Inspiratie

Een Sinterklaasfeest binnen je bedrijf organiseren

Sinterklaasfeest
Linda - Go or No Go

Een Sinterklaasfeest binnen je bedrijf organiseren

Het is december en Sint en zijn pieten zijn weer in het land. Elk kind kijkt hiernaar uit, maar als volwassene gaat het vaak een beetje aan je voorbij. Tijd om je weer als een kind te voelen! Hoe zorg je ervoor dat Sinterklaas op de werkvloer komt en dat het een onvergetelijke dag wordt? Voor het organiseren van een Sinterklaasfeest kun je een bedrijf inhuren, maar zelf kom je vast ook een eind. In het blog van vandaag geven we je de eerste handvaten voor het organiseren van het perfecte bedrijfs-Sinterklaasfeest!

De locatie

Waar wil je het feest organiseren? Voor wie en wanneer? Begin met het vaststellen van de datum waarop het feest georganiseerd moet worden. Een zaterdagochtend of de middag voor 5 december is ideaal. Als het alleen om je collega’s gaat, kan je het op het werk organiseren maar als er kinderen in het spel zijn, is het vaak beter om het op een aparte locatie te vieren. Het is in ieder geval belangrijk om te zorgen dat de locatie voldoende ruimte heeft voor alle genodigden en dat het gemakkelijk per OV/auto te bereiken is.

Het feest

Begin eerst met een welkomstwoord door een gastvrouw/heer. Om de spanning op te bouwen en de kids even bezig te houden, is het leuk om een voorprogramma te hebben met een goochelaar, clown of andere show. Misschien kan een van je collega’s zich hiervoor opofferen. Zet vervolgens wat Sinterklaasliedjes op en laat de Sint binnenkomen op een passend liedje.

De Sint vraagt de kids een voor een naar voren en vertelt een grappige anekdote. Een aspect wat natuurlijk niet mag ontbreken, zijn de cadeautjes. Ieder kind is anders en het is begrijpelijk dat je niet elk kind zijn/haar verlanglijstje kan geven. Bekijk wat kinderen op dit moment leuk vinden en speel daarmee.

Sint inhuren

Er bestaan verschillende Facebookpagina’s en websites waar je Sinterklazen en pieten kunt inhuren. Wees hier wel op tijd mee, want de week voor pakjesavond zijn alle stand-in Sinterklazen volgeboekt!

Tips & tricks

  • Kinderen hebben geen hele lange concentratieboog. Zorg er voor dat het feest niet langer dan twee uur duurt.
  • Verzamel, voorafgaand aan het feest, informatie of leuke weetjes over de kinderen. En vergeet het niet op tijd aan de Sint te geven.
  • Zorg dat kinderen in de tussentijd iets te doen hebben (bijvoorbeeld: pietenmutsjes knutselen)
  • Laat iemand foto’s maken, dit is leuk ter promotie op social media en de website.

Na afloop

Het is fijn dat alles netjes wordt opgeruimd. Vraag een paar medewerkers om te helpen met opruimen. Vraag dit van tevoren, zodat je na de hand niet alles alleen hoeft op te ruimen. Het is fijn om een standaard team te hebben binnen het organiseren van het feest. Zo heeft iedereen een duidelijk doel- en taak voor die dag.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.