Huis & Tuin Inspiratie

Wie houdt er nou niet van hout?

hout
Arno - Go or No Go

Toen ik ons huis kocht, lag er een prachtige witmarmeren vloer in de woonkamer. Tenminste, volgens de makelaar was hij ‘prachtig’: ik vond hem dus foeilelijk! En koud. Het was het eerste dat ik wilde veranderen aan ons huis, inmiddels alweer zo’n twaalf jaar geleden. En dus kwam er over dat kille marmer een vloer van mooi, warm hout te liggen. In de tussentijd is er natuurlijk heel veel meer veranderd: meubels, gordijnen, muren, deuren, eettafel, kasten en een hele waslijst verbouwingen en restylings. Maar van onze houten vloer hebben we nog steeds plezier! Het is een eiken planken vloer met een lichte grey wash: in de lak is een askleurig poeder gemengd waardoor de vloer minder glanst en een zachte grijze waas heeft. Hierdoor is hij licht van kleur maar zie je er tóch heel veel diepte in. #blijmee.

Houten Klaas

In mijn vorige huis was bijna alles van hout, alleen was dat allemaal grenen. Serieus; de hele keuken, de steunbalken, de eethoek, tv-kast, computerkast, salontafel, side table en zelfs de lamellen; álles was grenen. Er was een volledig naaldwoud geveld voor de woonkamer alleen. Don’t get me started over de rest van het huis. Mijn toenmalige partner had, laten we zeggen, een dingetje met grenen. Sinds ik in ons huidige kasteeltje woon komt er geen grenen meer in, want eerlijk is eerlijk: het was eigenlijk tien jaar geleden al een beetje passé, niet? Niettemin heb ik een zwak voor hout. Vandaar dus onze eiken kasteelvloer en de prachtige eiken eettafel die mijn vader zelf heeft gemaakt. Ook steigerhout zie je overal in ons huis terug komen, net als allerlei ‘wrakhout’ en houtsnijwerk accessoires. Yep, wij zijn een stel houten klazen.

Tarzan op krukken

Toen onze jongens er nog maar net waren en wij nog gewoon beslisten welk speelgoed ze leuk vonden, wilden we ze graag houten speelgoed geven. Een houten trein, houten blokken, een houten trekpop, een houten tol: je snapt het. Buiten dat het een duurzaam materiaal is, vind ik de uitstraling van hout ten opzichte van plastic zóveel mooier en warmer. En ik weet niet hoe het komt, maar als ik houten blokken zie, dan wil ik daar gewoon iets mee bouwen. Eén van mijn droomprojectjes is nog steeds een houten boomhut voor onze mannen. Helaas hebben we daar de bomen niet voor en ik vrees dat onze jongens het ook lang niet zo geweldig zouden vinden als ik. Ik zie mezelf al helemaal slingerend aan een liaan naar beneden zwieren. In werkelijkheid zou ik dan waarschijnlijk eindigen als… inderdaad.

Van mancave naar loft

Wat me wel heel vet lijkt, is om de mancave van Daan en Jesse over een tijdje om te bouwen tot een soort van vintage loft. Ik zag te gekke oude eiken balken bij een online houtwinkel, helemaal opgeborsteld en gerookt. Die zien er uit alsof ze echt honderd jaar oud zijn. Ze hadden ook eiken wagondelen (oude planken) voor tegen de muur. Dat zijn planken die letterlijk tientallen jaren weer en wind hebben weerstaan en die helemaal verweerd zijn, maar wel recht en met goede lengtes om te verwerken. Als ik de muren en het dak nou met beits een vergeelde look geef en er een soort frame tegenaan maak van een paar balken en een plank ertussen dan wordt dat volgens mij echt supervet. Pokertafel in het midden, bar in de hoek…. oh, wacht… dat is wéér een paar jaar verder 😉

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.