Persoonlijk

De PARC app: Simpel en snel met je vriendjes afspreken in weekenden en vakanties

Wat is PARC app

Je herkent het vast: Je wil een dagje weg met je kids, maar waarheen? Een dierentuin, een leuke speeltuin of een keer iets helemaal anders. Als je uiteindelijk iets gevonden hebt, zou het wel éxtra leuk zijn als er ook vriendjes van je kinderen aan het spelen zijn, waarmee ze dan lekker op kunnen trekken. Met de PARC app vang je twee vliegen in een klap. 

Wat is de PARC app?

De PARC app is een speciale app voor ouders, eigenlijk een sociaal netwerk. Vooral in de weekenden en vakanties is deze app ideaal vind ik en ik zal je uitleggen waarom. Je kunt in PARC heel gemakkelijk een activiteit aanmaken. Je voert in waar je heen gaat, van en tot hoe laat en met wie. Daarnaast geef je aan of je als ouder aan of je kunt rijden. Zodra je je activiteit aangemaakt hebt, is die voor je hele netwerk beschikbaar. Nu de activiteit aangemaakt is, kan een andere ouder de activiteit open klikken en in de comments bijvoorbeeld een vraag stellen. “Tim wil heel graag met Daan en Jesse spelen, kan hij misschien met jullie mee rijden naar Hemelrijk?” of “Gezellig, Jip en ik gaan ook mee!”.  In de activiteit kunnen de ouders hun kinderen aanmelden voor de activiteit, waardoor andere ouders in het netwerk zien dat Jip, Tim, Daan én Jesse gaan. Voor deze ouders weer leuk om even te checken of hun kind(eren) ook naar Hemelrijk willen.

PARC App voor spelen kinderen

Netwerk opbouwen

Om de app goed te laten werken, heb je dus een netwerk nodig van ouders. Het enige wat hier eigenlijk voor nodig is, is dat de ouders van de vriendjes van je kinderen de PARC app installeren. Dat is super simpel, gaat heel snel én is volledig gratis. PARC kan zowel op een iPhone als op Android en is dus beschikbaar in de Appstore en de Google Playstore. Zodra een andere ouder een profiel aangemaakt heeft, kun je diegene via zijn of haar telefoonnummer of mailadres uitnodigen in je netwerk.

hoe werkt de PARC app

Inspiratieloos

De app vraagt toestemming om je locatie te mogen zien. Aan de hand hiervan zal de app vele leuke adresjes weergeven waar je heen kunt gaan om te spelen, te wandelen, te klauteren of wat dan ook. Ben je dus even inspiratieloos, dan is ook hiervoor de PARC app de oplossing! Er staan zowel binnen- als buitenactiviteiten in en de activiteiten zijn gesorteerd op afstand.

Wat ik trouwens heel leuk vindt, is dat jouw aandeel hier ook zeer welkom is. Iedere ouder kan zelf leuke activiteiten en adresjes toevoegen, die dan weer als tips bij andere ouders in de app komen als zij naar een leuk speeladresje zoeken. Zo kom je dus bij de leukste plekjes, groot en klein. En wellicht zitten er hele toffe adresjes bij je in de buurt die je nog niet eens kende! Als je een leuke activiteit ziet, kun je deze aan je favorieten toevoegen zodat je ze makkelijk en snel kunt terugvinden.
De adresjes kun je sorteren op drie categorieën: Doen, Eten & Drinken en Winkelen.

Wil je ook gebruik maken van de super handige, praktische en leuke PARC app? Meer informatie vind je op de website: www.parcapp.be.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.