7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Toffe Turner: een uitdagend spel

Linda - Go or No Go

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien! Nee, ik heb het niet over de kermis, maar over een nieuw tof spel: Toffe Turner! 

Als je Epke Zonderland op televisie ziet ronddraaien aan het rekstok en salto’s ziet maken laat hij het er misschien uitzien alsof het niet belachelijk moeilijk is, maar dat is het wel. Dat weten we ook allemaal wel. Waarom ik over Epke begin? Nou, dit spel doet me, logisch, denken aan Epke. Niet alleen vanwege de turner die aan de rekstok hangt, maar ook vanwege het feit dat het er een stuk makkelijker uit ziet dan dat het is.

Toffe Turner

Bij Toffe Turner is het de bedoeling dat je de turner rond laat draaien aan de rekstok. Dit doe je door hem eraan te klikken en vervolgens ritmisch op de gele knop te duwen. Eerst in een rustig tempo, zodat hij heen en weer begint te gaan, en vervolgens steeds sneller zodat hij uiteindelijk echt helemaal rond gaat, heel snel!
Natuurlijk is bij deze sport, naast alle mooie bewegingen en salto’s, de afsprong van groot belang. Bij Toffe Turner draait (leuke woordspeling) juist om die afsprong.

De afsprong

Met je afsprong kun je namelijk punten verdienen. Je kunt 25, 50 of 100 punten scoren met je afsprong. Je verdient punten, als je de turner met zijn voetjes op het scorebord laat landen. Zowel het scorebord als de voeten van de turner zijn voorzien van klittenband, waardoor hij vast plakt aan het scorebord wanneer de turner met zijn voeten eorp landt. Nu denk je…’eitje’! Nou…nee hoor!

Oefenen, oefenen, oefenen!

Geen eitje, want jeetje, het is flink oefenen met die Toffe Turner! Eerst moet je zien voor elkaar te krijgen dat hem op goede snelheid laat ronddraaien op zijn rekstok. Wil je de landing in gaan zetten, dan druk je de grote rode knop in. Hierdoor zal de turner de rekstok los laten en de landing inzetten. Maar in het begin vliegt onze Epke, zo noemen we hem inmiddels, alle kanten op en komt hij op zo ongeveer alle lichaamsdelen terecht behálve op zijn voeten.
Eigenlijk vind ik dat wel echt een pluspunt van het spel, want als het binnen een aantal keren oefenen al zou lukken, is de uitdaging van het spel direct weg. Nu vraagt het doorzettingsvermogen van mijn kinderen, en dat is iets waar ze echt nog wel in kunnen leren.

Onze score

Onze score na 3 keer met z’n vieren spelen: 1 landing op zijn voeten en 2 landingen nét op het klittenband, waardoor hij uiteindelijk een beetje half hangt/ligt/staat. Zowel voor kinderen als volwassenen is het een kwestie van oefenen. Om het jezelf iets makkelijker te maken, kun je in het begin de Turner een zetje geven waardoor hij al een beetje op en neer schommelt. Zo hoef je niet vanaf het punt dat hij stil hangt hem te laten beginnen, want dat kan soms nog wat lastig zijn voor kinderen.

Go or No Go

Het lijkt een simpel spel, maar er zit juist veel uitdaging in en hier klopt het volgende gezegde als geen ander: Oefening baart kunst. Het vraagt geduld en doorzettingsvermogen van je kind om dit spel onder de knie te krijgen. Heb je de slag te pakken en scoor je steeds vaker? Dan zit er een leuk toernooi-schema bij wat je kunt gebruiken als je een wedstrijdje speelt tegen iemand. Het spel is zowel alleen als samen te spelen. Wij vinden het vanwege de uitdaging zeker een GO!

Feitjes

Leeftijd: vanaf 7-8 jaar
Aantal spelers: 1 of meer spelers
Speelduur: 15-20 minuten
Prijs: 26,99 en je shopt hem hier.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.