Inspiratie

De elektrische fiets: een musthave voor moeders

elektrische fiets
Linda - Go or No Go

Als ik weer eens op mijn fiets richting de basisschool van de jongens of richting de winkelstraat in ons dorp fiets, kijk ik soms een tikkeltje jaloers rond, want tegenwoordig zie je ze steeds meer: mensen met een elektrische fiets. Ik denk dan altijd, joh, dat is toch nog niet nodig voor mij…ik ben jong en kan prima fietsen. Maar dat is dus echt nonsens, want een elektrische fiets kies je niet uit omdat je wel of niet goed kunt fietsen. In mijn geval zou ik hem juist kiezen om veel vaker de fiets te pakken!

Want eerlijk is eerlijk, ik fiets niet zo vaak. Eigenlijk vooral korte afstanden, want als het iets verder wordt ben ik geneigd om de auto te pakken. Jammer eigenlijk, want ik vind het op de fiets eigenlijk heerlijk. Ok, op fietsen in de regen en tijdens de winter na dan.

Lange afstanden

Over langere afstanden denk ik niet eens meer na: voor mij is het logisch om de auto te nemen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo logisch. Mijn vader woont bijvoorbeeld 6 kilometer verderop en ik denk er niet over om daar heen te fietsen: Poe, veel te ver! Maar vroeger, zo’n jaar of 15 geleden, fietste ik die afstand iedere week. Het zou mij dus enorm motiveren om wél die fiets te pakken, met net dat duwtje in de rug: een elektrische fiets.

Waarom een elektrische fiets?

Waarom dat mij zou helpen? Nou, omdat 6 kilometer gewoon best wel een eind is, zeker omdat er ook nog een viaduct tussen zit. Zodra ik bovenaan dat viaduct ben, ben ik op! Maar met een elektrische fiets kun je wanneer nodig de ondersteuning aanzetten en de fiets dus als e-bike gebruiken. Zo kom je zonder enkele moeite op het viaduct en kun je vol energie dus lekker verder fietsen. En blijkt de afstand van 6 kilometer toch net iets te ver te zijn, dan kun je dus ook even de ondersteuning aanzetten en zo met gemak de afstand halen.

Voordelen

Ook met het opbouwen van afstanden is dit ideaal en eigenlijk kan ik alleen maar voordelen bedenken, Je beweegt meer, je bouwt conditie op, je gebruikt je auto niet wat positief is voor het milieu en je portemonnee, je bent lekker buiten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kinderzitjes op een elektrische fiets

Wat daarnaast natuurlijk voor de jonge moeders heel erg fijn is, is dat het fietsen met kinderen in een kinderzitje voorop of achterop met hetzelfde gemak gaat. Je legt met gemak zowel kleine als grote afstanden af doordat de e-bike je kan ondersteunen. Zo kun je dus ook nog eens lekker vaak een heel eind gaan fietsen met je kind(eren) in het kinderzitje, zonder dat het vermoeiend is.
Het beste kun je bij het gebruik van kinderzitjes kiezen voor een elektrische moederfiets. Geen zorgen, ze kunnen ook op de meeste andere elektrische fietsen, maar dan is het wel belangrijk om dit vooraf even uit te zoeken of na te vragen.

Een elektrische fiets lijkt mij dus in alle opzichten ideaal en ik kan niet wachten tot het zover is en ik er eentje in mijn garage heb staan.
Heb jij al een elektrische fiets, of zou je er ook graag een willen?
(Uitgelichte foto via Shutterstock)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  5x waarom een elektrische moederfiets ideaal is! - Go or No Go
  14 februari 2020 at 17:35

  […] Als moeder ben je vaak aan het sjouwen, niet alleen thuis maar ook op de fiets. Zeker als je in de stad woont zul je vaker de fiets pakken dan de auto. Denk aan je kinderen meenemen op de fiets of je boodschappen op de fiets. Dat is soms best wel zwaar, en natuurlijk kunnen wij powervrouwen het wel, maar een klein steuntje in de rug is toch wel érg lekker. Ik heb het over een elektrische fiets, of in dit geval een elektrische moederfiets. Ik neem je graag mee in vijf voordelen van elektrisch fietsen. […]

 • Reply
  Jill
  16 februari 2018 at 21:40

  Ik heb er ook al een jaar of 5 eentje. Wel een gewone met een rugsteun achterop maar met een lage instap vanwege mijn MS. Ideaal want kan in de zomer toch lange afstanden fietsen.

 • Reply
  Moniek
  27 januari 2018 at 19:47

  Ik (42 jaar) heb er ook al bijna 10 jaar eentje. Geen auto ter beschikking en vaak de puf niet er op uit te gaan als het verder fietsen is dan een paar kilometer… Ik vind ‘t super!
  De dagelijkse korte ritjes doe ik met mijn gewone fiets, maar als het verder is lekker op mijn ‘knopjesfiets’, zoals dochterlief ‘m jaren geleden heeft gedoopt 😉

 • Reply
  Oma Will
  20 januari 2018 at 12:18

  Sinds mijn herseninfarct in 2005, rijd ik al op een elektrische fiets , Ik kan niet zonder mijn fiets met ondersteuning, omdat ik een gewone fiets niet meer vooruit krijg. Dat is jammer, want ik had een hele goede aluminium fiets van Ketler. (bestaan niet meer) Maar ja, zo gaat dat nou eenmaal. Toen ik hem kreeg, reedt bijna nog niemand op zo’n fiets, alleen mensen zoals ik. Nu is het heel algemeen geworden. Voor scholieren die een heel eind moeten fietsen naar school is het ook wel handig. Het is alleen jammer dat een goede fiets erg duur is. Gelukkig heb ik een goede gekocht en heb ik nog nooit pech gehad. Tegenwoordig zijn ze computergestuurd en dan zijn ze snel kapot. Mijn man heeft nu ook zo één en heeft er al veel panne mee gehad. Voordat je een koopt, moet je je goed oriënteren, anders koop je een kat in de zak en dat zou jammer zijn. Wat ik wel altijd jammer vind is dat er mensen die er verschrikkelijk hard op rijden en dan is dat op een fietspad wel eens gevaarlijk. Je rijdt soms snel harder dan je wil en dan krijg je vaak gevaarlijke situaties. Waar je ook rekening mee moet houden, is dat de fiets zwaarder is dan een gewone fiets, dus sneller omvalt.
  Ik draag geen helm, omdat ik langzaam rijd, maar hij is wel nodig als je op topsnelheid rijdt, want de grond is hard.
  Ik ben heel blij met mijn fiets en ik raad hem echt aan, als je hem nodig hebt.

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   20 januari 2018 at 17:52

   Wat fijn dat je er al zo lang een hebt!
   Zo te horen ook wel echt een must.

   Sommigen rijden er inderdaad te hard op, dan man het inderdaad best gevaarlijk zijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.