Inspiratie

Prachtige fotokunst aan de muur: dat canvas wel!

foto op canvas
Arno - Go or No Go

We hebben bij Go or No Go in de afgelopen jaren best wel wat verschillende vormen van muurdecoratie behandeld: van canvasdoek tot fotoafdruk op dibond, en van houtreliëf tot muursticker. Vooral foto’s op canvas kennen we natuurlijk al jaren. Onlangs kwam ik een hele nieuwe variant tegen: een foto op canvas maar dan nét even iets anders!

Holderdebolder op zolder

Ik denk dat wij op onze zolder inmiddels een stuk of acht canvas fotodoeken hebben staan. Ze hebben hun tijd aan de muur wel gehad en zijn inmiddels vervangen door iets nieuws. Het grootste verschil tussen onze zolder en het magazijn van een klein museum is, dat onze doeken waarschijnlijk wat minder waardevol zijn. Behalve voor ons zelf natuurlijk 🙂 En dat is meteen wat ik zo jammer vind aan canvasdoeken: ze zijn zo onhandig groot om op te bergen! Een stapeltje foto’s leg je gewoon ergens in een la maar een canvasdoek van 60×100 cm is een ander verhaal. Laat staan acht van die doeken. En misschien is het sentimenteel of ouderwets, maar ik heb altijd nogal moeite met het weggooien van foto’s. Ook al zijn ze belachelijk groot.

Witte lijst? Wissellijst!

Voor dat ‘opslagprobleem’ heb ik nu iets leuks gevonden! Een wissellijst voor je foto op canvas. Je krijgt het frame als een bouwpakketje binnen, met je eerste canvasdoek netjes opgevouwen en ingepakt erbij. Het frame zit in ongeveer drie minuten in elkaar en het doek schuif je er vervolgens heel eenvoudig in. Omdat ik nogal secuur en dus langzaam werk, duurde het ongeveer 10 minuten voordat mijn foto op canvas aan de muur hing. Tot zover niets nieuws, behalve dat ik mijn doek zelf in elkaar moet zetten. Maar de grap is dus dit: met hetzelfde gemak waarmee je het canvas in de lijst schuift, haal je het er ook weer uit en kun je het vervangen door een ander doek! Je bestelt dus één keer een lijst op het juiste formaat voor je muur en je kunt om de zoveel tijd een nieuw canvas erin schuiven.

Klinkt goed

Sommige ruimtes klinken nogal hol. Omdat er bijvoorbeeld veel glas in zit, of een harde betonmuur. Of omdat het een grote ruimte is met niet zoveel meubels-eubels-eubels. Die vervelende galm kun je oplossen met akoestische panelen. Helaas zien die er meestal niet zo sexy uit. Je kunt dit ook oplossen met één of meer akoestische canvas schilderijen. Het systeem is hetzelfde als ik hierboven beschreef, maar nu krijg je een apart pakketje geleverd met de akoestische paneeltjes, die je achter het canvas doek kunt zetten. Je ziet er niks van, maar het klinkt ineens stukken beter!

Fotokunst

Persoonlijk wil ik het liefst gewoon een eigen foto aan de muur. Maar dat is ook omdat Lin en ik allebei graag mooie foto’s maken. Ben je zelf niet zo’n fotograaf of wil je gewoon iets anders dan kun je natuurlijk ook gewoon een foto uitkiezen. Er zijn prachtige foto’s beschikbaar, zoals die op de foto hierboven

Kortom: we kunnen gerust weer eens een foto op canvas bestellen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.