Inspiratie

De vier beste én betaalbare telefoons voor je Sim Only

betaalbare telefoons

Je hebt ze in alle vormen, maten en prijzen te koop: smartphones. Maar welke telefoons zijn het best beste én nog betaalbaar ook? We hebben vier telefoons voor je op een rijtje gezet die maximaal 250 euro kosten en volgens ons de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben.

Waarom kiezen voor een goedkope telefoon?

De technologie is al zo ver dat er eigenlijk geen slechte smartphone meer bestaat. Dat is de reden waarom de budget telefoons nu ook kunnen beschikken over goede hardware, waardoor ze snel en gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast ben je het goedkoopste uit als je zelf een telefoon koopt en daarbij Sim Only abonnement neemt. Aan het einde van de abonnementsperiode ben je minder geld kwijt dan bij een abonnement waarbij je de telefoon maandelijks afbetaalt.

Hoe kies je de juiste telefoon?

Dit is lastig omdat er erg veel goedkope smartphones op de markt zijn. Kies dan maar eens de juiste uit die het beste bij jou past. Best een belangrijke keuze, want een telefoon is een kostbaar apparaat dat je dagelijks gebruikt. Dan wil je wel een telefoon die past bij jouw telefoongedrag en gebruik.

De drie best betaalbare telefoons

Elke onderstaande smartphone heeft een specifiek voordeel of een speciale mogelijkheid waardoor hij uniek in zijn prijsklasse is. De ene telefoon in deze lijst is niet zozeer beter dan de andere. Ze hebben stuk voor stuk goede hardware, zijn snel in gebruik en haperen niet.

Nokia 6: mooi ontwerp met nieuwste Android-versie

De Nokia 6 is sinds afgelopen jaar te koop voor 249 euro. Hij is gemaakt van aluminium en is mooi afgewerkt. Hij oogt niet alleen als een ‘premium’ telefoon, want hij heeft ook gewoon goede hardware. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Tot dusver niets bijzonders. Waarmee maakt de Nokia 6 dan het verschil? Net als bij Motorola-smartphones werken de hardware en software goed samen. De telefoon werkt vloeiend en het heeft een originele versie van het nieuwe Android 7.1 Nougat. Hierdoor is de telefoon lekker snel. Foto’s schiet je in 16 en 8 megapixel en de batterijduur is heel goed.

Motorola Moto G5: vliegensvlugge én betaalbare smartphone

Bij Motorola-telefoons zijn de hardware en originele Android-versie altijd goed op elkaar ingespeeld. Zo ook bij de Motorola Moto G5. Hij kost 188 euro en is daarvan elke euro dubbel en dwars waard. Zijn 5-inch scherm is niet te groot en dit display heeft een hoge Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De telefoon start apps snel op en je schakelt ook snel tussen bijvoorbeeld een spelletje en je mail-app. De camera’s schieten foto’s in 13 en 5 megapixel, wat gewoon goed is voor een telefoon van deze prijs. Al met al heeft de Motorola Moto G5 een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Archos 55 Diamond Selfie: onderscheidt zich met veel werkgeheugen en opslaggeheugen

Wie zegt dat alle smartphonefabrikanten uit Amerika of Azië komen? De Archos 55 Diamond Selfie is een goed, betaalbaar model van Franse makelij dat 234 euro kost. De telefoon heeft met 4 GB veel werkgeheugen waardoor jij snel schakelt tussen apps. Daarnaast heeft de Archos met 64 GB twee tot vier keer zoveel opslaggeheugen als de meeste andere telefoons. Gezien de naam zou je denken dat de 55 Diamond Selfie op cameragebied extra goed is, maar dat valt wel mee. Op papier hebben de camera’s met 16 en 8 megapixel goede specificaties. In de praktijk maken ze niet de meest bijzondere foto’s, al zijn de resultaten wel gewoon voldoende. De batterij heeft met 3000 mAh lekker veel inhoud.

Motorola Moto X Style: waterafstotende smartphone met Quad HD-scherm

Deze toptelefoon van Motorola uit 2015 is sinds kort voor 249 euro te koop. Omdat anno 2018 zijn specificaties nog altijd top zijn, past hij perfect in dit lijstje. De Motorola Moto X Style heeft een waterafstotende behuizing en een lekker groot 5,7-inch scherm. Het grote voordeel is de hoge schermresolutie. Dit is Quad HD, wat bijna de helft scherper is dan Full HD, de schermresolutie van veel andere, vaak duurdere telefoons. De telefoon maakt goede, scherpe foto’s en is snel in gebruik. Wel had de batterijduur iets beter mogen zijn.

Neem je een nieuwe telefoon? Dan kun je deze misschien voor een deel bekostigen door je oude telefoon te verkopen. In een artikel van Simyo lees je tips hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten. Het zou zonde zijn als je oude smartphone in een la verdwijnt, terwijl iemand anders er geld voor overheeft, toch? Succes!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    Lisa
    23 januari 2018 at 10:15

    Zelf neig ik naar de Motorola G5 Plus, die heeft een veel betere camera. Voor 245 te koop overal. Soms met aanbiedingen nog veel goedkoper. De Moto G5s moet ook goed zijn en er is ook nog een Moto G5s Plus, maar die zijn wel wat prijziger en de camera’s niet veel beter dan G5 Plus.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.