Sporten

Afvallen door gezond te eten en te bootcampen

Linda - Go or No Go

Sinds 2 maanden, yep vanaf de bekende datum 1 januari, ben ik aan het lijnen. Niet met een speciaal dieet, wel door gezond te eten en te bewegen. Een dieet zoals WeightWatchers of Sonja Bakker of wie dan ook is niks voor mij. Daarnaast heb ik in het verleden gemerkt dat gezond eten en bewegen goed voor mij werkt, dus ook deze keer ga ik ervoor: ik ga weer bootcampen!

Inmiddels zijn we twee maanden onderweg en kan ik qua gezond eten zeggen dat ik super trots ben. Het gaat goed, ik val af en zit steeds lekkerder in mijn vel. Ik ga voorlopig op dezelfde voet verder want het is super goed vol te houden!
Qua beweging mag het nog wel net ff wat meer. Ik volleybal twee keer per week op recreanten niveau, dus dat is wel leuk en dat is beweging, maar niet hard sporten en ik val er ook niet echt van af. Twee jaar geleden ging ik een aantal maanden bootcampen: dat was dus wél hard sporten.

Bootcampen

Dit jaar heb ik besloten weer te gaan bootcampen, zodra het volleybalseizoen in april afgelopen is. Dan ga ik tot en met augustus knallen! Lekker buiten, met een groep andere bootcampers. Toen ik twee jaar geleden mijn eerst bootcamp les deed, werd ik na een half uur helemaal duizelig…ja, het werd even pijnlijk duidelijk dat mijn conditie echt niet best was. Deze keer hoop ik dit voor te zijn, ik ben namelijk thuis begonnen met workouts!

Kettlebell

Ik probeer minimaal 1x per week nu thuis een workout te doen, met oefeningen die we ook bij de bootcamp lessen doen. Squats, Lungees, Planken en ga zo maar door. Ik volg workout filmpjes op YouTube, dat werkt erg fijn vind ik. Bij sommige oefeningen gebruik ik een kettlebell, om het iets zwaarder te maken. De squat bijvoorbeeld is ideaal om met een kettlebell te doen. Je hebt ze in verschillende gewichten, ik gebruik een kleintje van 4 kilogram. Voor een overzichtje van allerlei soorten kettlebells kun je kijken op Betersport.nl. Een workout duurt ongeveer 15-20 minuten thuis en is behoorlijk intensief. Ik hoop op deze manier al een beetje meer voorbereid te zijn op de lessen die komen gaan vanaf april.

Voor het hele gezin

Daan en Jesse vinden de workouts die ik via YouTube kijk ook erg interessant en het liefste doen ze een paar oefeningen gezellig mee. En ik moet bekennen dat ze dat lang zo gek nog niet doen! Ze kunnen meer push-ups als ik, haha! Maar het is vooral leuk om ook samen de workouts te doen, ook al doen Daan en Jesse niet alle oefeningen mee. En de kettlebell laten zij ook maar even achterwege ;-).

Lees ook: verantwoord afvallen na je zwangerschap.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.