Huis & Tuin Inspiratie

Een keuken om comfortabel te kokkerellen

goedkope landelijke keuken om betaalbaar te kokkerellen
Arno - Go or No Go

De keuken is voor veel mensen de belangrijkste plek in huis. Het is een plek om samen te komen, samen te kokkerellen, samen te eten. Een plek om even een momentje rust te nemen met een kop thee, of om samen met je kinderen lekker koekjes in elkaar te kliederen. Voor iedereen heeft de keuken een eigen betekenis, en voor iedereen is die waardevol. De vraag waar mijn lief en ik een jaar of twee geleden tegenaan liepen was: hoeveel is zo’n belangrijke ruimte je waard?

Keukendroom versus keukenbudget

Ik ben de kok bij ons in huis. Niet dat mijn lief niet lekker kan koken, maar ze geeft er gewoon niet zoveel om. Ik hou van lekker kokkerellen (zoals deze chocolademousse 🙂 ) en kan uren in de keuken staan om iets moois te maken. Dus als je mij en mijn bankpas loslaat in een keukenzaak kunnen er rare dingen gebeuren! Toen wij samen op zoek gingen naar een nieuwe keuken hebben we dan ook regelmatig even tijd moeten nemen om goed te overleggen; wat kan en wat kan niet? Hoe kun je binnen jouw budget tóch een optimale keuken samenstellen? Want eerlijk is eerlijk, een keuken kost nou eenmaal veel geld. Aan de andere kant: mag een ruimte die zó belangrijk is, ook niet gewoon ‘veel geld’ kosten? De vraag is alleen: waar ligt voor jou de grens tussen ‘veel’ en ‘teveel’?

De goedkoopste versus de voordeligste

Dat ‘de goedkoopste’ niet altijd hetzelfde is als ‘de voordeligste’, heb ik door schade en schande geleerd. Ik noem dat het ‘Action-principe’: bij de Action kun je voor een paar euro je kofferbak volladen met… nou ja, van alles. Logischerwijs is de kwaliteit van die spullen minder dan wanneer je ze koopt bij een duurdere winkel. De vraag is: maakt dat iets uit? Als je bij de Action een kladblok koopt voor vijftig cent, dan kun je daar net zo goed op schrijven als op een kladblok van drie euro van de boekhandel. Als je echter bij de Action een pen koopt voor 10 cent en na twee zinnen stroomt de inkt eruit, dan had je toch liever die pen van twee euro gehad van de boekhandel.

Conclusie: haal je kladblok gerust bij de Action, maar koop je pen bij de boekhandel. Vertaald naar je keuken: je wil geen keuken van de Action! Juist omdat je bijna iedere dag in de keuken staat, wil je een stukje kwaliteit en een stukje garantie. Zodat je niet na een jaar alweer voor kosten komt te staan. Dat vind je niet bij ‘de goedkoopste’, maar wel bij ‘de voordeligste’.

De beste goedkope keuken

Wanneer je budget niet toelaat dat je een keuken van € 15.000,- aanschaft, ga je dus op zoek naar de ‘beste goedkope keuken‘: keukens die niet duur zijn maar die tóch kwaliteit en garantie bieden. Garantie op de apparatuur is meestal automatisch via de fabrikant geregeld, maar krijg je ook garantie op de montage? En kun je het bedrijf terugvinden op beoordelingssites? Wat zeggen ze daar bijvoorbeeld over de service? Kijk eens of je op hun website de geschiedenis van het bedrijf kunt vinden. Spreekt die je aan?

Wat je tijdens je ‘onderzoek’ goed moet onthouden; in ieder bedrijf worden fouten gemaakt. En op een beoordelingssite worden die graag uitgebreid benoemd. Kijk dus vooral naar de verhouding positieve/negatieve beoordelingen. En kijk waar men dan precies ontevreden over is en hoe belangrijk jij dat vindt. Er zijn echt uitstekende keukenleveranciers met scherpe prijzen te vinden op internet. Zoek er altijd minstens twee (voor het vergelijk) en maximaal 5 (anders word je gek).

Veel succes op je keukenjacht en daarna lekker kokkerellen! En deel je ervaringen ook gerust hier in de comments.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.