10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Speak Out: kids tegen ouders!

Een spelletje lachen was Speak Out: Kids tegen ouders! 

Een tijdje terug mochten wij in het magazijn van Sinterklaas en Hasbro kijken wat er voor nieuw leuk speelgoed er aan kwam voor onze Sint en zijn Pieten. Een spelletje waar Keira toen al heel hard om moest lachen was Speak Out: Kids tegen ouders! 

Speak Out: Kids tegen Ouders

De minimale leeftijd voor het spel is 8 jaar. Dat begrijpen we wel, want de kaartjes moeten goed gelezen worden en de tekst kan soms best nog wat lastig kan zijn. Voor kinderen van 7 die al echt goed kunnen lezen is het zeker ook mogelijk om te spelen. En uiteraard kun je zoals wij deden ook gewoon net alsof doen en een kleiner kind helpen met de teksten, of gewoon een bitje in laten doen om vervolgens over de grond te rollen van het lachen.

Bitjes

Je krijgt allemaal een bitje in. De bitjes zitten er gelukkig in verschillende maten bij, namelijk voor de wat kleinere of juist hele grote monden (de letterlijk grote monden dan, anders zijn de bitjes waarschijnlijk nooit groot genoeg ;-)). En dan kan het spel beginnen! In het midden liggen twee stapeltjes met vragen: de rode zijn voor de ouders om aan de kinderen te vertellen. De blauwe kaarten zijn voor de kinderen om aan de ouders te vertellen.

Een spelletje waar Keira toen al heel hard om moest lachen was Speak Out: Kids tegen ouders! 

Lol!

Als je aan de beurt bent doe je je bitje in en pak je een kaartje. Je draait de zandloper om en vervolgens wordt het hilarisch: je moet dan proberen de zin voor te lezen. Zodra de zin geraden is en je hebt nog tijd over, dan kun je het volgende kaartje pakken. Wie na twee rondes de meeste kaarten heeft, heeft gewonnen. Aan dat tweede kaartje kwamen wij vaak niet toe hoor, want jeetje, wat is het lastig! En we zijn de helft van de tijd kwijt met heel hard lachen! 🙂

Go or No Go

Dit spel is natuurlijk HILARISCH! Buiten al het gekwijl om is het bijna onmogelijk om zinnen als “Bob brult beroemde namen” of “Waar slapen bruine beren meestal?” uit te spreken. Het bitje in je mond maakt het flink lastig, en heel grappig! Het was bij ons dus vooral heel hard lachen, we zaten regelmatig echt met tranen in onze ogen.

Het is een super leuk spel om als groep jongeren samen te doen, maar ook heel leuk om tegen je ouders te spelen. Keira heeft precies 10 leerlingen in de klas en die gingen met z’n allen het spel een keer op school spelen.
Stiekem is het vast ook een spel dat de ouders uit de kast trekken tijdens een gezellig feestje, want voor volwassenen is het ook een hilarisch spel. Speak Out: Kids tegen Ouders krijgt een GO, want dit is zeker één van de grappigste spellen die ik ken!

Feitjes

 • Aantal spelers: 4 – 10 spelers
 • Leeftijd: Vanaf 7-8 jaar oud
 • Speelduur: 30 minuten
 • Belangrijk: Gebruik het bitje alleen op de in de spelregels aangegeven manier en haal het bitje weer uit je mond als je beurt voorbij is. 
 • Prijs: 24,99 en online te koop via bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Oma Will
  30 december 2017 at 19:33

  Het lijkt mij heel pijnlijk om zo’n mondstuk in te doen.
  Ik heb niet zo’n ‘grote’ mond, ben bang dat ik mijn mondhoeken scheur.
  Heb gehoord dat er mensen zijn waarbij dat gebeurd, dat lijkt mij niet zo fijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.