{ Review } | No Go: Slushy Magic en Squeezy Freezy

Zelf slush puppies maken. Dat klinkt leuk en lekker! Wij gingen aan de slag met de Slushy Magic en de Squeezy Freezy. Twee verschillende soorten bekers, met ieder een iets andere werking maar uiteindelijk met hetzelfde resultaat: een ijskoude lekkere slush puppy! Als het een succes zou zijn geweest dan..

Maar nee, het werd helemaal niks. Of ja, een van de bekers zorgde nog wel voor een beetje een slush puppy idee, maar toch knapte ik op beide bekers helaas af.

Squeezy Freezy

Beide bekers zouden een slushy moeten kunnen maken van het drankje dat je erin doet. Het idee is ook hetzelfde, maar ze werken net iets anders. De Squeezy Freezy is eigenlijk niet meer dan een beker. De beker is gemaakt van een zacht materiaal waar je in kunt knijpen. Om te beginnen moet je de beker 6 uur in de vriezer zetten. Hierdoor vormt er aan de binnenkant van de beker ijs, dat je drankje in een slush puppy moet gaan veranderen. Mijn beker heeft een dag of 3 in de vriezer gestaan, dus wat dat betreft zat het wel goed.

Slushy magic werkt niet

Knijpen maar

Het is de bedoeling om een koud drankje in de beker te gieten. Alle dranken kunnen erin, dus wij gingen voor Foots. Daar zijn de jongens dol op en een Foots slushy klinkt heerlijk toch?! Dus, Foots erin. Dan is het de bedoeling dat je gaat knijpen in de beker. Door te knijpen komt het ijs los van de zijkanten en wordt het een slushy. Zegt de verpakking. In werkelijkheid gebeurde er helemaal niets. Ja, de Foots werd koud, maar er kwam totaal geen ijs-achtige substantie tevoorschijn. Daarnaast is het knijpen in die beker met de drank erin heel onhandig, want je moet uitkijken dat het aan de bovenkant er niet uitvliegt. Mislukt dus!

review Slushy magic

Slushy Magic

De tweede beker is gewoon van hard plastic en heeft een deksel. In de beker zitten drie losse blokjes, een soort ijsklonten met een bepaalde vloeistof erin. Deze moet je in de vriezer leggen. Ook deze blokken haalde ik er na 3 dagen uit en ze waren goed bevroren (duh).
De ijsklonten gaan in de beker en de Foots erbij. De deksel erop en schudden maar. Vergeet niet het kleine gaatje dicht te houden met je duim, anders ligt je drankje door de kamer heen. Tijdens het schudden bedacht ik dat schudden met Foots eigenlijk helemaal niet zo handig is, maar het viel gelukkig mee; het koolzuur kan er goed uit als je je vinger van het gaatje haalt, zonder dat het schuimt.

ervaringen Slushy magic

Daar was de slushy

Ik heb een minuutje geshaket ongeveer en jawel, er kwam zowaar ijs van de klontjes af. Wel grappig om te zien eigenlijk! Nog even doorgeschud en toen was ik er wel klaar mee. Waarschijnlijk als je nog langer schudt, krijg je nog wel wat meer slushy hoor, maar ik vond het wel mooi na anderhalve minuut shaken.
De beker mocht weer open en toen kwam het volgende: die ijsblokken moeten eruit. Geviezerik om die dingen eruit te vissen en het is mij gewoon teveel gedoe.
Maar, het mag gezegd worden, het had uiteindelijk wel een oké resultaat, want ik zag echt wel wat slushi ontstaan en Daan en Jesse vonden het lekker.

Slushy magic

Go or No Go

Beker 1, de Squeezy Freezy is een absolute No Go. Beker 2, de Slushy Magic, had op zich een prima resultaat en waarschijnlijk kan het nog wel beter door er nog meer mee te schudden. Maar toch is er voor mij geen reden om beide bekers niet in de prullenbak te mikken. De 16 en 17 euro die de bekers kosten zijn hun geld totaal niet waard.
Klaar mee, het was leuk om ze eens te testen, maar helaas een No Go!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

1 Comment

 • Reply
  Oma Will
  30 december 2017 at 19:25

  Ach, ze bedenken steeds weer wat nieuws, maar dat hoeft helemaal nog geen succes te worden.
  Ik merk dat aan je verhaal.
  Wat een gedoe ook allemaal. Zou het mij ook niet waard zijn.
  Al dat geschud om resultaat te krijgen.
  Ik snap dat je de bekers hebt weggegooid. Trouwens dure bekers, vind ik!
  Die Slushy, is dat niet dat bevroren water met een smaakje, wat je soms op een markt, kermis of pretpark kunt krijgen en met een lepeltje moet eten?
  Daar zijn de kleinkinderen ook gek op. Als ik met hen ergens ben, dan wil dat nog wel eens geven.
  Ik ben het met je eens. Een NO GO !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.