Inspiratie

Strijkvrije overhemden: de beste uitvinding sinds gesneden brood

Waarom strijkvrije overhemden? Het is niet dat ik een hekel aan strijken heb. Sterker nog: ik vind er wel iets rustgevends van uitgaan. Langzaam, bijna masserend met het strijkijzer over het gekreukte stof glijden, zien hoe ieder kreukje en plooitje wordt gladgestreken. Je zou kunnen zeggen dat ik het bijna graag doe. Bijna. Er zijn namelijk twee dingen die ik tegen heb op strijken en waardoor ik in de praktijk dus nooit strijk. Tenzij ik moet solliciteren, presenteren, of naar een begrafenis dan wel bruiloft ga en er écht een nodig heb. En meestal wordt het dan alsnog een net t-shirt of zo.

Ik heb er gewoon geen tijd voor

Het maakt feitelijk niet uit waar het over gaat; voor vrijwel alle dingen die ik niet doe maar wel zou moeten/willen doen, is tijdgebrek het excuus. Zo ook hier. Mijn lief is degene die meestal de was doet en ik help daar af en toe bij. Maar mijn lief strijkt dus principieel niet. Het enige wat Lin strijkt, zijn strijkkralen (maar dat doet ze dan wel weer erg goed 😉 ). Dat vind ik ook helemaal prima! Het zijn tenslotte mijn overhemden en als ik graag een gestreken overhemd wil, kan ik daar best zelf voor zorgen. Het probleem is echter, dat ik daar pas aan denk als ik er één nodig heb. Dan moet ik eerst nog de strijkplank gaan halen, het strijkijzer vullen met water en op laten warmen, voordat ik überhaupt kan beginnen. En daar heb ik dan dus geen tijd meer voor. Helemaal mijn eigen schuld? Zeker! Schiet ik daar iets mee op? Nope.

Obsessioneel strijkgedrag

Het tweede dingetje wat maakt dat ik mijn overhemden niet strijk, is mijn ietwat obsessionele strijkgedrag. Ik moet namelijk bekennen dat ik af en toe wat licht autistisch lijkende trekjes vertoon. Als ik strijk, kan ik geen enkel kreukeltje laten zitten. Zelfs een miniem kreukelrandje onder de oksel, waar normaal gesproken geen mens ooit kijkt: het moet glad. Een hardnekkige plooi aan de onderkant, die je tóch in je broek stopt? Ik zal strijken tot hij zo glad is als een spreekwoordelijk baby-billetje. Al met al kan ik gerust een kwartier bezig zijn met één overhemd. Niet lachen, het is best frustrerend!

Strijkvrije overhemden: praise the Lord!

De combinatie van té laat bedenken dat ik moet strijken en té lang erover doen, maakt dat ik nooit aan strijken toe kom. Vandaar dus dat ik onze lieve heer op mijn blote knietjes dank voor strijkvrije overhemden. Je hoeft ze alleen maar vochtig op te hangen en daarna: hupsakee, recht de kast in. Nu heb ik naast mijn licht-autistisch-lijkende-trekjes nog een ander vervelend trekje: Hollandse zuinigheid. Ik heb dus jarenlang gedacht dat strijkvrije overhemden véél duurder zouden zijn dan gewone overhemden. Daardoor heb ik er nooit naar gekeken, totdat ik bij de C&A per ongeluk een strijkvrij hemd kocht. Niet gezien totdat ik thuis was, maar dat hemd kostte iets van vijfentwintig euro of zo. Halleluja!

Hoeveel trekjes krijg ik in één blog?

Oké, het laatste trekje dat ik vandaag met jullie wil delen is gelukkig iets minder beschamend. Naast lichtelijk obsessief en best wel wat te zuinig, ben ik namelijk ook lui. Of misschien niet eens lui, maar meer gemakzuchtig. Ik zie geen meerwaarde in tien winkels afstruinen op zoek naar nieuwe kleren als ik het ook gewoon online kan doen. Het enige nadeel daaraan is dat ik nooit precies mijn maten weet. Daarbij verschillen die nogal eens per kledingmerk, wat het ook niet makkelijker maakt. Onlangs kwam ik de webshop Hemvoorhem.nl tegen, waar ze eigenlijk alles bij elkaar hebben geplakt wat ik nodig heb. Je kunt precies aanvinken wat je zoekt: maat, merk, pasvorm, boord en nog veel meer. Merken met ‘afwijkende’ maten worden apart vermeld, je krijgt een aantal goede tips voor het shoppen van een hemd; ik ben fan. En als je ondanks alles tóch het verkeerde hemd heb gekozen mag je hem ook nog gratis terugsturen.

Kortom, ik hou van mijn strijkvrije hemden 🙂 En inderdaad; ze zijn wel wát duurder dan gewone. Voor mij is het gewoon zo: als ik ze moet strijken dan hangen ze gekreukt en wel in de kast tot ik toevallig een keer niks anders meer te doen heb. Komt niet zo heel vaak voor; in de afgelopen tien jaar ongeveer… nooit. En mijn strijkvrije hemden trek ik gewoon uit de kast. Ideaal.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.