Inspiratie

Zwangerschapsmasker: hoe krijg je pigmentvlekken?

Pigment pigmentvlekken
Linda - Go or No Go

Het is koud buiten, het grootste deel van de dag brengen we nu binnen door, lekker bij de kachel. Maar, als straks de zon weer schijnt willen we niets liever dan genieten van de zonnestralen op ons gezicht. Toch is het verstandig hiermee op te passen, vooral als je zwanger bent. De kans is aanwezig dat je een zwangerschapsmasker krijgt. Op je gezichtshuid ontstaan dan bruine vlekken; pigmentvlekken.

Als je zwanger bent verandert er veel in je lijf. Je eetlust, de omvang van je borsten, je reukvermogen en je emoties. Dit alles komt door de hormonen die door je lijf gieren. Ook kunnen er huidproblemen ontstaan. Je huid kan vetter of droger worden, of je krijgt last van acné.

Verkleuring/pigmentatie

Als je zwanger bent maak je meer pigment aan dan normaal. Waarschijnlijk ken je de veranderingen wel: meer sproetjes, een verticale streep over de buik en de kleur van de tepels is donkerder. Jammer genoeg ben je dan ook gevoelig donkere of bruine vlekken in het gezicht: Melasma, ook wel bekend als zwangerschapsmasker. Je bent hiervoor het meest gevoelig tussen de vierde en de zesde maand van de zwangerschap.

Wat kun je er tegen doen?

Je kunt er ook voor kiezen om zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Met name in je zwangerschap en de eerste drie maanden daarna. Hier word je natuurlijk niet blij van als het buiten heerlijk weer is en je een echte zonaanbidder bent. Er is ook een alternatief: Smeren, smeren, smeren met zonnebrandcrème! Het liefst met minimaal factor 30.  Ga nooit onbeschermd de zon in!Oeps, ik zie toch pigmentvlekken

Heb je toch last van verkleuringen of pigmentstoornissen in je gezicht en vrees je dat je hier levenslang mee opgezadeld zit? Geen paniek, gelukkig verdwijnen de vlekken vanzelf weer. Als de hormonen weer tot rust zijn gekomen, nemen de verkleuringen ook af. Wil je dit niet afwachten en helpt make-up ook niet bij het camoufleren? Dan kun je erg onzeker worden, en dat is zonde want je wilt natuurlijk mooie herinneringen overhouden aan je zwangerschap. Je kunt er dan voor kiezen om naar een dokter of huidtherapeut te gaan. De behandeling van melasma is er opgericht om de activiteit van de pigmentcellen onder controle te brengen en het overtollige pigment te vernietigen door middel van laseren van de huid. Huidtherapeut Utrecht geeft je uitgebreid uitleg over de behandeling op de website. Ze leggen goed uit hoe ze behandelen en wat het ongeveer kost.

En tot slot: als je straks mama bent van een prachtig kindje, en je bent gevoelig voor pigmentvlekken, dan kun je beter ook uitkijken met de pil. Dit kan ook pigmentproblemen veroorzaken.

(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.