Huis & Tuin

Wat is de meest kindvriendelijke vloer?

knus mooie bank voor al je bankzaken
Linda - Go or No Go

Ik vind het een behoorlijk dilemma: je hebt kinderen en bent aan het nadenken over de vloer in je huis. Ga je voor een echte houten vloer, een parketvloer, of toch voor vloerbedekking? Want wat is nu de meest kindvriendelijke vloer?

Alle drie hebben ze hun eigen voor- en nadelen in een huis met kinderen. Een kindvriendelijke vloer dient kidsproof te zijn, maar welke vloer is nu het beste met jonge kinderen in huis?

Houten vloer

Een houten vloer is om te beginnen prachtig. Het geeft een enorme uitstraling aan je huis. Maar een houten vloer is meteen ook net iets lastiger met kinderen. Een houten vloer vraagt namelijk veel onderhoud, en zeker als je kinderen (en helemaal als je huisdieren hebt) rond hebt lopen zal er wat van je gevraagd worden omtrent het onderhoud.
Wat daar tegenover dan weer een voordeel is van een houten vloer, is dat een houten vloer zeer sterk is en tegen een flinke stoot kan. Maar met bijvoorbeeld het knoeien van drinken en vocht dat wat langer op de vloer blijft staan volstaat even afdoen met een doekje niet.

Parketvloer

Voor iedere vloer geldt natuurlijk: hoe beter het onderhoud, hoe mooier hij blijft en hoe langer hij mee gaat. Maar ik vind een ideale variant voor een houten vloer, een parketvloer. Een parketvloer is vaak haast niet te onderscheiden van een houten vloer; ze lijken heel veel op elkaar. Er zijn verschillende soorten parketvloeren, namelijk massief parket, lamelparket en fineerparket. Massief parket is het stevigste en gaat tot wel 60 jaar mee. Fineerpakket is het lichtste en gaat zo’n 15 jaar mee. Wel moet je er bij massief parket rekening mee houden dat deze minder geschikt is voor vloerverwarming. En vloerverwarming is toch wel erg fijn met rondkruipende baby’s. Een groot voordeel van parket is ook dat de wat stiller zijn; houten vloeren zijn vaak iets gehoriger.

Vloerbedekking

En dan heb je natuurlijk nog vloerbedekking. Heerlijk zacht, lekker om in te liggen en spelen voor de kinderen. En als je kind valt, valt hij een stuk zachter dan op een houten vloer. Daarbij is het natuurlijk ultiem geluiddempend. Een nadeel van een tapijt is dat het een stuk lastiger reinigen is, dus als er een keer een yoghurtje over de grond valt, ben je met een tapijt verder van huis als met een houten vloer of een parket vloer.

Lastig dus en je ziet; de keuze is niet zomaar gemaakt. Mijn eigen persoonlijke voorkeur gaat uit naar een parketvloer, vanwege de look van een houten vloer. De kosten zijn wat lager dan een houten vloer en het is een kindvriendelijke vloer. En waarschijnlijk zou ik er dan in de huiskamer een lekker dik vloerkleed bij shoppen! 🙂

Naar wat voor soort vloer gaat jouw voorkeur naar uit?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.