Fashion & Styling Huis & Tuin Inspiratie

Komt een vrouw bij het tuincentrum…

Een tijdje terug gingen we naar de Appie voor wat boodschappen. Eenmaal klaar met die boodschappen liep ik nog even langs de ‘groen’-afdeling van de AH. Niet de groente- en fruitafdeling, maar de planten- en bloemenafdeling. En daar begon het. 

De groenafdeling

Of wacht, eigenlijk begon het door een foto die mijn blogvriendinnetje Cassandra op de groepsapp gooide. Cas showde namelijk even haar super toffe woonkamer inclusief een mooie grote groene plant. Ze had de kerstboom de kamer uit gegooid en de plant ervoor in de plaats. En die plant vond ik dus even vet mooi! En toen liep ik dus bij de Appie tegen vergelijkbare, redelijk grote groene planten aan. Laten we voorop stellen dat ik geen plantenkenner ben en dus geen idee heb hoe al de planten heten. Ik zag een plant met van die spitse bladeren, een soort boompje, en die vond ik tof. Ook een grote groene plant met heel veel kleine blaadjes. Ook tof.
Ik hou van donkere groene planten, maar manlief gooide er even in dat hij de lichtgroene een stuk mooier vond.
Daar heb ik even een minuutje bij stilgestaan, maar helaas voor de mannen is het vast wel herkenbaar: De vrouw wint. Dus shopten we voor 9 euro per stuk twee grote groene planten.

Pottenjacht (…)

Ik had er al een mooi plekje voor in gedachten en ook ik had de kerstboom al de deur uit gebonjourd. Ruimte genoeg dus! En zo op zijn tijd eens een keer iets veranderen vind ik heerlijk. We kunnen niet veel schuiven met meubels vanwege de tv-aansluiting, waardoor het veranderen van de inrichting vooral in kleine dingen zit. Maar goed. De planten hadden nog potten nodig, dus de volgende dag brachten we een bezoekje aan het tuincentrum. Slim als ik ben had ik de potten niet opgemeten, want hey, ik kan dat gewoon op het oog zien (not).
In het tuincentrum kwamen we vooral uit bij buitenpotten die we mooi vonden. Maar ik had eigenlijk best weinig zin in een euro of 30 betalen voor een pot voor een plant van 9 euro. Dus struinden we nog maar eens langs de binnenpot-rekken, terwijl onze kids zich vermaakten in de ballenbak.

Beauty!

Eenmaal een mooie pot gevonden, moesten we toch maar even op zoek naar een plant met vergelijkbare grootte als die van de Appie, want ik twijfelde toch ineens aan de potmaat. En toen ging het mis. Ik werd op slag verliefd. Verliefd op een prachtige, grote, groene plant. Ik ben de naam natuurlijk alweer kwijt, maar die boeit me ook niet. Ik weet dat ie twee keer water nodig heeft en verder is het gewoon echt een beauty! En sja, een prachtige plant hoort dan ook gewoon in een prachtige pot. Arno liep ondertussen nog niets vermoedend rond te huppelen in het tuincentrum, maar toen hij me zag, zag hij al aan mijn hoofd dat het foute boel was. “O,o…wat heb je gevonden”…

Planten knuffelen

Gelukkig zag Arno er ook wel wat in, hoewel dat inzicht even verdween toen hij de prijs hoorde…maar goed. Ook hier geldt; de mening wordt aangehoord, en dan is het weer mooi geweest. Vanaf dat punt boeide de andere twee plantenpotten me ook niet meer en manlief vond twee prima witte plastic potten van 5 euro per stuk. Dikke prima! Ik was inmiddels lekker los en trok nog even wat vetplantjes en een super leuk boomstam-potje-met-groen-plantje-erin mee en klaar waren we. Aan de kassa rekenden we de…..80 euro….gauw af en knuffelend met mijn plant in de auto (je kent het wel, te grote plant in te kleine auto) reden we naar huis.
En toen ik de plant op haar (ja, mijn nieuwe plant is een haar vind ik) nieuwe plekje zette, viel meteen de hele inrichting op z’n (hm, dat maken we dan weer mannelijk?) plek.
Klein probleempje met de AH plant die toen ineens zijn plek moest afstaan, maar die kreeg een prima plekje half verscholen achter de kast.

Verslavend

Ik heb volgens mij nog nooit een blog geschreven over planten, en nu typ ik er zonder nadenken 700 woorden over, dus ik denk dat het duidelijk is: Ik ben echt zooooo blij met m’n nieuwe planten! Pas wel op want ik merk het nu al…planten in je interieur werken verslaaaavend.  Zo zag ik vandaag bij een vriendin een prachtige grote plant in de badkamer staan. Nu hebben zij ook een joekel van een badkamer en dus past dat perfect, wat bij ons niet het geval is, maar wauw…ook de badkamer is dus een gave plek voor een mooie grote plant! Zelf heb ik op de badkamer 3 kleine cactussen staan, maar ook nu denk ik alweer: ik wil meer!!

Heb jij planten in je interieur? Bijvoorbeeld in je huiskamer, of een kamer met een natuurthema of in je badkamer, keuken of noem maar op?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.