Fashion & Styling

5 manieren om foto’s in je interieur te verwerken

Linda - Go or No Go

Meestal is het zo dat wij onze mooiste herinneringen hebben vastgelegd op foto’s. Dit maakt dat foto’s uniek en door de emotie die een foto weergeeft, zeer persoonlijk zijn. Door deze foto’s in je interieur te verwerken, creëer je een heel eigen en persoonlijke interieurstijl en zorg je ervoor dat foto’s een bijzonder detail van het interieur vormen. Het is alleen de kunst om je foto’s op een bijzondere en unieke manier in je interieur te verwerken. Daarom hier een vijftal ideeën hoe je dit het beste kunt doen.


1. Statement foto’s

Vooral foto’s met een bijzondere herinnering, zoals een huwelijksfoto of een babyfoto kunnen ideaal dienen als een ‘statement foto’ voor in je interieur. Vooral als deze kwalitatief ook heel goed, dan kun je deze foto extra groot laten afdrukken. Het materiaal waarop de foto afgedrukt wordt, bepaald de sfeer die je met je interieur wilt uitstralen. Zo kan je de foto op canvas laten afdrukken, zodat je een interieur een speelse en vrolijke uitstraling geeft. Druk je de foto op hout af, dan krijgt je interieur juist een stoere en robuuste uitstraling. Maak de foto helemaal één geheel met het interieur, door de kleuren van de foto in accessoires, zoals kussen, vaasjes en kaarsen terug te laten komen.

interieur

2. Atelier stijl

Een andere stijl is om geen foto’s aan de wand op te hangen maar neer te zetten. Dit voorkomt tevens gaten in de muur en maakt het ook makkelijker om regelmatig van foto of lijst te wisselen. Een mooie wijze van presenteren is, om je foto’s in lagen voor elkaar te zetten. Foto’s afgedrukt op hout, passen ideaal bij deze stijl. Je kunt grote lijsten met foto’s ook op de grond zetten, maar ook op een tafeltje of een dressoir. Op deze manier is het ook gemakkelijk om accessoires met de foto’s te combineren.

3. Fotomuur

Met een fotomuur heb je vele mogelijkheden om creatief je persoonlijk kant te laten zien en een hele wand vol met herinneringen te creëren. Je kunt werken met verschillende groottes, maar je kunt de foto’s ook afwisselen met een quote of een landschapsfoto. Hiermee laat je niet alleen je persoonlijke foto’s en herinneringen zien, maar laat je ook je creatieve kant zien.

4. Fotolijstplank

Je kunt ook een smalle plank aan de muur monteren en deze als een fotolijstplank laten fungeren. Je groepeert hier foto’s in diverse afmetingen en in verschillende soorten lijsten. Toch zijn ze verbonden met elkaar omdat ze op dezelfde hoogte op de plank staan. Om het nog wat creatiever te maken, kun je er ook foto’s tussen zetten die op andere materialen, zoals glas, zijn afgedrukt.

5. Fotolijn

Een fotolijn is een bijzondere manier om je foto’s te presenteren. En het is een goedkope manier, omdat je geen dure lijsten hoeft aan te schaffen. Je kunt een lijn van touw of ijzerdraad aan de wand spannen, met daaraan knijpertjes. Je kunt nu je foto’s uitkiezen die je aan de knijpertjes ophangt. Je kan hiermee een hele serie bij elkaar passende foto’s kiezen, maar ook willekeurige foto’s met diverse kleuren en afmetingen.


Meer blogs: geboortekaartjes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.