Inspiratie

Tag: De rotklusjes van het ouderschap: wie doet wat?

rotklusjes ouderschap

Ik vraag het me bij anderen ook zo vaak af: Wie doet er nu de rotklusjes van het ouderschap: de vader of de moeder? Ik denk dat het in ons geval diegene is die het meeste thuis is. Op zich best logisch toch? Maar er zijn ook echt wel klusjes die mijn man echt liever niet doet.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Toen de jongens nog klein waren, knipte ik denk ik om de zoveel weken hun nagels. Eigenlijk vooral als ik zag dat het nodig was en dus niet op een vast moment. Nu ze ouder zijn is dat eigenlijk niet veranderd. Zodra ik zie dat hun nagels lang worden, worden ze door mij geknipt. Ik ben trouwens diegene die áltijd de nagels knipt…manlief durft niet.

En de teennagels?

Dat is niet anders dan hun vingernagels, dus gelijk met het antwoord hierboven.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Als het nodig is. Ik schreef eerder over het bedden verschonen en ben hierin misschien een beetje een loedermoeder. Ik verschoon namelijk niet wekelijks de bedden. Benieuwd wat ik dan wel met die bedden doe? Bekijk dan mijn ‘ik ben zo’n moeder die..‘ tag!
Wat betreft de verdeling; ik verschoon denk ik net iets vaker de bedden van onze jongens dan manlief.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Ik denk 1 keer per maand? En ook dan maar lichtjes, want het is niet goed om de oren schoon te maken door er bijvoorbeeld met een wattenstaafje in te poeren. Gelukkig weten de jongens dat ze tijdens het douchen goed hun oren moeten wassen.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Gelukkig zijn we uit die vieze luiers, maar toen we dat nog niet waren verschoonde ik de meeste luiers. Maar dat was simpelweg omdat ik maar 2.5 dag werkte en Arno 5 dagen. Dus dan is het ook niet meer dan normaal. Gelukkig is Arno zo’n papa die niet moeilijk doet over een stinkende luier, ook al vond hij het geen pretje. Hij deed het wel gewoon (en terecht, haha).

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Ik denk dat we hier ongeveer even vaak de pineut zijn, maar dat komt ook wel omdat ik soms gewoon bleef liggen tot Arno er uit ging. Ik spring namelijk als ik wakker wordt iets sneller uit mijn bed dan Arno, die moet altijd even een momentje wakker worden en dan staat ie pas op. Als ik dan elke keer omhoog vlieg, dan zou hij mooi kunnen blijven liggen.
En soms slaap ik wat dieper dan Arno en hoor ik het later waardoor hij gaat. Maar dat is andersom ook net zo goed. Maar goed, 50/50 denk ik dus.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Gelukkig zijn we daar vanaf, maar we gingen zo veel mogelijk samen. Dat lukte redelijk goed omdat we de bezoekjes konden plannen op Arno’s vrije dag. Heel soms ging ik alleen, maar gelukkig was dit niet vaak nodig. Wel fijn ook met een tweeling…want het is best een gedoe met twee kleine baby’s.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Ik ben eigenlijk altijd diegene die de oppas regelt als we uit gaan, want als ik dat niet doe, denk ik niet dat we veel uitgaan. Arno staat daar niet zo bij stil, ja waarschijnlijk pas op de dag zelf…dus ik app met onze vaste oppas en ook opa en oma vraag ik. Als we Arno’s ouders vragen om op te passen is Arno wel diegene die het vraagt, maar alleen omdat ik hem er op attendeer ;-).

Eigenlijk vallen die rotklusjes zo nog best wel mee hè? Zeker als je het samen kunt doen! Vind je het leuk om deze tag over te nemen? Leuk, dan ben ik benieuwd naar je antwoorden! 🙂


(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.