7 jaar 8 jaar Producten voor kids

Zindelijkheid ‘s nachts voor kinderen vanaf 7 jaar

zindelijkheid
Linda - Go or No Go

Als je op Google zoekt op zindelijkheid rond de leeftijd van 8 jaar, kom je behoorlijk veel berichten op forums tegen. ‘Zoon van 8 jaar plast nog in bed’, ‘dochter 7 jaar is ‘s nachts nog niet zindelijk’, ‘mijn kind heeft last van bedplassen’, ‘wanneer ga je naar de dokter bij bedplassen‘ en ga zo maar door. Een lastig probleem. Er zijn veel tips online over te vinden, dat dan gelukkig weer wel. Van kleine oplossingen tot behoorlijk drastische maatregelen. 

De meeste kinderen zijn rond hun 3e jaar overdag zindelijk en rond hun 4e jaar ‘s nachts zindelijk. De uitloop naar zindelijk in de nachten is tot een jaar of 6-7 acceptabel. Maar zodra je kind rond zijn of haar 7e nog niet zindelijk is ‘s nachts, krijg je toch een beetje dat gevoel; komt het nog wel goed? Met kleine aanpassingen kun je wellicht al zorgen voor een doorbraak.

‘s Nachts wakker maken

Als je zelf rond een uur of 11 naar bed gaat, kan het helpen als je je kind even wakker maakt om te plassen. Wat hierbij belangrijk is, is dat je kind wel echt wakker moet zijn en dus niet in zijn of haar slaap op de wc laat plassen. Dan is het voor je kind namelijk net alsof hij in zijn slaap plast, wat juist averechts kan werken. Belangrijk dus om je kind even wakker te maken. Wat hierbij goed helpt, is het afspreken van een codewoord. Maak je kind wakker en laat hem het codewoord noemen. Op die manier weet je dat je kind wakker genoeg is en beseft wat erg gebeurt. Door je kind te wekken en te laten plassen is de kans groot dat hij de verdere nacht goed door komt.

Incontinentie ondergoed aan doen

Veel kinderen die hun bed ‘s nachts nat hebben, hebben dit vanwege een paar druppels. Ze voelen nét te laat dat ze naar het toilet moeten en plassen hun eerste druppels in bed. Net teveel waardoor je toch de kleding en het bed dient te verschonen. Incontinentie onderbroeken voor kinderen kunnen helpen bij het opvangen van deze eerste kleine plas of druppels. Incontinentieondergoed is er voor kinderen vanaf 4 jaar en kunnen 80 ml vocht opvangen. Goed voor het zelfvertrouwen van je kind dat het met deze incontinentiebroekjes wel de nacht goed doorkomt.

Plaswekker

Als je twijfelt om over te stappen op een plaswekker, zou ik dit eventueel even in overleg doen met een arts. Zij kunnen je aanraden of het nodig is en welke goed zijn. Het is bewezen dat plaswekkers goed werken en dat heel veel kinderen door middel van een plaswekker uiteindelijk zindelijk worden. Het proces van zindelijkheid door middel van een plaswekker duurt meestal 2-3 maanden. De plaswekker werkt door middel van speciale onderbroeken met een sensor, die een alarm laat afgaan. Je kind wordt daar wakker van en kan vervolgens naar het toilet. Mijn ervaring is echt onwijs goed met de plaswekker, ik ben super blij dat we hier mee gestart zijn en uiteindelijk ook na 3 maanden positief afgerond hebben.

Nog veel meer..

Er zijn uiteraard nog veel meer tips en punten waar je rekening mee kunt houden.’s Ochtends al 1 liter water drinken, geen drinken meer geven na 18 uur ‘s avonds, je kind naar het toilet laten gaan een half uur voor het naar bed gaan en vervolgens direct voor het slapen gaan. En het zorgen voor een goed plasritme overdag. Het is belangrijk dat je kind overdag regelmatig naar het toilet gaat, want lang ophouden kan juist ‘s nachts zorgen voor meer plasproblemen. Een goede oplossing daarvoor is bijvoorbeeld een horloge waar je meerdere wekkers op in kunt stellen, zodat je kind eraan herinnerd wordt om naar het toilet te gaan overdag.
Blijf je toch nog met vragen zitten, neem contact op met je huisarts om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.