Inspiratie

Brrrr…ik heb het koud. Mag ik een dekentje?

koud

“Brrrr…ik heb het koud. Mag ik een dekentje?”, vroeg m’n zoon eerder deze week. Koud ja, dat is het. En ik zag vandaag al op het nieuws dat het voorlopig niet veel warmer gaat worden, maar juist alleen maar kouder. 

Koukleum

Ik ben thuis een echte koukleum. Mijn jongens eigenlijk helemaal niet, dat hebben ze van hun vader. Die heeft het ook nooit koud. Terwijl ik rillend met een sjaal en een dik vest op de bank zit, zit meneer in een shirtje naast mij. En ja, dan staat de verwarming dus al op 21 graden.
Dat geldt dus ook voor de kinderen, die hebben het met een vast aan vaak al te heet. Maar eerder deze week dus even niet. Een dekentje wilde hij graag hebben. Prima, dekentje it is. Want ik vind zelf dat 21 graden in huis gewoon prima is, ook al is het dan soms gevoelsmatig nog wat minder warm in huis.

Dubbel glas

Hoe dat komt? Waarschijnlijk voor een groot deel omdat we in de keuken en de speelkamer enkel glas hebben. Daar komt best wel wat kou doorheen. Natuurlijk ook niet persé goed voor de stookkosten om daar niets aan te doen, want met dubbel glas zouden we als het goed is minder hoeven te stoken om het warm te krijgen in huis. Maar dubbel glas laten zetten is ook weer een flinke investering, dus voorlopig kiezen we daar maar even niet voor. Ik kies dan liever voor korte-termijn winsten, zoals lagere kosten voor de energieleverancier. Ik ga namelijk ieder jaar op zoek naar de goedkoopste energieleverancier, en daar sluit ik dan een jaarcontract af. En is dat jaar om, dan ga ik kijken wie dán weer de goedkoopste is. Dat werkt ideaal. Je bent er wel even ieder jaar mee bezig, maar dat vind ik dan weer geen probleem.

Speelkamer

Wat sowieso ook helpt, is de deur van de speelkamer dichthouden. In de speelkamer hangt een verwarming en die krijgt het wel redelijk oké warm gestookt. Als we de deur dichthouden, scheelt dat een behoorlijke ruimte die verwarmd moet worden. ‘Nadeel is dan natuurlijk dat het minder aangenaam is in deze ruimte als de kids er willen spelen. Maar voor overdag, als de jongens naar school zijn, is het prima om die deur dicht te houden.

Dekentje

En dan doen we maar wanneer nodig gewoon een extra dekentje. Of als ik het gewoon echt niet warm genoeg vindt, gaat de verwarming wel eens omhoog naar 21.5 graden hoor. Dan is dat maar gewoon even zo. Die kosten halen we er dan met de jaarlijkse goedkoopste-energieleverancier-check wel weer uit! Ben jij ook zo’n koukleum?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Oma Will
  13 februari 2018 at 21:51

  Ik ben zelf geen koukleum, maar de kleinkinderen zitten ook regelmatig bij mij op de bank onder een dekentje. Dat vinden ze lekker knus. En is natuurlijk ook zo.

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   16 februari 2018 at 18:29

   Heerlijk hè, die momentjes!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.