10 jaar 11 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | BeyBlade Burst tollen en Beystadium

“Let it rip!”, dat horen we hier dagelijks meerdere keren in huis. Voor de een compleet onbekend, de ander weet precies waar het vandaan komt. Dat is afhankelijk van of je kids op tv naar BeyBlade Burst kijken. 

Tv serie

BeyBlade Burst is een kinderserie voor kinderen vanaf een jaar of 7. Er zit een hoop power en geschreeuw in de serie, maar niet omdat ze fysiek met elkaar vechten; ze houden gevechten met hun tollen, de BeyBlades. Ze kunnen er ook mee communiceren en iedere tol heeft een eigen special force. Het klinkt allemaal een beetje vreemd en ik zelf heb ook echt niks met die serie. Maar hey, wat maakt het uit, want mijn kinderen zijn er helemaal weg van. De serie doet mij een beetje aan Pokémon denken, aangezien er ook getraind wordt met de BeyBlade’s en ze dus tegen elkaar battlen, maar in plaats van ‘levende’ diertjes zijn het tollen geworden.

BeyBlade app

Deze populaire tv-serie zorgde ervoor dat er ook een speelgoedlijn uit voort kwam: De BeyBlade tollen kwamen in de speelgoedwinkels te liggen! Een jaar geleden kochten Daan en Jesse voor de eerste keer zo’n tol, en ik lieg niet als ik zeg dat het inmiddels al een jaar lang een van hun meest gebruikte speelgoeditems is. Wat ook erg leuk is, is dat er een BeyBlade app is waar je de tollen in kunt scannen. Iedere tol heeft namelijk een kleine code die je kunt scannen in de app. Hierdoor krijg je de betreffende tol ook beschikbaar in de app. In de app kun je dan weer met die tol battlen tegen anderen.
Ze spelen er vrijwel dagelijks mee en toen ze ook nog eens een echt BeyBlade Burst Beystadium kregen, was het feestje compleet.

BeyBlade Burst tollen voor kinderen

BeyBlade tollen en BeyBlade Burst Beystadium

BeyBlade tollen bestaan uit drie onderdelen en onderling kun je onderdelen uitwisselen. De een heeft een sterkere aanval, de ander kan langer draaien. Doordat je alles kunt wisselen, krijg je steeds een tol met een andere kracht. De tollen kunnen in een gevecht ook uit elkaar springen, zeker als je in een BeyBlade arena speelt. De ruimte waar ze kunnen draaien is dan klein en er zitten een paar obstakels in. Als een tol uit elkaar springt, heeft de ander gewonnen. Je kunt de  tollen gemakkelijk weer in elkaar zetten; mijn 7-jarigen doen dit in een handomdraai (ik doe er overigens wat langer over, haha).

Het BeyBlade Burst Beystadium is een arena waar in gespeeld kan worden. Je kunt ook met punten spelen: Als een tol uit elkaar springt (“knockout by explosion”) krijg je 2 punten en als je tol het langste draait zonder dat er een uit elkaar springt krijg je 1 punt.
Daan en Jesse gaan er in ieder geval helemaal in op, ze vinden het geweldig! In de BeyBlade serie roepen ze aan het begin van een battle altijd ‘let it rip!’ en dat is hier in huis dus niet anders.

BeyBlade Burst tollen voor kinderen

Go or No Go

Het mag duidelijk zijn: BeyBlade Burst tollen en het Beystadium zijn voor ons zeker een GO. Al is het alleen maar omdat ze, zoals ik al aangaf, er al ruim een jaar echt veel mee spelen. Ook nemen ze de BeyBlades soms mee naar vriendjes als ze afspreken, want ook schoolvriendjes hebben deze populaire tollen thuis.

Feitjes

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: Losse BeyBlades zijn te koop vanaf 12,99. Er is trouwens ook een super stoer nieuw BeyBlade Burst Beystadium te koop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.