Reistips

6 handige inpaktips voor je vakantie met het gezin

inpakken koffer inpakken inpaktips
Linda - Go or No Go

Is bij jullie ook altijd de vrouw diegene die de koffers inpakt? Zelfs voor mijn man pak ik grotendeels de koffers in. Niet dat hij het niet kan, het ligt meer aan mij hoor. Ik begin namelijk altijd al een week van tevoren met pakken. Niet alleen omdat ik niet kan wachten tot het zover is, maar ook omdat ik rekening houd met wanneer ik voor de laatste keer een was draai. Want kleding die we mee willen nemen kunnen de kinderen, mijn man en ik niet meer aan doen een paar dagen voor vertrek. Handig hè? Wil je nog meer handige inpaktips? Lees dan zeker even door!

Symbolisch inpakken

Voordat ik je meeneem in het inpakken van mijn koffer, eerst even beginnen met een belangrijk item dat je symbolisch zeker in moet pakken! Je reisverzekering. Het kost echt niet veel en het bespaart je zó veel ellende als er iets gebeurt. Een koffer kwijt, je portemonnee op vakantie gestolen, een bezoek aan de dokter.. het kan je zomaar overkomen. Je kan je tegen dit soort ongemakken verzekeren met bijvoorbeeld een Reisverzekering van Centraal Beheer. Dan ga je met een prettig gevoel op vakantie. Dat is ook al heel veel waard!

Begin met een badlaken of grote hamamdoek

Ik begin bij het inpakken van mijn koffer altijd met een grote handdoek helemaal uitgevouwen erin leggen. Dus een deel van de handdoek ligt in je koffer en een deel over de rand. Waarom ik dat doe? Als je vervolgens je kleding erin legt en je helemaal klaar bent, vouw je de randen van de handdoek om je kleding heen. Zo bescherm je als het ware je kleding een beetje, mocht bijvoorbeeld je koffer openklappen. En daarnaast bespaart het je veel ruimte; als je je handdoek opgevouwen in je koffer doet, ben je de helft van je koffer al kwijt.

Wees kritisch

Ga je naar een warm land? Neem dan niet drie lange broeken mee. Een is voldoende, eventueel samen met een lekkere pyjamabroek of huisbroek. En ook met één vest kun je prima vooruit voor als het ‘s avonds wat afkoelt, je hebt er geen drie nodig. Je hebt ook vast en zeker 20 superleuke zomershirtjes in je kast liggen, maar zelfs als je twee weken gaat, kun je geen 20 shirtjes aan. Kies dus de leukste uit maar neem ze niet alle 20 mee.

Kleine reisverpakkingen

Je kunt natuurlijk voor een week of 2 vakantie een grote fles shampoo, conditioner en douchegel meenemen, maar in principe kun je daar maanden mee doen. Kies dus voor kleine verpakkingen. En mijn persoonlijke tip: áltijd in een plastic tasje doen. Niets zo ellendig als aankomen op je bestemming, je koffer opengooien en al je kleding onder de shampoo aantreffen. Dus, shampoo enzo in een plastic tasje, knoopje erin en klaar.

Ruimte tekort?

Heb je toch nog ruimte tekort? Start dan met rollen! Zo neemt je kleding het minste ruimte in beslag. En heb je schoenen in je koffer? Stop er dan sokken in, scheelt je weer wat ruimte. En nu we het toch over schoenen hebben, 1 paar sneakers en slippers is genoeg. Je hebt ook nog schoenen aan tijdens de reis, dus dan heb je er meer dan genoeg bij.

Riem erom en slot erop

Veiligheid voor alles. Dus ik doe altijd een kofferriem om mijn koffer heen om te voorkomen dat hij open kan klappen. Er wordt nu eenmaal niet altijd even lief met koffers gegooid en het is zó lullig als je koffer ergens openklapt en jij de inhoud nooit meer terug ziet. Voor een paar euro shop je speciale kofferriemen. En vergeet niet een slot eraan te doen of de cijfertjes van het ingebouwde slot te activeren, zo is je koffer is stuk minder aantrekkelijk voor een ander om stiekem mee te nemen.

Tot zover alle inpaktips…veel succes met inpakken! Heb je zelf nog een briljante tip? Deel hem hieronder in de comments.
(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.