Kerst

Onze kerstdagen met buffet, diner en infrarette

infrarette

We hebben een heerlijke kerstvakantie tot nu toe en de kids genieten nog steeds volop. Met kerst eten wij altijd gezellig samen met familie en dat was deze kerst niet anders. Ik neem jullie even mee terug naar onze kerstdagen.

Buffet Restaurant

Met kerst hebben wij als vaste traditie dat we op kerstavond uit eten gaan met mijn familie. Ik geniet daar ontzettend van, want zo vaak zijn we niet met z’n allen bij elkaar. Mijn broer, zijn vriendin, mijn vader en zijn vriendin en dan natuurlijk ons gezin.
We gaan al jaren naar hetzelfde restaurant. Het eten is er lekker, niet bijzonder goed of matig, maar gewoon lekker. Wat wij vooral zo fijn vinden is ten eerste dat het in buffetvorm is, en ten tweede dat er een hele grote speelruimte is.
Een buffet vind ik echt onwijs ideaal met kinderen. Ze kunnen kiezen wat ze willen en er is altijd iets wat ze lekker vinden. Dat heb je natuurlijk met à la carte ook wel, maar als het gerecht dan net even tegen valt, zit je er toch mee.
Maar de grootste reden is de enorme speelkamer die ze in dit restaurant hebben. Er komen veel gezinnen met kinderen en het is dus niet erg als je kids wat geluid maken. En in de speelkamer kunnen ze lekker los. Even tussen het eten door, even het eten laten zakken om daarna nog een gerechtje of een toetje te halen. We tafelen ieder jaar 2.5 uur en dat is niets te lang; de kinderen vermaken zich heerlijk; en dus wij ook! Wij kunnen lekker op ons gemakje eten. Zo fijn!

Kerst monkey plate

Eerste kerstdag vieren we altijd samen met de familie van Arno. Ieder jaar kookt iedereen iets en zo hebben we uiteindelijk een heerlijk diner bij elkaar. Wij verzorgen meestal het voorgerecht, zo ook dit jaar. Dit jaar maakte Arno carpaccio hapjes (zonder kaas pour moi), een lekkere kipsalade en kipfilet met roomkaas en ik maakte een mooie Kerst monkey plate voor de kinderen. Een monkey plate met komkommer, worst, kaas en wortel…alles in kerstsfeer. Super leuk en het bord was in no-time leeg; de kinderen vonden het prachtig.

Infrarette

Tweede kerstdag waren we lekker thuis en hebben we lekker vleesjes gebakken op de infrarette. Een super fijn apparaat. Vergelijkbaar met een gourmetstel, met als grote voordeel dat je 1: geen boter of olie nodig hebt om het vlees in te bakken en 2: geen gourmetlucht in je huis hebt! Ideaal apparaat. We gebruiken hem maar 1 keer per jaar (zonde) en het is een groot apparaat om op te bergen (lastig) maar toch zou ik hem niet willen missen: het is zoooo veel fijner als gourmetten!
Het lijkt me trouwens ook heel leuk om een keer te eten met een pizzarette, hoewel je dan natuurlijk alleen kunt varieren met pizza’s..maar toch, dat vind ik er wel heel leuk uit zien, zo’n pizza oventje.

Hoe hebben jullie de kerstdagen gevierd?


Lees ook: een fijne keuken om in te koken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.