Fashion & Styling

Als een bijzonder meubelstuk eigenlijk niet in je interieur past

eettafel
Linda - Go or No Go

Ik ben eigenlijk met bijna alles in ons huis blij. Onze tv-kast hebben we jaren geleden bij een kringloopwinkel geshopt en zelf wit geverfd. Wat een hel was dat, maar wat trots waren we op het resultaat. Daarnaast ben ik verliefd op mijn steigerhouten tafel en wandplank, dat is echt helemaal mijn smaak. Er is alleen 1 item, of eigenlijk in totaal 6 items die gewoon echt niet lekker in ons interieur passen. 

De eettafel

En dat is de eettafel met de vijf eetkamerstoelen. Ons hele interieur is in steigerhout-kleur, wit, grijs en zwart. Die kleuren passen prachtig bij elkaar en het steigerhout zorgt voor wat kleur tussen het zwart, grijs en wit. Maar dan komt daar onze eettafel. Die is gelakt bruin. En onze eetkamerstoelen zijn donkerbruin. Die passen leuk bij de eettafel, maar dus niet bij het verdere interieur.

Speciale betekenis

Nu zou je denken, tafel en stoelen eruit, en nieuwe tafel en stoelen erin. Klopt, dat zou ik van de ene kant heel graag willen. Want behalve dat onze eettafel qua kleur niet goed matcht, vind ik hem ook iets te hoog. Ik werk namelijk behoorlijk wat uurtjes achter mijn laptop aan die tafel, en ik eindig een uurtje laptop niet zonder verkrampte schouders. Maar goed, toch is er een reden dat we de tafel niet weg doen. Het is namelijk een tafel met een ontzettend speciale betekenis. De eettafel is handgemaakt door mijn schoonvader, jaren geleden. Daardoor is hij voor mijn man en mij eigenlijk onvervangbaar. Dus hebben we al eens met elkaar overlegd: kunnen we hem niet schuren en schilderen? Ja, dat kan zeker, want als we hem in een mooie passende kleur verven is het eigenlijk prima! Maar ja…wij hebben beide na dat tv-kastje geleerd dat we écht geen lol hebben aan meubels schilderen.

700 eetkamerstoelen

Dus, wat is er dan nog mogelijk? Nou, we kunnen in ieder geval beginnen met een deel van de oplossing. Die bruine eetkamerstoelen. Die vind ik gewoon niet mooi en ze zijn ook niet meer echt van deze tijd. En zwarte stoelen passen, verwacht ik, prima bij onze eettafel. Ik heb inspiratie opgedaan bij WoonboulevardPoortvliet. Daar hebben ze ruim 700 soorten eetkamerstoelen! I know, bizar veel! Maar wel heel handig, want ik heb nu wel een heel goed beeld van welke eetkamerstoel ik mooi vind en welke eventueel past bij onze tafel.
En bij het uitzoeken heb ik stiekem al een beetje rekening gehouden met de eettafel die niet bruin, maar wit is. Want dat lijkt me toch wel erg mooi..dus ik denk dat we binnenkort toch maar aan het schilderen moeten. En misschien moeten we dan ook meteen nog even gaan kijken of er een centimeter of twee van de poten afgehaald kan worden. Dan hebben we een perfecte eettafel, die past in het interieur en op de juiste hoogte is én met prachtige eetkamerstoelen.

Heb jij een item in je interieur met een speciale betekenis? Laat het me hieronder in de comments weten!
(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.