Museums

{ Review } | ZieZo Marokko in het Tropenmuseum

Het is kerstvakantie en dat is hét moment om lekker met je kinderen op stap te gaan en leuke uitstapjes te maken. Wij maakten meteen aan het begin van de kerstvakantie al ons eerste uitstapje met de kinderen. We gingen deze kerstvakantie namelijk een dagje naar ZieZo Marokko! Het Tropenmuseum in Amsterdam maakt dit mogelijk en ik kan alvast verklappen: het is fantastisch! 

Marokko in het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is van 23 december 2017 tot en met 7 januari 2018 omgetoverd tot het magische Marokko. Er zijn veel activiteiten te doen, waaronder ZieZo Marokko. Een geweldige doe-tentoonstelling. Je reis naar Marokko begint dan ook echt met het inchecken aan een balie, waar de kinderen hun eigen paspoort krijgen. Met dit paspoort mogen ze plaatsnemen in het vliegtuig, en dan is het tijd om te vertrekken. In het vliegtuig wordt er flink gezongen en gedanst en iedereen deed gezellig mee! Op naar Marokko!

In het vliegtuig

Toen Daan en Jesse het vliegtuig uit mochten, stapten ze direct in de wereld van het prachtige Marokko. Er kwam ook echt even twijfel bij de jongens: “We hebben toch niet echt gevlogen….toch?” “Maar zijn we écht in Marokko?” Vanuit het vliegtuig stapten we een kamer in waar we een uitleg kregen. Ook werd hier onze ‘gids’ voorgesteld. Je wordt namelijk rondgeleid door een gids. Die is er niet in levende lijven bij, maar je hoort hem op verschillende punten in de route iets vertellen over zijn of haar leven in Marokko of de band die hij of zij met Marokko heeft. Onze gids werd Yousef, beter bekend als rapper Sef.

Speurtochten

Er zijn vier verschillende routes die je kunt doen bij ZieZo Marokko, verdeeld in 4 kleuren. Alle vier de routes vinden wel plaats in dezelfde ruimtes, maar iedere kleur route heeft zijn eigen opdrachten met bijpassende informatie.
De route is te vergelijken met een speurtocht. Je gaat op zoek naar ‘nissen’ in jouw kleur. In iedere nis staat een figuur of een voorwerp dat past bij jouw route. Zo kwamen wij onder andere langs de Koran, langs Arabisch handletteren en de Marokkaanse klederdracht. Door te luisteren naar de verhalen bij de nissen, kun je geheime woorden horen. Deze woorden kun je vervolgens terugvinden op een stickervel met allerlei woorden. Als je alle geheime woorden bij elkaar hebt gevonden, kun je een zin vormen en komt er een vraag tevoorschijn. Door je antwoord op de bijgesloten ansichtkaart in te vullen, kun je kans maken op een mooie VIP reis door ZieZo Marokko.

ZieZo marokko voor kinderen 6 7 jaar

De medina

De ruimte waarin ZieZo Marokko plaatsvindt is groot. Je gaat door allerlei gangetjes en ruimtes en kunt verschillende kanten op. Alsof je door de medina, een doolhof van straatjes, loopt. Terwijl je rond wandelt kun je veel leuke activiteiten doen. Zo kun je in de Marokkaanse keuken een ruik-spel doen, kun je zandkastelen bouwen, kun je foto’s maken met Marokkaanse klederdracht, kun je van graffiti Arabische letters spuiten en nog veel meer. Daan en Jesse renden van de ene activiteit naar de andere en vermaakten zich echt iedere minuut.

graffiti spuiten in tropenmuseum

Mozaïek

Naast de routes door ZieZo Marokko heeft het Tropenmuseum nog een aantal activiteiten die plaatsvinden in de hoofdruimte van het museum. Wat meteen opvalt is de prachtige grote mozaïekvloer. Hieraan kunnen alle kinderen meebouwen. De mozaïekvloer kan maar liefst 100 vierkante meter worden en hij ziet er uiteindelijk uit als een echte vloer uit een moskee in Marokko.

Henna tattoo

Een andere activiteit die plaatsvond op de dag van ons bezoek was het zetten van een henna tattoo. Het is prachtig om te zien hoe de henna tattoo’s zo uit de hand worden gemaakt, echt een kunstwerkje iedere keer! Op de website van het Tropenmuseum kun je zien op welke data er hennatattoo’s worden gezet. De activiteiten wisselen, zo is er de ene dag een fotoshoot met een kunstenaar en de andere dag is er een voorleesmoment. Ook kun je een Nederlands-Marokkaanse zangeres tegenkomen en kunnen de kinderen er iedere dag strikjes knutselen. Alle extra activiteiten zijn gratis, je betaald dus nergens extra voor.

Ook waren er nog andere leuke spelletjes en activiteiten te doen in de grote ruimte, echt teveel op allemaal op te noemen. Je kunt je in ieder geval met gemak de hele dag vermaken in het Tropenmuseum deze kerstvakantie!

Praktische informatie voor je bezoek aan ZieZo Marokko

ZieZo Marokko vindt plaats van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari (m.u.v. 25 december en 1 januari).
Je kunt terecht tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Je betaald voor ZieZo Marokko geen extra kosten, je hoeft dus alleen de entree voor het Tropenmuseum te betalen.
De kosten zijn €8- (4 t/m 18 jr) of €15- (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart.
Het is raadzaam om te reserveren, aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Als je in de online kalender kijkt, zie je meteen hoeveel plekken er op welke tijdstippen nog zijn.

ZieZo marokko

Go or No Go

Daan en Jesse, maar ook Arno en ik hebben ons echt ontzettend goed vermaakt. Het is een geweldig uitstapje voor kinderen die houden van spelletjes en speurtochten, en super leuk dat ze daarbij nog een stukje cultuur mee pikken en van alles leren over dit prachtige land. Daan en Jesse vonden het heel jammer toen we weer naar huis gingen, ze hadden zich gemakkelijk nog uren kunnen vermaken. Wij vinden het dus zeker weten een GO! Echt een heel erg leuk uitstapje voor in de kerstvakantie, dus…go go go! 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

 • Reply
  10x leukste uitstapjes voor in de meivakantie 2020 - Go or No Go
  30 augustus 2019 at 16:51

  […] voor kinderen is er ieder weekend ZieZo Marokko, een super leuke ontdekkingsreis voor kinderen naar Marokko die wij echt geweldig vonden! Deze […]

 • Reply
  Lisa
  3 januari 2018 at 16:13

  Wat lijkt me dit super leuk! Hoe cool ook dat vliegtuig, zou ik zo leuk vinden!

 • Reply
  Merel
  28 december 2017 at 15:20

  Geweldig lijkt me! Ben al eens in het Tropenmuseum geweest voor mijn studie en wil er zeker nog een keertje naartoe met de kinderen. Leuk om zo ook eens een kijkje te nemen in Marokko!

 • Reply
  Judith
  27 december 2017 at 13:52

  Super leuk, als kind was ik hier echt elke vakantie wel te vinden, woonde op loopafstand

 • Reply
  Eke
  25 december 2017 at 21:37

  Ik las hier al eerder over en het lijkt me echt fantastisch! Heel origineel gedaan!

 • Reply
  Fleur
  25 december 2017 at 19:06

  Wij zijn een paar weken terug geweest en vonden het ook superleuk! Wellicht komen we deze kerstvakantie nog wel een keertje terug

 • Reply
  Melissa
  24 december 2017 at 21:23

  Echt super leuk ziet het er uit. Zag al op instagram wat voorbij komen. Erg leuk voor kinderen.

 • Reply
  Charlotte
  24 december 2017 at 21:02

  Wat leuk! Zeker ook dat het zo interactief is. Aukje is er nog wat te jong voor helaas, maar anders was hij zeker op mijn lijstje gekomen.

 • Reply
  Tine
  24 december 2017 at 10:58

  Leuk en interactief concept! Leuk bedacht van dat vliegtuig ook ^^

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.