres op internet beschikbaar gesteld worden. Zo kun je overal en altijd zien wat er in de woning gaande is. Door de IP Camera te koppelen met andere apparaten in het Wifi alarmsysteem kan dit als krachtig middel ingezet worden om inbrekers te slim af te zijn.

Bewegingsmelder

Dit is een zeer populaire en praktische toepassing in combinatie met een Wifi alarmsysteem. Het is eigenlijk geen functie die op zichzelf veel waarde heeft, pas wanneer je een bewegingsmelder koppelt aan andere toepassingen wordt het interessant. Zo kun je de bewegingsmelder koppelen aan de IP Camera. Op het moment dat er beweging plaatsvindt wordt de camera gestart en krijg je een melding op je smartphone. Je kunt dan direct zien waarom de camera gestart is, en wie of wat er in beeld te zien is. Naast bewegingsmelders voor mensen zijn er ook bewegingsmelders voor kleine en grote dieren. Somfy heeft bijvoorbeeld diverse bewegingsmelders voor uiteenlopende toepassingen in hun assortiment.

Openingsmelder

Deze melder kun je op deuren en ramen plaatsen, wanneer een deur of raam wordt geopend zal via het Wifi alarmsysteem een specifieke actie genomen worden zoals het starten van een IP Camera, maar ook het ontsteken van de slimme verlichting in huis. Daarmee is een openingsmelder zeker ook een preventieve maatregel. Als de lichten in huis automatisch aangaan zullen de meeste inbrekers het al op een lopen zetten. Ook de rolluiken laten openen is een functie die binnen een Smart Home mogelijk is. Los van beveiliging kan een openingsmelder binnen een Smart Home ook ideaal zijn om de verlichting in te schakelen wanneer je thuiskomt van je werk.

Rookmelder

Dit is een heel ander soort beveiliging die je kunt integreren met het Wifi alarmsysteem. In plaats van inbrekers kun je een alarm af laten gaan, of de lampen in huis laten ontsteken zodra de rookmelder afgaat. Bij brand in de nacht moet je snel kunnen handelen, wanneer jouw huis een handje helpt kun je snel de woning verlaten en de brandweer inlichten.

Waterlekkage melder

Nog een functie die meer te maken heeft met veiligheid in huis dan voor inbrekers; een waterlekkage melder. Niet alleen kun je met deze melder schade aan de woning en goederen in huis voorkomen, het kan ook zeker de veiligheid in huis verhogen. De waterlekkage melder kan in de kelder geplaatst worden bij overstromingen, of op zolder in het geval van lekkage aan het dak. Via het Wifi alarmsysteem koppel je de detectie aan de gewenste vervolgactie.

Slim Wifi alarmsysteem met app

Bij de IP Camera kun je via een PC of smartphone overal een oogje in het zeil houden. Ook in huis kan een Wifi alarmsysteem met app enorm handig zijn om alle apparaten naar voorkeur in te stellen. Hier is zelfs een protocol voor bedacht die ITTT genoemd wordt, dat staat voor “If This Than That” ofwel “als dit gebeurt moet daarna dat gebeuren”. Zo kun je heel snel diverse koppelingen maken, wat voor huisbeveiliging uiteraard ideaal is.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.