Fashion & Styling Inspiratie

De beste bank voor al je bankzaken

knus mooie bank voor al je bankzaken
Arno - Go or No Go

Nee, dit wordt geen vergelijking tussen ABN AMRO, Rabobank, KNAB en/of andere banken. Dit gaat over échte bankzaken: wanneer je ‘s avonds de kids eindelijk in bed hebt liggen en je ploft lekker neer op je eigen bank. Niks meer moeten, niks meer willen en eerlijk gezegd ook niks meer kunnen. Met je laatste krachten de afstandbediening optillen om Netflix aan te knallen en dan: rust.

Het beste rendement uit je bankzaken halen

Nou moet ik bekennen dat onze huidige bank niet ideaal is: je kunt er namelijk niet op liggen. Hij is mooi, zeker. En de twee bijpassende fauteuils vind ik net zo prachtig en ze zitten ook prima. Maar je kunt er niet op liggen. En in míjn woordenboek doe je bankzaken bij voorkeur liggend, voor het beste rendement. En dat kan dus niet op onze bank. Geloof me; ik heb het geprobeerd! Maar zelfs met vier kussens blijft de rand van de armleuning in mijn nek duwen. Vier kussens, I shit you not. Hij zit verder wel heerlijk hoor, dus het is niet dat ik niet aan bankzaken toekom. Maar het zou zoveel beter kunnen.

Waarom dan deze bank?

Tja, omdat we in de winkel niet hadden bedacht om er even op te gaan liggen. Big mistake! En meteen een les voor de volgende keer: wees schaamteloos bij het kopen van een bank. Ga er even lekker op liggen, alleen of met z’n tweeën. Zoek er een paar kussens bij of vraag er gewoon om, en maak het jezelf gemakkelijk. Dan weet je pas echt zeker of het de beste bank is voor jou. Wij hebben er alleen op gezeten (en hij zit echt heel lekker) en uiteraard hebben we gekeken naar de kleur, de stof en of hij past qua afmetingen. Dat is ook de reden dat we voor twee fauteuils hebben gekozen in plaats van een 3-zits en een 2-zits. Fauteuils zijn kleiner dan een bank en een stuk  flexibeler qua hoek en plaatsing.

Wanneer kun je overstappen?

Dat is mijn huidige vraagstuk: hoelang moet je doen met een bank voordat je met goed fatsoen kunt overstappen? We hebben hem volgens mij nu zo’n jaar of drie en hoewel het niet de duurste uit de stal was, vind ik het toch wel een beetje zonde om hem nu al weg te doen. Aan de andere kant: hij ziet er nog uitstekend uit dus volgens mij moet ik hem zó kunnen verkopen op Marktplaats. Maar wat vraag je ervoor? Moeilijk, moeilijk. Plus; ik weet ook nog niet precies hoe dat gaat met een potentiële koper: ik kan natuurlijk niet zeggen dat ik hem verkoop omdat ik er niet op kan liggen. Wat voor sukkel ben je dan?!

“Waarom verkoop je hem eigenlijk?”
“Ehhh…. tja… nou.. omdat we toe waren aan iets nieuws.”
“Na drie jaar?!”
“…”

Marktonderzoek

Tot zich een antwoord aandient voor mijn problemen met de bank, ‘zit’ er weinig anders op dan goed marktonderzoek te verrichten. En dus heb ik de afgelopen weken al op een stuk of dertig banken gezeten, gehangen én gelegen. Driezitsbanken, tweeënhalfzits banken (ik wist niet eens dat dat een ding was), hoekbanken, loungebanken en banken met een hocker. Een hocker is blijkbaar 21e-eeuws voor “bijpassende poef”. Efficiëntere benaming, dat wel.

Mijn favoriet tot nu toe vond ik tussen de banken van Montèl. De driezitsbank Donna heeft ook nog een tweezits zusje, een fauteuil en een hocker. Ze zit heerlijk en past ook echt precies in onze woonkamer. De twee losse fauteuils die we nu hebben bevallen me een stuk beter dan een tweezitsbank. Als ik dus bij Donna Driezitter een fauteuil en een hocker neem, dan heb ik vijf zitplaatsen net zoals nu. Maar nog veel belangrijker: als ik die hocker ‘s avonds tegen de bank aanschuif heb ik de perfecte plek voor al mijn bankzaken! Maar dit is nog allemaal 100% hypothetisch natuurlijk… gewoon marktonderzoek.

Zeg het maar: zou ik mijn pas drie jaar oude bankstel eruit doen, of moet ik maar even doorbijten? En hoelang dan? Graag jullie advies in de comments!

Was getekend,
een twijfelend bankzittertje.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.