Persoonlijk

Wat zijn squishies en is dit de nieuwste rage van 2018?

squishies rage 2018

Zachte figuurtjes waar je in kunt knijpen: de Squishies. Het lijkt de nieuwste rage na de fidget spinners. Maar waarom? En wat zijn squishies nou eigenlijk? 

Wat zijn Squishies?

Squishies zijn eigenlijk niets meer dan zachte figuurtjes waar je in kunt knijpen. Niet zo verrassend, als je de naam hoort. Als je in een squishie knijpt, keert hij langzaam weer terug in zijn originele vorm. Je hebt ze in verschillende maten, van inieminie klein (3-4 centimeter tot grotere van 10-15 centimeter) Sommige squishies hebben ook een zoet geurtje, zoals aardbei en andere fruitsoorten.
Ik hoor je nu denken: een figuurtje om in te knijpen…waar zit het verschil met een stressbal? Nou, eigenlijk nergens, behalve dat er met de squishies perfect wordt ingespeeld op de behoeften van tieners: de squishie figuurtjes zijn schattig.

squishies hamburgers

Squishies eenhoorn en sushi

Want in plaats van de ronde smiley stressbal heb je nu squishies in de vorm van een eenhoorn, een donut, sushi, fruit, hamburgers, een pakje melk, diertjes en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Alles in zachte kleuren, het meeste in pastelkleuren.
En natuurlijk heeft iedere squishie een lief gezichtje. Ze zien er dus enorm schattig uit en toen ik dit weekend de speelgoedwinkel binnen liep stond er een groepje meiden rond het rek vol squishies: “Ohhhh hier hebben ze deze!!” “Jaaa, maar ik heb die eenhoorn besteld dus die komt binnenkort al binnen” en ga zo maar even door.

squishies unicorn eenhoorn

Squishies zijn nooit perfect

Wat ik ook gek vindt, is dat squishies eigenlijk nooit perfect zijn. Als je ze koopt hebben ze bijna altijd al oneffenheden of scheurtjes. En als je ze fanatiek gebruikt, zullen er zeker meer scheurtjes in komen. Trots presenteert de fabrikant dan ook dat iedere squishie uniek is; door de oneffenheden, bubbeltjes en scheurtjes is niet een squishie hetzelfde. Maar serieus? Om dát nou te gebruiken als pluspunt? Gevalletje van…naja, van hele slimme marketing, haha. En het is ook typisch eigenlijk: een figuurtje dat gemaakt is om in te knijpen maar als je teveel knijpt kan het scheuren. Whut? Maar kennelijk komen de squishies er mee weg omdat ze er zo schattig uit zien. En daarnaast gebruiken die meiden ze dus niet als stressbal, maar als accessoire voor aan hun rugzak of tas.

squishies

Smooshy Mushy

Inmiddels zijn er verschillende soorten merken squishies. Een van deze merken, die sinds februari in de winkels in Nederland te koop is, is Smooshy Mushy. Deze smooshies (ze noemen het zelf geen squishies) kenmerken zich door schattige gezichtjes en lieve, voornamelijk pastelkleurige, vormpjes. De meeste figuurtjes zijn etenswaren, maar er zit ook een hele schattige Smooshy Mushy unicorn in. Bij iedere Smooshy Mushy krijg je een gekleurd kettinkje waar je hem aan kunt hangen. Leuk voor aan je schooltas enzo! Daan en Jesse zijn hélemaal gek op de Smooshy Mushies. Ze spelen er hele rollenspellen mee en hun stemmen veranderen in een paar seconde van normaal naar enorm schattig (koetjiekoetjie, zoiets, haha). Er zijn allerlei soorten Smooshy Mushy pakketen: Een Bento Lunchbox, een frozen delight of losse zakjes waar 1 Smooshy Mushy in zit. Bekijk ze allemaal hierrr.

smooshy squishie hamburger

Soft ‘n Slo

Binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar: Soft ‘n Slo squishies! Deze squishies staan er om bekend dat ze heel sloom omhoog komen, wat het extra fijn maakt om er in te knijpen. Als ik ze vergelijk met andere squishies dan rijzen ze inderdaad een stukje rustiger. Wat wel opvalt, is dat de geur van de Soft ‘n Slo iets minder lekker is dan van de andere squishies. Die ruiken namelijk echt naar een soort kokos, terwijl deze meer neutraal ruiken. Maar goed, ze zijn ervoor om lekker in te knijpen, en dan is een Soft ‘n Slo squishy inderdaad een van de fijnste. De Soft ‘n Slo is zoals gezegd nog niet te koop in Nederland, maar je kunt ze hier al wél reserveren!

Go or No Go

Eigenlijk kan ik wel alleen maar toegeven dat ze er inderdaad enorm schattig uit zien. Ik snap dat kinderen en tienermeiden ze heel cute vinden. Bij de Intertoys in ons dorp stond er een schap vol mee in allerlei soorten en maten. Ook op bol.com kun je er wel een aantal vinden, maar kun je je geduld bewaren dan kun je natuurlijk even AliExpress checken, want je begrijpt dat de voorraad daar oneindig is!
Of ik het nu een Go of een No Go vind of juist niet, vond ik in het begin een lastige. Ik twijfelde namelijk omdat ze wel schattig zijn, maar ook scheurtjes vertonen. Maar nu ik de Smooshy Mushy squishies gezien en getest heb én gezien heb hoe geweldig Daan en Jesse ze vinden, is er geen twijfel meer mogelijk: Ze krijgen een GO!

zijn squishies veilig

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van bol.com affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Ook krijgen wij soms betaald of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

 • Reply
  Claudia Diependaal
  21 januari 2018 at 01:43

  De eenhoorn is geweldig ik ga even bij mijn oom Ali kijken. Want ik denk dat ik van Bol.com ga schrikken. Kijken wanneer zoo lief van 14 komt. De spinners werkte zo goed. Mss dit nog wel beter voor hem.

 • Reply
  Oma Will
  19 januari 2018 at 22:44

  Wat een allerschattigste stressballetjes, om heerlijk je agressie op kwijt te kunnen.
  Dat wordt…hebben, hebben….. en hebben, natuurlijk !!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge